Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mackbook air?

Featured Replies

Здравйте,обмислям покупка на macbook air 13 инча (нали това беше макса откъм ибнчовете им)..ии кажете сайт откъдето ги давам с "най-добри цени" :) иии...да това молбата ми.... http://www.novmak.com/apple-macbookair и какво мислите за тези цени тук,а? :)

За какво ще се ползва лаптопа? И защо точно към MAC сте се ориентирали? Според мен е ненужно скъпо. Все пак е лично мнение, но със същите параметри едно PC (имам предвид лаптоп) ще е по-евтин, а един настолен... Няма да коментирам. Та каква е причината 1-во да се избере лаптоп и 2-ро защо MAC.

Ами може на човека да му трябва преносим компютър за видео обработка или нещо от сорта,в това Мак-овете са най - добри, но нека се изкаже. Edit: цените на Мак в БГ са скъпи заради това, че идват от Америка, ако го купи от САЩ, което няма как стане освен ако не живее там, там са много по евтини и няма да има проблеми с гаранции

В България цените са еднакви. Има поне 5 "Authorised Reseller", където цените са с 50-ТИНА лева разлика. Намери приятел в САЩ, за да ти го купи на нормална цена....

За какво ще се ползва лаптопа? И защо точно към MAC сте се ориентирали? Според мен е ненужно скъпо. Все пак е лично мнение, но със същите параметри едно PC (имам предвид лаптоп) ще е по-евтин, а един настолен... Няма да коментирам. Та каква е причината 1-во да се избере лаптоп и 2-ро защо MAC.

Ами, сигурно защото компютрите се делят на Apple и всичката останала ширпотреба . Лаптопа няма нищо общо като дизайн и направия с останалите грозни пластмасови изделия . Истинско удоволствие е човек да държи в ръцете си подобно бижутерско изделие. А ОС .......... няма смисъл да я коментирам. :)

И все пак на мен ми се вижда твърде скъпо.

Абе има и хубави Уиндоус лаптопи, нафуканите серии на Dell, HP и Lenovo, но те по никакъв начин не отстъпват по цени на Apple-иските. Примерно Thinkpad X220 ips таблета никак не е лош. И все пак като дизайн, изработка на шасито и баланс между хардуер и Ос Apple си е класика.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

ами да харесват ми и като дизайн но и имат добър хардуер според мен въпреки че са си скъпички но както и каза д-р Хаус те са наистина добри във видео обработка...а за парите просто си имам нужните спестявания и т.н.... :lol6:иначе какво мислите Mac или не в кайна сметка :lol6: и ако не кой? :lol6:

Ако интересите, които си посочил в профила си са точни и наистина имаш спестени пари вземи си Mac. Аз лично не бих си взел, много ми е скъп, но ако ми се открие възможност винаги бих инвестирал! Просто Mac си е класика каквото и да говорим!

поне за мен не звучи сериозно да се занимаваш с нещо сериозно на 13'. Това става единствено и само за чат и сърф ! Много отдавна съм спрял да върша сериозна работа на нещо което под 19' , за предпочитане е 22 или 24' !

• Автор

Ако интересите, които си посочил в профила си са точни и наистина имаш спестени пари вземи си Mac. Аз лично не бих си взел, много ми е скъп, но ако ми се открие възможност винаги бих инвестирал! Просто Mac си е класика каквото и да говорим!

Ами да тончни си са :lol6: ноо наистина са бая скъпички и аз попринцип също не бих си купил,но НАЙ-ВЕЧЕ дойде момента в който имам достатъчно спестявания ии..така :)

Само за протокола ползвах 2 дена гореспоменатата ябълкова тенекия ипад с 3G е по добро решение WiFi неструва една стена и го няма разходка в Youtube Vimeo и т.н. без HTML5 е направо унищожаващо за това нещо външна мишка най доброто решение за бърза работа инак тъчпада е бавен още малко за протокола под линукс машината се справя значително по добре с безжичната мрежа скъпа пошибалка за фукня алтернативата на SAMSUNG е по добра

• Автор

Само за протокола ползвах 2 дена гореспоменатата ябълкова тенекия

ипад с 3G е по добро решение

WiFi неструва една стена и го няма разходка в Youtube Vimeo и т.н. без HTML5

е направо унищожаващо за това нещо

външна мишка най доброто решение за бърза работа инак тъчпада е бавен

още малко за протокола под линукс машината се справя значително по добре с безжичната мрежа

скъпа пошибалка за фукня

алтернативата на SAMSUNG е по добра

Ами окей :ph34r: има ли кой знай колко разлика между iPad 2 i iPad (1) смисъл совен,че е по-тънък и с леко по-различен дизайн,а?

