Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ето това е компа на синъ ми : CPU - C2DUO E5200 2.5 G 800 2M BOX HDD - WD 250GBSATA || CAVIAR LUE 16MB MB - INTEL ASUS P5QL PRO P43 LGA775 RAM ADATA 2GB DDR2 800 DVD-RW ASUS DRW - 20 BIST BLACK SATA POWER FORTRON SAGA 450 W VIDEO RADEON HD 4850 512M GDDR3 Може ли да се смени процесора и РАМ за да стане по бърз?? Благодаря предварително. ;)

Ето това е компа на синъ ми :

CPU - C2DUO E5200 2.5 G 800 2M BOX

HDD - WD 250GBSATA || CAVIAR LUE 16MB

MB - INTEL ASUS P5QL PRO P43 LGA775

RAM ADATA 2GB DDR2 800

DVD-RW ASUS DRW - 20 BIST BLACK SATA

POWER FORTRON SAGA 450 W

VIDEO RADEON HD 4850 512M GDDR3

Може ли да се смени процесора и РАМ за да стане по бърз??

Благодаря предварително. ;)

Може, но за да има достатъчно предимство трябва бърз процесор примерно от серията Е8ХХХ, а цените им започват от 200 долара...

Ако бюджета за ъпгрейда е достатъчен, е по-добре смяна на дънна платка, процесор и оперативна памет със съвременни модели, като се запазят твърдият диск, видеокарта оптично устройство, захранващ блок, кутия, клавиатура, мишка и евентуално неспомената от Вас друга периферия. А! И монитора разбира се...

Overclocked E5200 VS New Pentium G620

4GHz E8400 VS G620/i3 2100

Все още има хляб в тая конфигурация и с овърклок на процесора, и добавяне на още 2GB RAM ще се пооправят нещата. Все пак всичко зависи от бюджета и за мен най-добрата инвестиция е продажба на старите дъно, процесор, и RAM, и купуване на нова платформа LGA1155, или AM3+ с перспектива за ъпгрейт след време. Тоест да се вземе сега дъно с P67/Z68 за SB( на което след време лесно може да се бодне един K процесор и да се овърклокне на поне 4-4.3GHz - пример ASROCK P67 PRO, ASROCK Z68 PRO3) и евтин i3 или дори G840 процесор с 4GB DDR3 1333(съотв. дъно с 970 AM3+ чипсет и някой евтин Athlon/Phenom II X4), да се ползват колкото може от старите компоненти и вече ще има стабилна платформа за ъпгрейт, и постепенно ще може да се сменят и останалите компоненти като се почне със захранването.

• Автор

Бюджетът е около 600лв.Мисля че ще мога да сменя дъното и РАМ - а,но за процесор незнам дали ще остане.Монитора ще е същия.

Редактирано от bat zoro (преглед на промените)

Ами то 600 лева са напълно достатъчни за драстично вдигане на производителността .Кеф ти Intel,кеф ти AMD. :whist: Ще стигнат за дъно,рам и процесор.Това поръчах преди месец.На мен ми излезе няколко лева по-скъпо + около 25 лева доставка.

post-82241-0-53097800-1313736607_thumb.j

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Смениш ли дъното , процесора също се сменя задължително !

• Автор

Чета във форумите че INTEL (SB) са предпочитаните пред AMD , но и цената им е по висока.След този ъпгрейт пари за този комп.повече няма да хвърлям.Ще се играе на него поне още 3 години и затова се чудя дали да заложа на ИНТЕЛ или АМД ?

Чета във форумите че INTEL (SB) са предпочитаните пред AMD , но и цената им е по висока.След този ъпгрейт пари за този комп.повече няма да хвърлям.Ще се играе на него поне още 3 години и затова се чудя дали да заложа на ИНТЕЛ или АМД ?

Иначе предложението на kashchey е точно колкото ми е бюджета че малко остава за почерпка :whist:

Редактирано от bat zoro (преглед на промените)

Все още има хляб в тая конфигурация и с овърклок на процесора, и добавяне на още 2GB RAM ще се пооправят нещата.

Като лек спам по темата да потвърдя от личен тест, че един архаичен 2180 с 60% клок, с ДДР2 на макс клок дават по-добри резултати от и3.

Вариант мечта с нови чаркове излиза около 811 лева, примерно с тези, цените са от скай и ресет:

ASROCK Z68 PRO3 - 193 лева

INTEL CORE i5-2500K - 366 лева

D3 4G Kit, 2400MHz, A-Data G Series V2.0 - 252 лева

Е, нека да е леко по-слаба памет, примерно D3 4G Kit, 2000MHz, A-Data G Series V2.0 за около 111 лева с ДДС, сметката излиза около 670 лева или с приспадане на продадените стари дъна, проц и памет някак си ще стане. Е, ако няма клок може с с евтинджос памет. Ако има клок е добре да се предвидят около поне 80 лева за охладител за проца, т.е. сметката е около 750 но може и по-късно да се вземе. Успех в избора :)

Едит: обърках номера на едната памет

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

.След този ъпгрейт пари за този комп.повече няма да хвърлям.Ще се играе на него поне още 3 години и затова се чудя дали да заложа на ИНТЕЛ или АМД ?

:)

За 600лв аз бих взел.

ASROCK 970 EXTREME4 - 170лв - http://911.bg/a2/offers.asp?p=5185644&id=4206

AMD Phenom II X4 Quad Core 955 - 202лв - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4092138&id=4206

+COOLER MASTER Hyper TX3 - 35лв - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4314747&id=4206

KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX - 54лв - http://911.bg/a2/offers.asp?p=4687104&id=4206

SEASONIC Захранване SS-520GB Bronze, 520W - 125лв - http://911.bg/a2/offers.asp?p=5165307&id=4206

до тук са 590лв после правя една разпродажба на излишните чаркове включително и видео картата и със събраните пари взимам HD6850 или GTX460 а защо не и GTX560

• Автор

Наистина има резон в поста на Петьо Стоянов .Сигурно така ще направя а и имам кой да ми купи старите чарколаци.Мерси.Сега остана да събера парите :huh:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.