Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BSOD: При нов компютър

Featured Replies

Здравейте много странен проблем ми се случва с компютъра получавам BSOD но не постоянно, само когато е билл изключен дълго време приерно ако , Е пуснат преди няколко часа и го рестартирам няколко пъти не получавам никакав син екран или признак за нередост в системата НО като го изключа и го пусна да кажем на другия ден (12/14 ч.) при първото зареждане винаги го получавам един-два пъти,докато не му дам "last good configuration" даже понякога премигва за секунда и даже не ми го записва като BSOD в Miniddump папката.Ако може да ми дадете полезен съвет и насока как да се справя.Доколкото мога да разчета някакъв проблем с Мрежовата карта или драйвъра и.

Dump File-081011-20482-01.dmp

Crash Time - 8/10/2011 10:26:33 AM

Bug Check String - PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Bug Check Code-0x00000050

Parameter 1 - ffffffff`ffffff83

Parameter 2 -00000000`00000000

Parameter 3 - fffff880`015a94f1

Parameter 4 - 00000000`00000000

Caused By Driver-ndis.sys

Caused By Address -ndis.sys+65a50

Processor - x64

Crash Address - ntoskrnl.exe+7fd00

А това ми е системата:

CPU:QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3415 MHz (17 x 201)

MB:Asus M5A78L/USB3 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

RAM:ADATA XPG Gaming Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin

VGA:EVGA Nvidia GTX 550ti 1024

HDD:WD 1TB Bule

PSU:Chieftec CFT-650-14CS

Мерси предварително

Грешка 0x00000050 е грешка, която спира Windows да работи правилно. Тя идва от ядрото на Windows и най-вероятно поради регистър грешки и невалидни записи. Грешката може да изскочи в много начини и форми, като например: Можете да получите един "прозорец се е възстановила от сериозна грешка. "Послание, което след затваряне на затворите изследовател и вашия работен плот ще изчезне, понякога ще се върнат и някой ще трябва да рестартирате компютъра. Друга форма Thi serror е син екран на смъртта, ние всички го знаем. Когато стигнем, че единственото нещо, което да направите, е да възстановите вашия компютър и се надявам, че няма да маса за стартиране на Windows Можете да видите също и "WindrvNT. сис - Адрес F77D8046 в F77D4000 с DateStamp на 409F405C ". И така, какво да направя, за спиране на грешка 0x00000050? Е, за щастие, спрете грешка 0x00000050 е много проста задача да направя. Не е необходимо да поканим всички инженер компютър за определяне на тази грешка, всичко, което трябва да направите, е чиста регистъра си от грешки и невалидни вписванията, защото това е източник на грешка 0x00000050. Мисля, че това е моментът да спомена, че в регистъра е ядрото на Windows, така че наистина не се препоръчва редактирането на системния регистър ръчно. Така че решението е да се използват по-чиста регистър. По-чиста регистър ще почистите регистъра автоматично и безопасно. Взето е от сайт за превеждане. Не е много добре преведено но се разбира какъв е проблема ;)

Редактирано от Sniper Control (преглед на промените)

А защо всичко това, което предполагате става след определен престой на компютъра в изключено състояние? Когато се рестартира (т.е. е „топъл“ още) този проблем го няма, така поне твърди питащия. Аз ще предложа на питащия да направи следния експеримент. Вместо да рестартира компютъра, нека го изключва и после го включи ръчно веднага няколко пъти. Идеята е да видим дали има някаква софтуерна причина за това или е хардуерна при „изстиването“ на компютъра.

• Автор
http://www.4shared.com/file/ecQ-KJuU/081111-19921-01.html качих ги тук надявам се поне тук да може да ги свалите и видите за какво става на въпрос. Bug Check String - PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Bug Check Code - 0x00000050 Caused By Driver - ntoskrnl.exe Caused By Address - ntoskrnl.exe+7fd00 File Description - NT Kernel & System Product Name - Microsoft® Windows® Operating System Company - Microsoft® File Version - 6.1.7601.17592 (win7sp1_gdr.110408-16310 Crash Address - ntoskrnl.exe+7fd00 Tова от днеска краша ми показва ;) Преинсталирах ,форматирах,тест на памета на направих ,проверка за вируси,сканиране на HDD нищо нередно с няколо различни програми и инстромента под под windows среда и "boot tool"

http://www.4shared.c...1-19921-01.html качих ги тук надявам се поне тук да може да ги свалите и видите за какво става на въпрос.

