Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на нов системен дял

Featured Replies

Здравейте, Става въпрос за Win7 с два допълнителни хард диска, освен системния. Но идеята ми е да заделя нов дял от (C:)-то, в който да инсталирам едно XP.... възможно ли е това?

Редактирано от Herbaliser (преглед на промените)

Може и в C, може и в друг дял или в друг Хард диск. Просто тряба да укажеш при инсталацията къде да се инсталира. После при Boot ще ти излезе опция да си избереш кой Windows да стартираш. Преди да слагаш друг Windows провери дали ще имаш достатъчно място на дял С.

• Автор

Имам най-много място в C-то и за това предпочитам там да инсталирам втората ОС. А трябва ли предварително да правя новия дял, или това ще стане от самосебе си при инсталирането? И ако да - може ли някой да обясни как, с Disk Management или друга програма.

най-сигурно: формат на целия твърд диск и преразпределяне на наличното място по ваше усмотрение при инсталацията на уиндоус

и понеже предполагам че подобен сценарии не ви устройва използвайте Paragon partition manager или друга подобна програма, за да си отделите нов дял преди инсталацията на хр

Внимание!!!: преди да правите каквото и да било с дяловете/дисковете си, задължително направете бекъп на всичката важна информация от дисковете/дяловете на външен носител

най-сигурно: формат на целия твърд диск и преразпределяне на наличното място по ваше усмотрение при инсталацията на уиндоус

и понеже предполагам че подобен сценарии не ви устройва използвайте Paragon partition manager или друга подобна програма, за да си отделите нов дял преди инсталацията на хр

Внимание!!!: преди да правите каквото и да било с дяловете/дисковете си, задължително направете бекъп на всичката важна информация от дисковете/дяловете на външен носител

Вече няколко пъти съм го правил без да правя бекъп и съм нямал проблеми. Сигурно съм голям късметлия :) НО, трябва все пак да се направи, всичко е възможно.
  • Автор

А защо не си инсталираш Виртуална машина с ХП?

Доколкото разбрах, в този случай работят и двете ОС едновременно, освен това виртуалната машина ползва много малко рам. А тази ОС ще ми трябва за работа с аудио, за програми с доста плъгини и тн.

Май ще пробвам с метода на Aquaris.

Благодаря на всички отзовали се! :)

Редактирано от Herbaliser (преглед на промените)

• Автор

Заделих нов дял от (C:) и там инсталирах XP, но след това вместо да се появи дуал буут, ми зареждаше само XP-то. Преинсталирах 7-цата и този път ми зареждаше само тя. От Disk Management направих партишъна на XP-то активен (този със 7-цата също беше активен), рестартирах... и дотам. Даде грешка и не можа да буутне нищо. Последва отново преинсталиране на 7-цата, след което в Disk Management видях , че този дял не е активен, и съответно го направих активен. При следващия рестарт отново ми даде грешка и не буутна.

Днес за пореден път преинсталирах 7-цата, но този път, в инсталатора форматирах дяла на XP-то и направих нов от друг хард диск (несистемен). Но вече ме е страх да инсталирам това пусто XP......

Ето как изглеждат нещата в Disk Management сега:

Публикувано изображение

(F:) е този дял, който извадих от (C:) за да сложа XP, което в последствие изтрих.

А (G:) е новия дял, който направих от несистемен хард диск.

Има ли нужда да променям настройките?

http://www.kaminata....oot-t23525.html

като си с отделни дискове - откачаш кабела на 7 и на тоя дето се вижда, слагаш xp, после закачаш диска със 7 и готово, повечето нови компютри имат boot menu дето избираш от кой диск да зареди (ако е по стар трябва да влизаш в биос да ги въртиш) но тия без бут меню са толкова стари че не може да се инсталира 7

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.