Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректно отношения от персонала в магазин "Плесио"

Featured Replies

Зависи какво покрива гаранцията. То дори за елктроуреди от гаранцията се изключват някои неща, например кабели и т.н. А евтините слушалки не ме учудва, че са издържали по-дълго, но пък едва ли са със същите показатели. Ето какво пише в една примерна Плесио гаранция (кога престава да важи):

...

2. Когато повредата се дължи на злополука, неправилно свързване, падане, излагане на крайни температурни величини, влага, токови удари или контакт с течности.

3. Когато продуктът бъде подложен на физическа или електрическа неправомерна употреба, несъобразена с условията на производителя.

- нали се сещаш, че само от тяхната добра воля зависи да не ти откажат гаранция с някой от горните мотиви.
  • Автор

Извинявай, но ти четеш ли изобщо какво съм написал? Дефектът (защото в случая става дума именно за дефект) не се дължи на нито един от факторите от двете точки, които си извадил.И ми дефинирай словосъчетанието "правилна употреба" в контекста на настоящия случай, ако обичаш, защото ми е много интересно да разбера как едни слушалки могат да се употребяват по различен начин, от този, за който аз знам, и къде бъркам по време на използването им.

Редактирано от Sotir Nikiforov (преглед на промените)

Това е откъс от примерна гаранция, твоята не знам каква е... Няма значение ти какво твърдиш, ти на тях можеше да им кажеш, че изобщо не си ги ползвал, това трудно се доказва. И ти... абе думи нямам... За какъв дефект говориш?... Не ти ли стана ясно, че това не е дефект, а е следствие на употреба (няма значение правилна или неправилна). А "правилна употреба" щом искаш ще ти го дефинирам - означава, примерно да не си ги пъхаш в носа, да кажем... Или да не си ги въртиш на пръста и каквото още друго се сетиш. С най-добро чувство ти обяснявам, че първия път, когато са ти заменили слушалките, е било тяхна добра воля, защото винаги могат да ти откажат гаранция - винаги могат да кажат, че не си ги ползвал както трябва, че си ги дърпал, въртял и т.н., а ти, колкото и да им обясняваш, че много си внимавал, нито можеш да го докажеш, нито те са длъжни да ти вярват. Може пък да си решил на всеки два месеца да си взимаш нови слушалки, кой знае... Аз ако трябва да повредя кабелчето, едва ли има проблем да се направи така, че да не си личи. Това е от мен, спирам по тази тема, успех с новите слушалки които ще си вземеш и дано ти издържат значително по-дълго.

• Автор

"винаги могат да ти откажат гаранция"-НЕ "Не ти ли стана ясно, че това не е дефект, а е следствие на употреба (няма значение правилна или неправилна)"-не ми стана ясно поради неадекватното ти обяснение. Приятелю,не мога да разбера отношението ти.Нито ми е за 15те лева, нито ми е за едните слушалки.Отношението на персонала не е на нивото, на което се предполага да бъде предвид мащабите на подобна фирма.Писах жалба до съответната държавна институция.Отговорът беше, че служител в магазина ми е обяснил как да се предпазя от подобен проблем в бъдеще, което не отговаря на истината, ама изобщо.Разбираш ли сега защо отварям тази тема?Ако ти можеш да се примиряваш, аз не мога.Затова ако не си ме разбрал, наистина май е по-добре да не пишеш повече в темата. П.С.:Нови слушалки си купих,както писах в преден пост.

Зависи какво покрива гаранцията. То дори за елктроуреди от гаранцията се изключват някои неща, например кабели и т.н. А евтините слушалки не ме учудва, че са издържали по-дълго, но пък едва ли са със същите показатели.

Тази повреда на слушалките се дължи на така наречените "фабрични" дефекти. Производитела се е стиснал да вложи 50-60 стотинки за по-сигурно укрепване на кабела със слушалките.

А кабелите влизат в гаранцията на електроуредите. От личен опит го казвам. Признавали са ми 2 пъти гаранция за прекъснат кабел.

А в магазина дали признават или не гаранцията, зависи само от нарежданията които са получили продавачите. Също от личен опит го казвам. Винаги може да се "намери" причина да се откаже гаранция.

Дори и да не са ти обяснили ти няма как да го докажеш и тук нещата опират тяхната дума срещу твоята ! При такава ситуация няма как ти да се печеливш ! Това което ти казва djagi е точно така ! Това , че не си знаел не те прави невинен и никой не е длъжен заради твоето незнание да ти прави отстъпки ! Така , че не очаквай да постигнеш нещо ! В тази ситуация след като веднъж се е случило е било нормално да ги попиташ защо се е получило независимо , че са ги подменили ! Може да се сърдиш единствено и само на себе , че не си проявил заинтересованост ! Запомни - в живота незнанието не те оправдава и точно обратното виновен толкова колкото и да си знаел за тази виновност ! Така , че следващият път питай като сменят дефектирала стока какъв е дефекта и как да го избегнеш !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Добре де,друго ми е чудно на мен,ако ги бяха заменили и втория път и пак бяха дали дефект,пак ли щяха да ги сменят и така до кога?

• Автор

Iliev72, винаги съм използвал слушалките си по един и същ начин, затова и помислих, че проблемът е дефект в кабелите.Погледни от моята гледна точка -запитай се защо едва втория път, като отидох в магазина, искайки замяна , ми беше обяснено, че е препоръчително кабелът в областта на жака да се увие в изолирбанд, за да се предотврати неговото прекъсване.Никъде - нито в гаранцията, нито в магазина, когато купувах слушалките, нито първия път, когато се наложи да правя рекламация на продукта - никой не ми спомена за евентуалните последствия и за начин, по който може да се избегнат. А иначе нали работата на продавач-консултантите е именно да помагат при избора и да споменат достойнствата и недостатъците на продаваните в магазина продукти. П.С.:И на теб ще задам въпроса - мислиш ли, че ако на запитване от страна на служител "Пазарували ли сте и друг път от нашия магазин?" бях отговорил отрицателно, резултатът щеше да е друг? Аз мисля, че въпросът е реторичен. :)

При използването на дадена техника има едно много важно правило - да се работи внимателно с нея! Който следва това правило, може да си ползва техниката дълго време, особено ако е качествена. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.