Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глобяват 50 лева минимум за пропуснат преглед

Featured Replies

И това се дочака! Скоро в новините чух,че те задължават за годишен профилактичен преглед. З а д ъ л ж а в а т ! Форма на фашизъм! За нови вноски?! :ph34r: --------------------------------------------------------------------- Да не говорим за права на личноста! Кой и защо? Не Ви ли стигат вноските? И накрая...нарушават конституционното ти право! Да видим какво мислите по въпроса? :eek:

Редактирано от hyena (преглед на промените)

Поредния начин за измъкване на пари...

Според мен да задължиш някого да ходи на профилактични прегледи е нарушаване на човешките права.

Нали се сещаш как се минава тоя преглед - GP-то ако се сети ти се обажда по телефона, ако не отидеш просто те отмята че те е прегледал и са ти направени изследвания - съответно си взема паричките от касата за това, а теб няма как да те глобят защото по документи си минал прегледа.

• Автор

Искам да видя дали всичко,което се говори в нета е балон! Да...естествено ,всяка личност решава кога и как....най-вече при кого?! Не само,че няма да позволя това... Просто не може да ме задължава закона...да плащам? Хм...понеже не се занимавам с Фейсбук.... Всъщност е толкова сериозно...както да Ви използват данните за рекламни цели.

Нали се сещаш как се минава тоя преглед - GP-то ако се сети ти се обажда по телефона, ако не отидеш просто те отмята че те е прегледал и са ти направени изследвания - съответно си взема паричките от касата за това, а теб няма как да те глобят защото по документи си минал прегледа.

Ти какво - предпочиташ GP-то ти да те вкара в списъка с донос към НЗОК , че не си отишъл на преглед за да бъдеш глобен ли ?

• Автор

Точно това...не искам!

А искам хората сами да решават кога да се прегледат ...и при кого!

Без някой да ми определя...живота!

Ти какво - предпочиташ GP-то ти да те вкара в списъка с донос към НЗОК , че не си отишъл на преглед за да бъдеш глобен ли ?

------------------------------------------

Здравната каса съм АЗ и ТИ!

Точно това...не искам!

А искам хората сами да решават кога да се прегледат ...и при кого!

Без някой да ми определя...живота!

------------------------------------------

Здравната каса съм АЗ и ТИ!

Не -не сме аз и ти, ами са едни 3000 чиновници + 300 човека в Парламента, които решават какво да става с нас.

От тия хора нито един от тях не се занимава с нищо полезно - нито за теб, нито за мен, освен да получават заплати от парите, които аз и ти плащаме всеки месец и е*ават майката на всичко свързано със здравето на хората, прикривайки делата си с маската на особено загрижени точно за същото това здраве.

Да, загрижени са, ама само за своите пари да си ги получат в края на месеца.

• Автор

;Ето повод да се излезе на улицата! :) Не!...Ние сме...но само на улицата... Забравете,че някакви мрежи ще решават проблеми.Като един смешен човек и то на години помъкнал плочката...

Ако това ще му донесе по-висока премия, отколкото ще спечели от това че ме е "прегледал", нищо чудно и да ме предаде, за да ме глобят...Кой знае дали общопрактикуващите, няма да са на процент, както хАмериканските им събратя, които получават премии, за отказ на лечение от "здравно" застрахователните еврео-саксонски дружества в САЩ. Впрочем 50лв. минимум не означава че по презумция ще се глобява с минималната сума...и тук ще има корупционна среда и причина да си платиш на някого някаква сума, за да отървеш по-високата по размер глоба...

• Автор

Нямам какво да кажа. Общо или не...нарушават Ви правата! Е..аз не мисля да клякам...

Ако това ще му донесе по-висока премия, отколкото ще спечели от това че ме е "прегледал", нищо чудно и да ме предаде, за да ме глобят...Кой знае дали общопрактикуващите, няма да са на процент, както хАмериканските им събратя, които получават премии, за отказ на лечение от "здравно" застрахователните еврео-саксонски дружества в САЩ. Впрочем 50лв. минимум не означава че по презумция ще се глобява с минималната сума...и тук ще има корупционна среда и причина да си платиш на някого някаква сума, за да отървеш по-високата по размер глоба...

Нито ще му донесе "премия" нито нещо друго.

Gp-то няма изобщо сметка да лекува и да преглежда пациенти, защото му се плаща "на калпак"- на бройка записани пациенти - а всеки преглед е харч.

Ако бях едно GP-изобщо нямаше да си отварям кабинета, ами щях да си лежа на една кълка и да си получавам парите всеки месец - така е умно е направена системата :)

За липсващ профилактичен преглед ще бъде обаче глобен и той ....

Тоест -ако липсва преглед -глобяват и Gp_то и пациента.

И за да са доволни всички -GP-то пише фалшив преглед.И пациентът доволен, и GP-то доволно.И НЗОК доволна, че на хартия всичко и излиза.

Кипи един безсмислен труд, заплатен с пари, които можеха да се дадат за нещо по-свястно.

В същото време бабичките по селата умират, защото няма кой да ги прегледа, майките с деца висят с часове по ДКЦ-тата, защото трябва да се пишат фалшиви документи за прегледи, които не са се състояли, да се пишат рецепти в три екземпляра за лекарства, които се пият с години..... И всичко това е заради едни закони, наредби и една институция, зачената с кръвосмешение - абсолютен паразит за обществото.

• Автор

;Много си прав! А после след думите.... може ли да направим нещо!

Профилактичният преглед извършен като хората е много хубаво нещо.Може да ти спести доста здравни проблеми впоследствие (както и пари..) Условието е да бъде извършен старателно,при наличие на проблем да бъдат назначени допълнителни изследвания,консултации и т.н,а пари!?.Проблемът е в двата милиона здравно неосигурени.При наличие на толкова българи извън здравната система - на практика няма такава,а оттам и профилактиката става химера.Съжалявам,че трябва да го напиша,но здравеопазването ясно илюстрира икономико-политическата импотентност на политиците през изминалите години.

• Автор

Това е ясно,колега! Задължават те?! Помислете много добре...в подобен закон!!! Повод за ненужни рестрикции... Почти социализъм?

Тези глоби ги има отдавна в Закона за здравното осигуряване. По-интересното е, че никой не ги прилага, ама щом са заложени, ще дойде момент когато балона наречен НЗОК ще се спука и ще трябва да се взимат пари отнякъде за да се хранят ония 3000 чиновници и тогава жална ни майка...

• Автор

Добре! Идеята не е да се спука нещо. А човешки да гониш права... ---------------------------------- Сигурно е смешно...но това е фашизъм! Като елемент приет законно...без думата на хората!

Добре!

Идеята не е да се спука нещо.

А човешки да гониш права...

----------------------------------

Сигурно е смешно...но това е фашизъм!

Като елемент приет законно...без думата на хората!

Е, то е мислено в полза на хората, за ранно откриване на тежки заболявания, които в началният си стадий са лечими, както и за спестяване на пари на здравната каса, защото лечението на болестите в ранен стадий е и по-евтино от това в напреднал, когато трябва да се плаща и за лечението на цялата камара усложнения, възникнали от основното заболяване...Въпроса е, как ще се възползуват от тези текстове настоящите управляващи и техните кръгове от фирми?...

• Автор

Приемам!... Вече писах...! --------------------------- Разберете нещото ,което съм ЕГО и личност Не може да ме задължаваш--- нищо? ----------------------------------------------- Пари със закон? Е...излезте за това на улицата! ----------------------------------------------------------------- Ален Делон е против...чакам да ме съдят за 50лв. Пък да видим... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.