Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректно отношения от персонала в магазин "Плесио"

Featured Replies

Добър вечер, За съжаление, чрез първия ми пост в този форум ще ви разкажа за не особено приятните ми преживявания в магазин "Плесио", намиращ се на улица "Ангел Кънчев". Да започна с това, че през месец октомври си купих слушалки, марка АKG, не много скъп модел, но за сметка на това продаващи се с 2 ГОДИНИ гаранция. Ползвах ги 2 месеца без оплаквания, но изведнъж, отивайки на курс по френски (който по ирония на съдбата се намира в непосредствена близост до горепосочения магазин), усетих как дясната слушалка прекъсва. Искам да подчертая- кабелът на слушалките не е бил прегънат, нито усукан. Естествено, на следващата утрин отидох в магазина въоръжен с гаранционната карта, показах я на момчето, което отговаряше за сервизния отдел, и след 10-секунден преглед на повредената стока той ми каза, че мога да взема друг продукт от същия модел-без оскъпяване, без доплащане. Доволен от коректното отношение към мен, излязох от магазина с чифт нови слушалки.За съжаление, хубавото в историята ми свършва тук. След около 2 месеца (горе-долу същия период, за който и първите ми закупени слушалки от магазин "Плесио" дадоха дефект), пак отивайки на урок по френски ( :) ) и слушайки музика, дясната прекъсна. Озадачих се от факта, че и този път не съм проявил небрежност, а резултатът е неработещ продукт. Както и да е, на следващия ден отидох в магазина заедно с баща ми, за да поискам замяна на стоката. Този път обаче момчето, отговарящо за сервизния отдел, беше друго (ниско,с очила и доста неприятно поведение към клиентите в магазина-може би хората от форума ще се сетят за кого говоря). То отказа да ни замени слушалките веднага, а каза, че в срок от 1 седмица ще решат дали може да получим други слушалки. Тръгнахме си с убеждението, че щом първия път стоката беше заменена, няма логика втория път резултатът да е различен. Така, след 1 седмица получих смс да отида в магазина, за да разбера решението на хората сервиза. Отиваме (отново с баща ми), а момчето с очилата ни обясни, че гаранцията ни е отказана и закупеният продукт не може да бъде заменен. Разбира се, баща ми, като човек със самосъзнание, поиска обяснение от служителя (по-късно разбрахме, че името му е Бисер Панталеев) защо един път слушалките ни бяха сменени, а сега не искат да направят същото. След като Бисерчо не можа да ни даде адекватен отговор, извика управителят, чието име е Георги Стоилов, който само потвърди убеждението ни, че за да работиш в "Плесио" , вероятно едно от условията е некадърност и неучтивост. Как да е, излязохме от магазина с неприятно чувство и с решение да алармираме за случая КЗП. Известно време след изпращане на писмото към спомената институция получихме в отговор писмо, оповестяващо решението й. Там, като обяснение защо магазин "Плесио" не могат да ни компенсират, се споменаваше, че служител, който явно не е пожелал името му да се споменава, ни е обяснил как да се предпазим от споменатия проблем(!!!).Тъй като разказът ми стана достатъчно дълъг, ще спестя някои подробности, които в по-късен етап мога да споделя, а сега искам да видя вашите мнения по въпроса - дали е трябвало да сме по-упорити, или да се примирим с настоящата ситуация.

Редактирано от Sotir Nikiforov (преглед на промените)

Не виждам смисъл от примирение. Именно такова поведение, по-скоро липсата на адекватна реакция от клиентите потенцира съответното поведение от служителите и това че няма текучество на такива в посока към трудовата борса.

• Автор

Колко струват слушалките? :friends1:

Неслучайно не съм споменал колко струват - въпросът в случая не е за стойността на продукта, а за липсата на коректност в отношенията продавач-купувач.

Неслучайно не съм споменал колко струват - въпросът в случая не е за стойността на продукта, а за липсата на коректност в отношенията продавач-купувач.

А аз неслучайно питам за цената. :friends1:

Между другото, за първи път чувам за този магазин. Но все пак, за да се изясни ситуацията, е добре да се засегнат няколко въпроса - след това ще може да се прецени имало ли е некоректност или не.