Само защото е MAC няма да дам никога толко пари. 13 инча си слагам примерно убунту и заспива ( даже и за ОС няма да плащам тогава ) . Ако ти е за гъзария - взимай си го, ако не - безмислени пари. Единственото хубаво е че е с SSD

• Автор

цената

:D а освен цената? :)

пак няма Флаш поддръжка и не му е пораснал USB порт все още иска "специален софтуер" за да бърде качен фаел с непознато окончание

Саентисте , какъв ти е проблема ? Това , че не си имал продукт на апъл, или само си пробвал ? Да ти дам ли пример , не е точно по темата, но става.Имам iPod 3g, преди това колко мп3/4 ки съм имал няма да казвам. Една от тях поддържаше Java , и половината от това което и сложих тогава не тръгваше , или нещо не сработваше.иПода , за разлика , едно приложение не е отказало да тръгне. Даже съм си сложил програмка за уеб разработка, веднъж не ми е забил , изключил и тн. А за батерията няма да говоря , защото мога да го оставя да слушам музика около седмица , и да не го заредя веднъж(направих си експеримента). Имам и телефон HTC touch diamond 2 ,на Windows мобайл ,в началото му е кефех , но се оказа такава пр*дня със извинение за израза , че вече го ползвам само защото има що годе добра камера , и е телефон. Та , оказва се , че iPod 3g което е вече остаряло поколение, е по-добър от телефона ми.

Не мога да се сетя за нито една причина, поради която да си купя нещо на Apple. Който ползва техните продукти за видеобработка (примерно) това е друго нещо, но тук се говори за някакви 13" пръчки за много пари, което от където и да го погледна, първо не е за професионална работа и второ, са неоправдано скъпи. Който има проблеми с операционната система на Microsoft и нещо е недоволен, човека не се справя, това също е съвсем друг проблем. Вируси и всичко останало... Просто е много индивидуално. Годините, които си ползвал PC и нещо... абе нещо все не ти е както трябва... Тези хора минават в лагера на Apple, предполагам. Мен лично, всичко на което пише Apple ме дразни, просто имам някаква органическа непоносимост към марката. Ако не е за професионална работа, просто да оставим специализираните приложения настрана, винаги бих предпочел нещо на Linux, вместо епълската ос.

• Автор

Ами аз нямам нищо против OС на Майкрософт,но мисля,че Епълските продукти(особено хардуер) са много добри пък...има си (поне според мен) достатъчно добри процесор,памет,дисково пространство,батерия и захранване,дисплей...и ОС не е толкова лоша също...ии..такпадаа :mad: Пък за работата си имам едно pc защо и на mac-a да е за робота,а не само за развлечение(примерно :) )

Ами аз нямам нищо против OС на Майкрософт,но мисля,че Епълските продукти(особено хардуер) са много добри пък...има си (поне според мен) достатъчно добри процесор,памет,дисково пространство,батерия и захранване,дисплей...и ОС не е толкова лоша също...ии..такпадаа :mad: Пък за работата си имам едно pc защо и на mac-a да е за робота,а не само за развлечение(примерно :) )

Щом можеш да си го позволиш (или да си "начешеш крастата", както се казва), взимай... Разбира се, като хардуер са добри, аз пък лично им харесвам дизайна преди всичко. И все пак говорим за 13", убеден ли си, че ще можеш за работа да го използваш, защото ако е за свободното време/развлечение, филми и интернет, според мен има много по-добри, с повече възможности и по-евтини варианти. Имаш PC с Windows, защо не пробваш нещо с Linux, примерно...

• Автор

Щом можеш да си го позволиш (или да си "начешеш крастата", както се казва), взимай... Разбира се, като хардуер са добри, аз пък лично им харесвам дизайна преди всичко. И все пак говорим за 13", убеден ли си, че ще можеш за работа да го използваш, защото ако е за свободното време/развлечение, филми и интернет, според мен има много по-добри, с повече възможности и по-евтини варианти. Имаш PC с Windows, защо не пробваш нещо с Linux, примерно...

ам чии да и дизайна си им е супер :mad: ...

Ами добре кажи по-евтин вариант и все пак с добър хардуер и по-голям от 13",а за Linux на pc ли имаш предвид,или... :)

Е плащаш си за марката, не може да се каже, че са зле, но така е в бизнес - предлагаш това, което се търси ;) Иначе щеше да няма конкуренция и да си ........ Публикувано изображение:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.