Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

драйвери на Windows XP за лаптоп Acer Aspire 5750G

Featured Replies

Здравейте, купих си нов лаптоп, но никой не ми каза, че има драйвери само за Windows 7. Хич не ми хареса тази ОС, искам пак да мина на Windows XP. Ако някой ми даде драйвери ще съм му безкрайно благодарен. :whist:

Аз лично не бих го направил. Драйвърите се пишат от производителите и са много важни. Щом са за 7-цата значи си работи с нея. Просто и да намериш драйвъри за XP няма да са писани от производителите и може да създават проблеми. Аз не бих рискувал. Но ако толкова държиш все някой ще ти помогне. Да не навлизаме в полемиката XP с/у 7. Интересно ми е след колко време остана, 2 години? Когато XP спре да съществува какво ще правите... Да не говорим, че е операционна система на 10 години. Някои хора не карат толкова стара кола... Личното ми мнение е от както се докоснах до 7-цата тотално отказах XP и съм много доволен от възможностите на системата. И шарениика има за окото и е добре направена и е най накрая крачка напред. Както и да е. Още нещо- този лаптоп да е дошъл с операционна система, да е закупен от магазина с инсталирана 7-ца? Ако е така значи ти си си платил 200 лв за тази операционна система и я ползваш легално и трябва да имаш и ключ или рековъри дял за преинсталация и да продължаваш да си я ползваш напълно легално. Все пак акто си дал пари не виждам смисъл да "краднеш", още повече легалната система е нещо много хубаво. Както и да е. Помисли си и съвета ми е- стой си на 7-цата и не барникай толкова много.

• Автор

Ами лаптопа го купих с ОС Linux Lipsun. И искам да си сложа заради една игра, която ми прави проблеми под Win 7. Ако бяха казали, че има драйвери само за седмицата изобщо нямаше да го купувам този лаптоп.

Ми всичко вече минава към седмицата. Спряха да се произвеждат лаптопи с XP и съответно производителите спряха и да пишат драйвъри. Нормално. Това се вижда най-ясно точно при лаптопите. А пробва ли с Competability mode да го пуснеш в 7-цата? Демек да му дадеш да се стартира играта в среда като XP SP3?

• Автор

Не, не съм, незнаех за нещо подобно. Би ли ми обяснил как, защото пак ще слагам Win 7 (сега съм с ubuntu, всичко е шест, но има проблем пак с играта :whist:)

Файла от който се стартира играта, намираш го в инсталационната папка и даваш десен бутон на него. Избираш Свойства/Propeties и търсиш горе таб Compatibility, влизаш там и в балончето Competability mode цъкаш да стане активно на Run this program in compatibility mode for: и от падащото меню избираш Windows XP SP3, и му даваш OK. Не сигурен дали трябваше рестарт или не, но ти ще си видиш. В 50-60% от случаите това помага за по-добро представяне на стари игри и програми и може да пробваш все пак.

• Автор

Благодаря, сега ще си инсталирам Windows, ще пробвам и ще ти кажа дали всичко е OK.

• Автор

Ами играех CS 1.6 и имах проблеми с конзолата. Неможех да пиша команди в нея, а сега се оправи.

:eek: толкова усилия за толкова безсмислена игра !
  • Автор

ristaki, аз бях си ги изтеглил тези драйвери, но много от тях просто немогат да се инсталират. Аз само ако успея да вляза в интернет през XP ще си изтегля драйвери, но немога да вляза. Имам безжичен интернет и не знам как да го „подкарам“ под Windows XP. Под седмицата е лесно, инсталираш си драйверите и долу вдясно избираш мрежа. А как се прави под Windows XP? :clown:

какви мазохисти днес ХР прави 10-тилетка опитайте с 2000 може да отсъстванякой треид на процесора и DX9c ама ще лети

Не мисля, че някой се заглежда в толко. За тях XP работи- начи е ок... За съжаление е операционна система на 10 години, а това за IT индустрията е адски много време. Принципно на 2-3 години нещата се променят много. Това, че MS омазаха политиката си и дълго време не бяха пускали нова ОС е голяма грека, но нищо. Още мъничко живот ѝ остана на XP и отива в историята. Ще изчакаме още малко... Защо 2000? То 98 е изключително лека и удобна ОС. Мисля, че ще е по-подходяща!

• Автор

Инсталирах си Windows XP даже и драйвери! (благодаря ristaki), но незнам как да вляза в интернет. Имам безжичен интернет. Рутер, но незнам как да се свържа с него. Бихте ли ми помогнали?

За да имаш безжичен интернет чрез рутер, той трябва да има достъп чрез кабелен. Съответно трябва да е настроен и ти ще го ползваш посредством безжична карта на компютъра или през кабел към мрежовата карта.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Аз имам два компютъра. Единият е лаптоп, а другия най-обикновен. На единия имам интернет, а на лаптопа незнам как да го настроя. Смисъл да си въведа паролата и да вляза.

Пускаш мрежовата карта и долу ще ти се появи безжичната връзка от която избираш към коя мрежа да се вържеш и да си въведеш паролата.

Трябва да имаш някъде бутонче, хардуерно. Може да е клавишна комбинация м/у Fn бутон и някй от F-овете горе, може да е отделно бутонче. Какъв е лаптопа? Марка и модел.

Съжалявам, но не знам как се пуска това нещо :)

:huh: F1 F1 F1

на такива въпросозадаващи се чудя кой ги пуска до компютър

затова с лаптопа има упътване и затова не идва с ХР

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Ех, как ме обиди... Нали не съм се родил научен, затова питам! Срамно ли е човек да пита? Аз искам да се уча, мисля, че и ти не си знаел, но си се научил нали? ... Както и да е. Не е F1, видях в ръководството, че е FN + F3, но като го натисна не светва лампичката и нищо не ми се показва долу вдясно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.