Bug Check String - PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Bug Check Code - 0x00000050

Caused By Driver - ntoskrnl.exe

Caused By Address - ntoskrnl.exe+7fd00

File Description - NT Kernel & System

Product Name - Microsoft® Windows® Operating System

Company - Microsoft®

File Version - 6.1.7601.17592 (win7sp1_gdr.110408-16310

Crash Address - ntoskrnl.exe+7fd00

Tова от днеска краша ми показва ;)

Преинсталирах ,форматирах,тест на памета на направих ,проверка за вируси,сканиране на HDD нищо нередно с няколо различни програми и инстромента под под windows среда и "boot tool"

Проблема ти е причинен от AVG или по точно файла "avgtdia.sys".Пробвай с друга антивирусна програма.

FOLLOWUP_IP:

avgtdia+272f1

fffff880`014562f1 028bc048d1e8 add cl,byte ptr [rbx-172EB740h]

SYMBOL_STACK_INDEX: 3

SYMBOL_NAME: avgtdia+272f1

FOLLOWUP_NAME: MachineOwner

MODULE_NAME: avgtdia

IMAGE_NAME: avgtdia.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 4d9a3e1b

FAILURE_BUCKET_ID: X64_0x50_avgtdia+272f1

BUCKET_ID: X64_0x50_avgtdia+272f1

Followup: MachineOwner

---------

0: kd> lmvm avgtdia

start end module name

fffff880`0142f000 fffff880`0148f000 avgtdia T (no symbols)

Loaded symbol image file: avgtdia.sys

Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\avgtdia.sys

Image name: avgtdia.sys

Timestamp: Tue Apr 05 00:54:35 2011 (4D9A3E1B)

CheckSum: 00064918

ImageSize: 00060000

Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4

• Автор

е сега я премахнах AVG антивирусната и сложих Avira да видя как ще. Ще пища за по нататъчно развитие на проблема.

• Автор

така премахнях антивирусната пак крашва Здравейте много странен проблем ми се случва с компютъра получавам BSOD но не постоянно, само когато е билл изключен дълго време приерно ако , Е пуснат преди няколко часа и го рестартирам няколко пъти не получавам никакав син екран или признак за нередост в системата НО като го изключа и го пусна да кажем на другия ден (12/14 ч.) при първото зареждане винаги го получавам един-два пъти,докато не му дам "last good configuration" даже понякога премигва за секунда и даже не ми го записва като BSOD в Miniddump папката. Никаква промяна :) Положението е същото от първия ми коментар да до сега даже нямам BSOD в Minidump foldera просто премигва син екран 2/3 рестарта или флизам в биоса и ресетвам bios default settings и ме пуска в Windowsa се едно нищо не е станало.Са да го рестартирам и 20 пати нема да ми крашне бахти странната работа.

Никой не обръща внимание на моя коментар. Според мен там ключа от палатката.

• Автор

Никой не обръща внимание на моя коментар. Според мен там ключа от палатката.

А защо всичко това, което предполагате става след определен престой на компютъра в изключено състояние? Когато се рестартира (т.е. е „топъл“ още) този проблем го няма, така поне твърди питащия. Аз ще предложа на питащия да направи следния експеримент. Вместо да рестартира компютъра, нека го изключва и после го включи ръчно веднага няколко пъти. Идеята е да видим дали има някаква софтуерна причина за това или е хардуерна при „изстиването“ на компютъра.