• Автор

А аз неслучайно питам за цената. :friends1:

Между другото, за първи път чувам за този магазин. Но все пак, за да се изясни ситуацията, е добре да се засегнат няколко въпроса - след това ще може да се прецени имало ли е некоректност или не.

Щом неслучайно, макар и неясно защо, питаш за цената - тя беше 15 лева. В следващите ти постове неслучайно бих те помолил да се изразяваш със завършена мисъл, визирайки "въпросите, които е добре да се засегнат, за да се прецени дали е имало некоректност". Питай направо, няма от какво да се притесняваш.

Щом неслучайно, макар и неясно защо, питаш за цената - тя беше 15 лева. В следващите ти постове неслучайно бих те помолил да се изразяваш със завършена мисъл, визирайки "въпросите, които е добре да се засегнат, за да се прецени дали е имало некоректност". Питай направо, няма от какво да се притесняваш.

От този тип ли бяха слушалките?

Публикувано изображение

• Автор

От този тип ли бяха слушалките?

Публикувано изображение

Не, слушалките, мисля, бяха модел к309,марка - AKG (както споменах в началото на първия ми пост).

Лично с въпросния магазин съм имал вземане даване няколко пъти. Първият и следващите два-три бяха след самото му откриване (мисля 2005?). Има една такава българска приказка "клел съм се в тях". Без да изпадам в подробности, за дефектирали стоки в гаранция (дъна) съм си тръгвал от там с подаръци - клавиатура, мишка и един комплект колонки + слушалки с микрофон! Но това до едно време! Няма да разправям цялата история, но фрапантния за мен случай беше преди година ... с две думи купувам KVM switch, като държа да е USB! Продавач-консула ми препоръчва ... определено беше "марково", няма никакви проблеми да работи и с машини под Linux...? На другия ден стоката се пробва и (тук има мноог цензура) нищо не става. Моя милост се връща в магазина и съобщава за проблема ... и тук за най-голяма моя изненада ме "въвеждат в сервиза" и ми показват KVM switch-ве от същата марка, но ползващи PS2 интерфейс. Хората от сервиза откровено си признават, че тези суичове имат проблем при работата си с някои операционни системи (то се оказа с всички). И тук според гаранцията, както е споменал "Sotir Nikiforov" трябва да получа работещ еквивалент на заплатена стока! И що да видиш ... получавам въпросния в една огромна кутия, в която се оказа, че всичко е на PS2 (нищо общо) плюс четири кабела - то за това беше толкова голяма кутия. ... В крайна сметка (имаше бая караници) си ми върнаха парите и охраната не ме поздрави на излизане! На кратко далеч от гърците!

• Автор

Не виждам смисъл от примирение. Именно такова поведение, по-скоро липсата на адекватна реакция от клиентите потенцира съответното поведение от служителите и това че няма текучество на такива в посока към трудовата борса.

copyright®,благодаря за включването в темата, но искам да разбера какво според теб е "адекватна реакция от клиентите". Вдигнахме скандал в магазина, подадохме жалба в КЗП. Сега какво?Да убедим КЗП, че някой от фирмата ги е излъгал с цел да ни изкарат виновни и да не си спазят гаранционните условия ли?Как ще стане това според теб, като дори управителят Георги Стоилов ни убеждаваше в тази теза при положение, че първия път очите не му видяхме в магазина?

Не, слушалките, мисля, бяха модел к309,марка - AKG (както споменах в началото на първия ми пост).

Тоест, те са от същия тип! :D

http://www.plesio.bg...s-p-234731.html

По принцип с този тип слушалки трябва да се действа много внимателно, тъй като имат много фини връзки, за да може да се възпроизвежда добър звук. Това ще рече да се слагат и свалят внимателно. При положение, че и двата пъти става на дясното ухо, има голяма вероятност да сте я повредил при поставянето или свалянето й с дясната си ръка.

• Автор

Тоест, те са от същия тип! :D

http://www.plesio.bg...s-p-234731.html

По принцип с този тип слушалки трябва да се действа много внимателно, тъй като имат много фини връзки, за да може да се възпроизвежда добър звук. Това ще рече да се слагат и свалят внимателно. При положение, че и двата пъти става на дясното ухо, има голяма вероятност да сте я повредил при поставянето или свалянето й с дясната си ръка.

