Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SATA 1 или ULTRA ATA

Featured Replies

здравеите интересува ме кои от посочените е по добре по мои наблюдения сам чел ама само в форум савсем малък коментар че ултра атата е по добра от сата 1 кажете как стоят нещата но и аз мисля че ултратата е по добра някои ако има наблюдения над 2 та да каже че ми е доста чудно аз така или иначе ще си зимам ЕРоХ 8RDA+ тои няма сата и да знам че дъното е от каменната ера ама колкото толкова :wink12:

Sata 1(150) е по-бърза от uata100 , повечето дискове в момента ,

имат трансфер над 100мб/сек :

http://www.kaldata.c...ic=32267&st=180

Друг е въпроса , че с ата стандарт няма нищо съвременно , както ти е обяснил колегата преди мен .

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

мерси за отговорите ама се пак мен ме интересуваше кои от тези 2 стандарта са по добри

мерси за отговорите ама се пак мен ме интересуваше кои от тези 2 стандарта са по добри

Отговорено ти е, ама ти защо не разбираш е друг въпрос. Единия стандарт е стар и вече дори отсъства в някои от дъната. Не може да е по-добър един стандарт, за който не можеш да си купиш HDD. Да купуваш старо дъно и техника е супер глупаво и безсмислено харчене на пари, най-малкото защото излиза по-скъпо. Всичко свързано с това дъно е разход. Да ми го подаряват, пак няма да го взема, освен ако не е комплект с процесор и рам.

• Автор

ok сега да ти кажа без да се убиждаш явно си от тези хора които са наивни и не виждат наи малкото нямам пари за phenom x6 2 ро скъпа е рамта и хардиска ами не можеш да си купиш 4 ядрен професор за 20 лева или дъно за 15 сега да не спорим ами зех си radeon 9550 за 10 лева ..... какво да ти кажа и аз искам по ново ама трябва пари да събера + това изкам да мина през пътя на хората имали тези стари платформи ще ми помогне да разбирам по добре новите АМ3 платформи ;)

Щом така изкаш, то просто няма смисъл да ти отговаряме на въпросите, ти си достатъчно осведомен.Правиш каквото си поискаш и това е жив и здрав, но да казваш наивен и кюрав на колега доказал се със знанията в този форум е тва е тъпо!

Кое точно не е ясно , след като имаш куплунг само за единия вид дискове , и колегата ти е отговорил още в пост №2 ? Ето ти конкретен отговор : sata 1 позволява трансфер до 150мб/сек , uata100 до 100мб/сек , "някакви" си 50% разлика. Ако и от това не можеш да разбереш , кой е по-бързия стандарт , питай .

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

мерси за отговора както казах не е до това дали на епокса имам сата имам фалшиво дъно на sapphire и то има раид масив за това питах а и маи знаете че има преходници от ата кам сата някакви малки платчици и да разбрах аз и си го знаех но да попитам се пак но просто не си заслyжава да земам сата 2 и да го правя на сата 1 ще си зема просто 1 ултра ата и това е за някакви си 50 % не съм изкал да убидя колега съфорумник но малко ме дразнят коментари от сорта че старите сокети не стават не е точно така както и да е това става на офтопик кажете коя марка хард ви е харесала като поведение на работа за мен са мн на ниво сиагеит и самсунг

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.