Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с тунер!

Featured Replies

Здравейте! днес ми подъриха ето тизи тв тунер...Smarttv-dx. Но нещо не мога да го включа( и незнам къде точно трябва да се включи).... Бих те ли ми казали къде точно трябва да го включа?? Благодаря, предварително! П.П. Имам само дистанционното,тунера и някакъв кабел (черен). Ще дам снимка ....

post-304041-0-73957800-1311071230_thumb.

Редактирано от pfoenix (преглед на промените)

В PCI шина на дъното на компютъра ти /дано не си с лаптоп/. Като отвориш компютъра, би трябвало да имаш няколко такива шини, на едната почти вероятно ще ти е видеокартата, караш по надолу и гледаш къде пише само PCI. По добре си кажи дъното какво е. Кабела е за дистанционното, без него не може да управляваш с дистанционното. Задължително си подсигури драйвери, преди пробните включвания из дъното.

• Автор

Ще може ли да ми покажеш как точно изглежда??? защото си нямам и представа ... и някакъв друг кабел ще ми трябва ли или не ?

• Автор

Значи нямам никакви драйвари .... за тунера .... дънното ми е ASRock ALiveNF7G-HDready (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394). Монитора си е най обикновен обаче ... не е пригоден за тв... На кой слот точно трябва да вкарам тунера ??

Редактирано от pfoenix (преглед на промените)

е трябва да се сложи на по късите белички слотове погледни тук - по хубаво по левия, да не си пречи с видео картата. Тоест, там където пасне, без да се налага да го натискаш със сила. Монитора не е важен в случая.

Този кабел ти е за дистанционното, остави го за после.

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

На PCI слот. Няма значение кой. Монтира се по същият начин както видео картата, даже PCI трябва да са под видеото. Нали ти пратих от Google колкото искаш картинки... Колко по ясно от това:

Публикувано изображение

Имаш общо 3 слота- един по-дълъг за видеото и до него 2 броя с малко по-малки, бели, които са PCI и до тях имаш един миниатюрен. Не знам какво повече да обяснявам...

• Автор

Значи ще дам три снимки... 1-ва снимка е буксата която я вкарвам в снимка номер три .... незнам дали е така но само там влиза но снимка две с тази букса за каде е ....??

post-304041-0-85215900-1311073319_thumb.

post-304041-0-85881700-1311073326_thumb.

post-304041-0-31431300-1311073332_thumb.

Кабела е за дистанционното, без него не може да управляваш с дистанционното.

Не ти и трябва да го буташ където и да е.... Това се слага на видно място за да приема сигнала от дистанционното...

• Автор

Значи където се слага тунера няма място .... просто до видеокартата има некав радиатор и той причи .... снимка!

post-304041-0-10997400-1311075715_thumb.

Еми сложи го на по отдалеченият PCI слот. Имаш 2 броя. Аааа, чакай, чакай, разгадах го това цветно петно. Явно и на по-далечният слот не може да се сложи... Еми съжалявам, няма какво да направим тогава. Малко ти е дъното...

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Тоз паркинсон, не се ли хваща на белия слот до радиатора с надпис Asrock? Пък ако ще го слагаш, трябва да махнеш пластината, за да може да излезе навън... Аз нищо не разгадавам от тази снимка ;)

• Автор

Тоз паркинсон, не се ли хваща на белия слот до радиатора с надпис Asrock? Пък ако ще го слагаш, трябва да махнеш пластината, за да може да излезе навън...

Аз нищо не разгадавам от тази снимка ;)

Точно там искам но .... радиатора пречи .....

Няма ли друг начин ? ..... щот за кфо се дадоха 50 лева за подарък който няма се използва ....

Тоз паркинсон, не се ли хваща на белия слот до радиатора с надпис Asrock? Пък ако ще го слагаш, трябва да махнеш пластината, за да може да излезе навън...

Аз нищо не разгадавам от тази снимка ;)

Така, аз разгадах! Май.. Видеото е с много голям радиатор. 100% крие 1-вият PCI слот под себе си. Вторият, до оранжевият радиатор на чипсета изглежда също е твърде близо до радиатора. Защото ми се струва снимано право от горе, а не под ъгъл. Все пак да каже със сигурност на единственият видим PCI слот на тази плескавица/снимка дали може да се сложи. Ако не може там... Няма как да се полза този тунер на това дъно, заради малкото място...

• Автор

Така, аз разгадах! Май.. Видеото е с много голям радиатор. 100% крие 1-вият PCI слот под себе си. Вторият, до оранжевият радиатор на чипсета изглежда също е твърде близо до радиатора. Защото ми се струва снимано право от горе, а не под ъгъл. Все пак да каже със сигурност на единственият видим PCI слот на тази плескавица/снимка дали може да се сложи. Ако не може там... Няма как да се полза този тунер на това дъно, заради малкото място...

Така, аз разгадах! Май.. Видеото е с много голям радиатор. 100% крие 1-вият PCI слот под себе си. - Да така е ! Ще го снимам по добре !

ако пречи същия този радиатор, за който споменах - оранжевия - не го слагаш тунера както трябва - видео.

Не оранжевия на чипсета, а радиатора на видеото е някакъв масивен и той пречи и на двата PCI. Поне аз това разбрах...

Още една снимка ако може, аз виждам слота и отвора му, той тунера е плосък от страната на видеокартата, няма нищо изпъкнало, или се бъркам много. :huh: Кой ти го пробута този аналогов тунер за 50 лв без диск с драйвери даже/и един кабел липсва/, само да не се окаже, че искаш да хващаш ефирна телевизия с него. ;)

Аз мисля че има място, но пъъък този изход за принтер ли е, не му е мястото там май...

Място има да се постави. Проблема е този конектор дето е за принтер или нещо подобно. Той стои на мястото където трябва да се покаже тунера извън кутията... Виж дали можеш да го разкараш, а иначе спокойно може да се постави на този слот тунера.

• Автор

На кой слот ?? Радиатора е запоен ..... пък ако се махне няма ли да пречи нещо да стане .... ????

2 страници тема за това как се слага платка в слот.. две движения. Авторе, никакъв радиатор няма да махаш. Разкачи единствено мистериозната планка, която е поставена срещу най-долния свободен PCI слот, за да може там да закрепиш планката на TV тунера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.