Очаквах такъв тип коментар, затова обяснявам - първия път ни смениха слушалките, без никой да ни обясни как да се използват безпроблемно занапред.След още 2 месеца обаче, управителят се кълнеше, нали разбираш, че НЯМА начин някой от неговите висококвалифицирани служители да не ни е предупредил, че продуктът има слабости в дадена област и че съществува начин за преодоляване на този проблем.

copyright®,благодаря за включването в темата, но искам да разбера какво според теб е "адекватна реакция от клиентите". Вдигнахме скандал в магазина, подадохме жалба в КЗП. Сега какво?Да убедим КЗП, че някой от фирмата ги е излъгал с цел да ни изкарат виновни и да не си спазят гаранционните условия ли?Как ще стане това според теб, като дори управителят Георги Стоилов ни убеждаваше в тази теза при положение, че първия път очите не му видяхме в магазина?

Във Вашият случай, няма друг начин да се докаже нищо, освен чрез запис от охранителна камера в магазина. Имам предвид, дали Ви е обяснено как да ползувате устройството за да не причините дефект, който не се покрива от гаранционните условия, които пък би трябвало като на всеки продукт, който се предлага на територията на страната, заедно с ръководство за употреба да Ви са предоставени на български език, върху хартиен носител.

П.П. Никнейма е в синята лента над поста, това "copyright®" е просто да има нещо си, там където е!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Очаквах такъв тип коментар, затова обяснявам - първия път ни смениха слушалките, без никой да ни обясни как да се използват безпроблемно занапред.След още 2 месеца обаче, управителят се кълнеше, нали разбираш, че НЯМА начин някой от неговите висококвалифицирани служители да не ни е предупредил, че продуктът има слабости в дадена област и че съществува начин от преодоляване на този проблем.

А пък очаквах да чуя от теб точно това, което предполагах. Искаше мнение по казуса - получи го. Просто с такъв тип слушалки се работи една идея по-внимателно.

Приятна вечер! :D

При положение, че и двата пъти става на дясното ухо, има голяма вероятност да сте я повредил при поставянето или свалянето й с дясната си ръка.

Направо го изпрати на Невролог, УНГ, ЕКГ и тем подобни за лицензиране за работа със слушалки.

Няма да уточнявам в коя фирма работя (няма нищо общо с компютрите и IT сектора), но получихме писмо за обяснения от държавна институция относно жалба към тях от наш "клиент" (в кавички, защото по неволя е наш клиент). Коментара на колегите: "Я, тия са се научили да пишат?!". Така че- търси си правата (не съм изчел темата, за да дам по-добър коментар). Има комисия за защита на потребители и тн и тн. Пиши жалби до магазина, оплаквания, търси си правата!

• Автор

sliderun,никой в магазина не ни е обяснявал как да се предотврати конкретния проблем, въпреки че момчето от сервизния модел ни обясни, че и той знае за тази слабост на слушалките от този тип-да се развалят на идентично място.Но както има такава поговорка - "След дъжд качулка". QuickJo, писах жалби до КЗП,безрезултатно,за съжаление. Едва ли ако пиша втора жалба, резултатът ще е по-различен.А относно коментара на gothicrock - приятелю, свиря на пиано от 8 години, на китара - от 2, мисля, че съм се научил достатъчно внимателно да работя с ръцете си :D.

От Plesio съм с добри впечатления, за разлика от Multirama, където е по-добре да не стъпва човек, заради супер завишените им цени на някои стоки. Голям, чист и добре подреден магазин в центъра на София, със сравнително ниски цени на повечето стоки и хардуер, който често го има само там, като например компютърни кутии, охлаждания и т.н. Някои от съфорумците не ги обичат, сигурно си имат причина... Моя коментар по случая - първия път са проявили жест, аз ако бях, нямаше да получиш нови слушалки. Според мен, повредата е скъсано кабелче, което няма как да се покрива от гаранцията, а пък никой не е длъжен да ти обяснява, че трябва да се работи внимателно и т.н., то това се подразбира. Само от клатушкането насам-натам според мен е достатъчно, за да се скъсат, дори да си ги ползвал с внимание. Все пак, слушалките са един вид консуматив, особено по-евтините, едва ли се очаква да ги ползваш цял живот, дори тази гаранция от две години точно какво обхваща, че е любопитно, но едва ли се отнася до повреди в кабелчетата.

