Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за CPU и Video карта

Featured Replies

Какво мислите за този процесор? http://www.multirama.bg/product/8887/protsesor-intel-pentium-dual-core-e5700-3-ghz.html И за тази видео карта? http://www.multirama.bg/product/8723/video-karta-gigabyte-gt430-oc-1gb.html

хубави са ;) ако все пак кажеш за какво ще ги ползваш може да ти помогнем да избереш по-хубави ;)

• Автор

Ами от 4 години съм с 128 vram и 1 ядро по 3.09 gHz процесор.. Та мисля да си ъпдейтна pc-то, защото новите игри изискват по-големи ресурси от компютрите и така ;)

• Автор

Мога да дам до към 300лв, дъното ми е asrock 775 dual vsta RAM 2GB

Не виждам смисъл да ъпгейдва ! По-добре да си мисли за нов ! За 500лв сглобих много по-добра машинка от твоята и темата я има в нови конфигурации ;)

Продавай дъното, процесора и оперативната памет и минавай на Sandy Bridge. Със сегашния бюджет можеш да вземеш ето това:

Дъно: ASROCK H61M-GE - 116 лв.

Процесор:INTEL PENTIUM DUAL CORE G620, 2.60 GHz, 3M, BOX, LGA1155 - 121 лв.

RAM: KINGSTON 2 X 2 DDR III 1600 HYPER X - 54 лв.

Общо: 291 лв.

Като продадеш старите и добавиш някой лев, ще можеш да вземеш и някое прилично видео.

Ето моите предложения без да продаваш или изхвърляш нищо.

Процесор: Intel Core 2 Duo E5300,2.6GHz,2MB - http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=12534 - 106лв.

Видеокарта: NVIDIA GT240 1GB DDR3 - http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=14670 - 111лв.

1.Дъното ти е хубаво,но не ти виждам PS/2 mouse port,PS/2 keyboard port и USB конекторите. ;)

2.Поясни каква ти е сегашната рам памет:DDR DIMM или DDR2 DIMM,защото в сайта на ASRock пише:

- Dual Channel DDR/DDRII memory technology*

- 2 x DDR2 DIMM slots

- Supports DDRII667/533 non-ECC, un-buffered memory

- Max. capacity of system memory: 2GB

- 2 x DDR DIMM slots

- Supports DDR400/333/266 non-ECC, un-buffered memory

- Max. capacity of system memory: 2GB

Тоест ти в момента имаш както каза 2GB RAM (2x1GB DDR DIMM или DDR2 DIMM) и трябва да кажеш каква е,за да може да сложиш още 2 плочки по 1GB RAM на останалите 2 слота свободни и накрая да стане 4GB RAM. :)

Истегли програмата Speccy от тук: http://www.piriform....wnload/standard

и кажи за рам паметта какво пише.

Стартираш програмата и копираш:

Публикувано изображение

това,което съм отбелязал в червено. ;)

Ако не искаш повече RAM,пропусни тази точка.

3.Поясни какво и колко вата ти е захранването,защото то е много важно!!! ;)

Редактирано от ivelin91993 (преглед на промените)

Ивелине, ти като предлагаш на човека разни абсурдни решения, мислиш ли ? Наясно ли си първо, че процесорът, който предлагаш е на почти същата цена като Sandy Bridge, а е с няколко поколения по-стар и по-бавен ? Известно ли ти е, че няма как да сложи 4 плочки оперативна памет, защото DDR1 и DDR2 не могат да работят заедно ? Т.е. слагат се или две плочки по 1GB DDR1, или две плочки по 1GB DDR2, защото максималната памет, която може да се инсталира е 2GB.

Еми тогава без повече РАМ. :)

Процесор какъвто ти казваш и с останалите кинти едно захранване Cooler Master Extreme 500W - http://sky.bg/Details.aspx?ID=15420 - 94 лв (малко надвишавам над 300лв,ама няма как)

Редактирано от ivelin91993 (преглед на промените)

Еми тогава без повече РАМ. :)

Процесор какъвто ти казваш и с останалите кинти едно захранване Cooler Master Extreme 500W - http://sky.bg/Details.aspx?ID=15420 - 94 лв (малко надвишавам над 300лв,ама няма как)

Предполагам, че на спортни теми, няма кой да Ви надмине. Тук обаче се признават други качества, раздела е за хардуер...

Ивелине, ти като предлагаш на човека разни абсурдни решения, мислиш ли ? Наясно ли си първо, че процесорът, който предлагаш е на почти същата цена като Sandy Bridge, а е с няколко поколения по-стар и по-бавен ?

Известно ли ти е, че няма как да сложи 4 плочки оперативна памет, защото DDR1 и DDR2 не могат да работят заедно ? Т.е. слагат се или две плочки по 1GB DDR1, или две плочки по 1GB DDR2, защото максималната памет, която може да се инсталира е 2GB.

Хич не му е абсурдно предложението. Човекът се опитва да му спести пари за дъно, защото предполагам, че и ти си наясно, че за Пясъчната Кучка си трябва и дъно, а в случая с E5300, а защо не и 5200, няма да му трябва друго дъно. За останалото си прав.

• Автор

RAM 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 200MHz (4-3-3-9) Това е за RAM-а, където го искаше, сега ще ви погледна на всичките мненията и ще видя, май по удачния вариант е да си взема направо един нов :)

Хич не му е абсурдно предложението. Човекът се опитва да му спести пари за дъно, защото предполагам, че и ти си наясно, че за Пясъчната Кучка си трябва и дъно, а в случая с E5300, а защо не и 5200, няма да му трябва друго дъно. За останалото си прав.

Съгласен съм, обаче няма да постигне кой знае какъв напредък спрямо новите игри, каквото е писал, че цели с ъпгрейда.

Съгласен съм, обаче няма да постигне кой знае какъв напредък спрямо новите игри, каквото е писал, че цели с ъпгрейда.

Не мисля така. Този процесор се клоква доста добре и аз бих му предложил да си вземе някоя видеокарта на старо. Например:4770, 4850, 4890, или 9800ГТ. Която и да е от картите ще му върши добра работа за повечето игри, а и до голяма степен зависи с каква резолюция е монитора му. Ако не е FULL HD, не виждам проблем с игрите, или поне с повечето. Всъщност, процесора, който е избрал автора е може би най-добрия избор за парите си. След като бюджета сериозно го спъва, няма смисъл да сменя платформата.

• Автор

Не мисля така. Този процесор се клоква доста добре и аз бих му предложил да си вземе някоя видеокарта на старо. Например:4770, 4850, 4890, или 9800ГТ. Която и да е от картите ще му върши добра работа за повечето игри, а и до голяма степен зависи с каква резолюция е монитора му. Ако не е FULL HD, не виждам проблем с игрите, или поне с повечето. Всъщност, процесора, който е избрал автора е може би най-добрия избор за парите си. След като бюджета сериозно го спъва, няма смисъл да сменя платформата.

Name SyncMaster on NVIDIA GeForce 7300 LE

Current Resolution 1152x864 pixels

Work Resolution 1152x834 pixels

State enabled, primary, output devices support

Monitor Width 1152

Monitor Height 864

Monitor BPP 32 bits per pixel

Monitor Frequency 60 Hz

Device \\.\DISPLAY1\Monitor0

Ето информация за монитора ми

Как виждаш карти от класа на 48ХХ с този мизерен процесор(Е5ХХХ), освен ако не го клокнеш на поне 10ГХц?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.