ок сега сега ще пробвам.и ще пиша

• Автор

ок сега сега ще пробвам.и ще пиша

Хмм.... Изключих го 4 пъти компютъра и му махнах кабела 4 пъти за около 5/10 сек. и го пускам пак и при четирите включвания никаква нередност .Тай че нз. какво да мисля с това наречено „изстиване“ на PC

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA това значи грешка в паметта (PAGED - swap, NONPAGED - ram). има грешки дето само рест под windows се хващат. с какво тестваш? ако е тестовата програма на windows при стартиране - пусни я в разширен режим - има допълнителни тестове с изключен кеш (те са много бавни) и компюъра изглежда като замръзнал - ако брояча на % не се промени 2 часа - проблем с паметта, ако изкара грешка пак проблем с паметта... ако не хване грешка пусни тест под windows (примерно LinX 0.6.4) memtest86 хваща грешки от тип проблем с записване и четене от адрес, грешки породени от режим на работа на паметта (тайминиги, dual channel) не хваща. провери и на производителя на дъното няма ли по нов биос дето фиксва съвместимост с памети (ако има за да не стане инфекция - ъпдейт през дос - той може да достъпне малка част от паметта (която в дос не работи в protected mode е по стабилна) и шанса проблема да е в нея е много малък)... има вариант рамта да се дъни и по други причини - лош контакт в слота, слабо захранване с пулсации в изходните напрежения...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

грешки не ми дава от LinX 0.6.4 а biosa update няма то дъното е нов модел

• Автор

Пуснях го теста и излезнах като се върнах още въртеше целия екран ми беше в страни цифрички и буквички и символи бях го пуснал в 1 на обядн и го спрях в 11 вечерта и ми пишеше че няма грешки или се бъгнал не мога да кажа,колко време по принцип трае този тест( или повтаря тестовете докато не се спре ?) ? До сега не ми се налагало да го пускам.

Редактирано от simbion12 (преглед на промените)

Пуснях го теста и излезнах като се върнах още въртеше целия екран ми беше в страни цифрички и буквички и символи бях го пуснал в 1 на обядн и го спрях в 11 вечерта и ми пишеше че няма грешки или се бъгнал не мога да кажа,колко време по принцип трае този тест( или повтаря тестовете докато не се спре ?) ? До сега не ми се налагало да го пускам.

Струва ми се че прблема е хардуерен, затова може да извадиш едната платка памет и да поработиш 2-3 дена така. Ако се получава пак синия екран. Ивади и тази платка и сложи другата. Ако пак се получи - остават другите модули, но тях в сервиза - едва ли имаш с какво да ги замениш. Теста трудно ще хване нещо, защото нали няколко минути след пускането - проблемите изчезват.

Хмм.... Изключих го 4 пъти компютъра и му махнах кабела 4 пъти за около 5/10 сек. и го пускам пак и при четирите включвания никаква нередност .Тай че нз. какво да мисля с това наречено „изстиване“ на PC

Ами имам предвид за някоя не добре закрепена връзка или някой заминаващ си кондензатор. По време на работа целия компютър се стопля и тази не добра връзка или кондензатора се стопля във физическия смисъл на думата и докато е така работи си най-нормално. Но стои ли по-дълго време изключен компютъра той естествено изстива и почва проблема.

п.п. Аз имам един познат, който заради такъв кондензатор в захранващия блок не може да си стартира компютъра. От зад на перката на захранването включваше един сешоар в продължение на една минута духа захранването и тогава го пуска нормално.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA това значи грешка в паметта (PAGED - swap, NONPAGED - ram). има грешки дето само рест под windows се хващат. с какво тестваш? ако е тестовата програма на windows при стартиране - пусни я в разширен режим - има допълнителни тестове с изключен кеш (те са много бавни) и компюъра изглежда като замръзнал - ако брояча на % не се промени 2 часа - проблем с паметта, ако изкара грешка пак проблем с паметта... ако не хване грешка пусни тест под windows (примерно LinX 0.6.4) memtest86 хваща грешки от тип проблем с записване и четене от адрес, грешки породени от режим на работа на паметта (тайминиги, dual channel) не хваща. провери и на производителя на дъното няма ли по нов биос дето фиксва съвместимост с памети (ако има за да не стане инфекция - ъпдейт през дос - той може да достъпне малка част от паметта (която в дос не работи в protected mode е по стабилна) и шанса проблема да е в нея е много малък)...

има вариант рамта да се дъни и по други причини - лош контакт в слота, слабо захранване с пулсации в изходните напрежения...

А ето и още един коментар по въпроса. Въпросната грешка в паметта може да се получи и от недобър контакт в слотовете. Разбрах, че си вадил плочките рам, опитай и да ги им размениш местата. Почисти им „крачетата“ с гумичка за молив.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.