• Автор

djagi,никой не ми е казвал дали заменянето се включва в гаранцията (която едва ли още пазя у нас). Може да ти се стори любопитен фактът защо изобщо реших да пазарувам от "Плесио" точно слушалки, които мога да открия почти във всеки друг магазин за техника. Причината е проста - магазинът ми беше препоръчан от множество приятели, закупили слушалки от там.При появата на идентичен с моя проблем те са получавали нови, чисти, лъскави слушалки от същия този персонал, отказал ми замяна на артикула. Но явно аз съм "вечната черна овца", както е казал творецът. ;)

sliderun,никой в магазина не ни е обяснявал как да се предотврати конкретния проблем, въпреки че момчето от сервизния модел ни обясни, че и той знае за тази слабост на слушалките от този тип-да се развалят на идентично място.Но както има такава поговорка - "След дъжд качулка". QuickJo, писах жалби до КЗП,безрезултатно,за съжаление. Едва ли ако пиша втора жалба, резултатът ще е по-различен.А относно коментара на gothicrock - приятелю, свиря на пиано от 8 години, на китара - от 2, мисля, че съм се научил достатъчно внимателно да работя с ръцете си ;).

А оповести ли в магазина, че ще пишаш, заплаши ли ги с това? Жалбата трябва да има входящ номер, ако трябва пусни нова с нов номер и им гопокажи в магазина. Искай да говориш с някой мениджър, не продавач, кунсолтат или началник смяна, някой по на горе по схемата. Да ти кажа, стряскат се от такива неща и стават чудеса. Можеш и да провериш какво става със жалбата ти. По някога трябва повече време, а голям плюс е да пазиш касовата си бележка.

• Автор

Да, разбира се, казах им, че ще подам жалба, а след получаване отговора на същата бях учуден от наглостта на, както го нарекох, анонимния служител на фирмата, заблуждаващ КЗП, че някой ми е обяснил как да се предпазя от появата на съответния проблем. Благодаря, quickJo, май предложеният от Вас вариант е най-адекватен в случая.

djagi,никой не ми е казвал дали заменянето се включва в гаранцията (която едва ли още пазя у нас). Може да ти се стори любопитен фактът защо изобщо реших да пазарувам от "Плесио" точно слушалки, които мога да открия почти във всеки друг магазин за техника. Причината е проста - магазинът ми беше препоръчан от множество приятели, закупили слушалки от там.При появата на идентичен с моя проблем те са получавали нови, чисти, лъскави слушалки от същия този персонал, отказал ми замяна на артикула. Но явно аз съм "вечната черна овца", както е казал творецът. :)

Писах и взе че ми спря тока :wors:

Както и да, е... Първия път са ти направили жест, но ние, хората, много обичаме като ни подадат пръст, да налапаме цялата ръка. Знаеш от твоите приятели, че на въпросния модел му се късат кабелчетата и в друг магазин няма да ти уважат гаранцията, ама не плюеш по другите магазини, а плюеш по единствения магазин, който веднъж вече ти ги е заменил с "нови, чисти, лъскави слушалки"... Ето това не мога да го разбера. Хубаво си защитаваш правата, дори когато нямаш основание си ги търсиш, това до някъде го уважавам (някои хора му викат нахалство и наглост), но какво ли ще е, ако не става дума за 15 лева.!!!, а примерно за 150 и действително имаш основания, а не е толкова спорен, меко казано, въпроса?...

п.п. И за да не каже някой, че изпитвам топли чувства към Плесио, набързо ще разкажа едно мое преживяване. Преди мисля две години участвах в тяхна онлайн игра с награда скъп процесор (примерно тогава да е струвал към 800-1000 лева.) Трябваше да се отговори на пет въпроса за максимално кратко време, без ограничение на опитите. Имаше и класация, видима за всички. Дори без да мисли, на човек са му нужни поне 6-7 секунди да налучка правилните отговори, но гледам, момчето на първо място има резултат от примерно 3 секунди, което на практика е невъзможно. Направих си малък макрос и бързо слезнах под неговите резултати, но на следващия ден гледам, той слезнал под секунда... Да не ви отегчавам, заех първите няколко места, а на останалите записах приятели, като най-добрия резултат беше моя с няколко стотни, примерно 5-6... Досетих се аз, че няма току така да дадат толкова скъп подарък на случаен човек и наистина, на следващия ден цялата класация бе анулирана с мотив, че са се използвали... забравих вече, някаква глупост, примерно хакове или нещо подобно бяха написали. Да, ама аз тяхната страница не съм пипал и на практика измамата я направиха те, още повече, че класацията от този момент бе скрита. Та това е моята случка с Плесио и не ги обичам, но пазарувам от тях понякога.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Така...да започнем от там, че никой от приятелите ми няма същия модел слушалки, а просто слушалки, закупени от същия магазин.Второ, откъде да знам, че кабелчетата на конкретния модел се късат толкова лесно?Първия път предположих, че стоката е дефектна, затова и не избрах друга при опцията за замяна.Трето, нямам навик да си купувам често слушалки, така че защо реши, че трябва да плюя по някои други магазини, които евентуално може и да продават стока, която издържа на нормално ползване повече от 2 месеца.Четвърто, не мисля, че действията ми са провокирани от нахалство или наглост - по-скоро чувство за онеправданост.А и, както казах, персоналът на магазина се държеше достатъчно неприятно, че да накара дори доста уравновесения ми баща да вдигне скандал насред магазина.Пето, написах, че въпросът не е за 15те лева - именно затова не исках да спомена цената на продукта.Не мога да разбера друго от твоя пост.Защо ако ставаше въпрос за 150 лева, щях да имам основание да споря, а сега нямам? Освен това как ти звучи въпросът на служителя от сервизния отдел "Вие за първи път ли пазарувате от нашия магазин?".Не мислиш ли, че ако отговорът ми не беше положителен, нямаше да пиша в тази тема?

Да, така е, въпроса не е в парите, по скоро в мотивацията. Да ти кажа, аз не слушам често музика от слушалки, но пък имах приятелка, която сменяше примерно по два чифта месечно. За 15 лева толкова... Има слушалки по няколко хиляди, виж, там вече не бих се примирил, но дори при най-скъпите слушалки, едва ли гаранцията би покрила механична повреда, каквато е прекъсване на кабелче. Първите които си взел не са били дефектни, ако бяха, нямаше да можеш два месеца да ги ползваш. От където и да си вземеш слушалки (дано имаш повече късмет следващия път), първо, едва ли изобщо ще имаш гаранция, второ, и да имаш, много се съмнявам да реагират в този случай по различен начин и трето, рано или късно, дори при внимателно ползване, слушалките се късат, освен ако не са някакви специални и предполагам, значително по-скъпи модели. На мен също ми се е случвало да им връщам стока и нямам лоши впечатления, въпреки че си спомням един съфорумник как беше пуснал една подобна тема и пак за гаранция ставаше дума, и пак според мен, правите бяха те. На мен са ми заменяли два-три пъти някакви дребни работи, от сорта на флашки и подобни неща и са ми ги заменяли без проблем, въпреки че и с моите флашки и с твоите слушалки е сигурно невъзможно да докажеш, че не си ги повредил примерно умишлено. Скандал за подобно нещо не бих вдигнал, ако ще пари да ми дават, по простата причина, че прави може и да са те. От друга страна, нали не очакваш на всеки два месеца (или три, четири) да си подменяш слушалките с нови и те да го търпят това?... Айде да предположим, че утре се отнасяш още по-внимателно, ще ти изкарат примерно 5-6 месеца, което според мен си е огромен срок за слушалки за 15 лева, ако ги ползваш редовно, но след 5-6- месеца ще отидеш да си вземеш новите слушалки.

• Автор

Щом имат гаранция,искат-не искат,са ЗАДЪЛЖЕНИ да ги сменят.Естествено,както се очаква от такъв тип хора, обвиняват, че повредата е в следствие на неправилна употреба от моя страна,което, уверявам те, не е така (на миналата страница един съфорумник ме обвини, че не съм достатъчно внимателен, което, ако видиш отговора ми, е смехотворно твърдение).Ако става на въпрос, сестра ми ползва най-обикновени слушалки повече от 3 години, без да има проблеми, а те със сигурност струват по-малко от 15 лева.А както казах - въпросът е принципен. А иначе другата ми сестра (голямо семейство сме :wors: ) ми подари едни чудни Phillips с кутийка, именно за да ги предпазя от съдбата на предшественика им.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.