Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможна ли е тази ситуация ?

Featured Replies

Значи само ако там направя настройките на bridge или repeater правилно ще имам access point ?

Нещо подобно, но не точно. Но ще имате "усилен" сигнал на тази мрежа

• Отговори 50
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Имам и тп-линк, настройвах към свързване към него посредством бридж, но той беше с wpa2-psk и не се получи. После видях, че при него това е възможно под wep кодиране. Възможно ли е заради това да не се е получило. В документацията пише другия рутер да е в лейзи моуд

спираш dhcp на рутера и кабела, по който идва нетя го вързваш на някой от LAN портовете, WAN порта остава свободен... така рутера става AP, към което се вързваш по WI-FI... това го може всеки рутер. обратния вариант - да се вържеш по лан към рутера и той да взема нет през антената - само ако има настройки за това в самия рутер...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Имам и тп-линк, настройвах към свързване към него посредством бридж, но той беше с wpa2-psk и не се получи. После видях, че при него това е възможно под wep кодиране. Възможно ли е заради това да не се е получило. В документацията пише другия рутер да е в лейзи моуд

ВИе прочетохте ли страницата? какво пишеше там за стандартизацията?

спираш dhcp на рутера и кабела, по който идва нетя го вързваш на някой от LAN портовете, WAN порта остава свободен... така рутера става AP, към което се вързваш по WI-FI...

нета идва по въздуха, не си прочел темата!
  • Автор

спираш dhcp на рутера и кабела, по който идва нетя го вързваш на някой от LAN портовете, WAN порта остава свободен... така рутера става AP, към което се вързваш по WI-FI...

А какво да закача към Wan порта

редактирах се... сега остава човека да прочете втория пост и да го изпълни...

сега остава човека да започне да чете и да мисли..... :)
  • Автор

как да го настроя да взема нета през антената и да го разпространява по лан портовете

А какво да закача към Wan порта

нищо, има различни варианти на работа на AP, тоя е с откачения WAN взема нет през LAN и го пръска безжично и пак по LAN-a... за другия вариант търсиш в настройките AP режим и там трябва да има опция да сканира за мрежи и после му вкарваш паролата за съответното ssid...

Здравейте да се намеся и аз в темата. Предполагам че заради старият Firmware ще трябва да използваш Bridge ДА трябва да ползваш и WEP криптиране (пак заради версията на Firmware на твоят рутер) изключи DHCP-то там където ти е да сканираш мрежите откриваш устройството което искаш да повториш(MAC SSID на мрежата) и след рестарт на устройствата би трябвало да можеш да управляваш всички закачени wifi устройства от 1-вият рутер. п.п. Помни IP-то на твоят рутер(трябва да е различно от това на 1-вият) за да не се налага да го ресетваш ако трябва да направиш допълнителна настройка. Не съм фен на Tenda, ако е китайско поне да е tp link wr74*** серията. Дано се справиш от първият път

• Автор

Значи на тендата права всички настройки през WDS, а на тъпия линк да не пипам нищо, освен да е кодиран под WEP ?

Точно ако съм разбрал правилно че Тенда-та е твоето устройство

Редактирано от KostadinV (преглед на промените)

• Автор

Здравейте да се намеся и аз в темата. Предполагам че заради старият Firmware ще трябва да използваш Bridge ДА трябва да ползваш и WEP криптиране (пак заради версията на Firmware на твоят рутер) изключи DHCP-то там където ти е да сканираш мрежите откриваш устройството което искаш да повториш(MAC SSID на мрежата) и след рестарт на устройствата би трябвало да можеш да управляваш всички закачени wifi устройства от 1-вият рутер.

п.п. Помни IP-то на твоят рутер(трябва да е различно от това на 1-вият) за да не се налага да го ресетваш ако трябва да направиш допълнителна настройка. Не съм фен на Tenda, ако е китайско поне да е tp link wr74*** серията. Дано се справиш от първият път

Всъщност тъпия линк е за рефлашване, защото при него става само под WEP. Тендата може бридж и рипитър

И тендата и тъпия линк са мой, но иска да закача тендата към един отключен (мисля, че е д-линк)

не знам защо но при търсенето на страницата на тъплинка ми излиза USB устройство, а не рутер...

http://www.tp-link.c...del=TL-WN7200ND

http://www.google.bg...iw=1360&bih=656

имаш ли рутер или не? и какъв е модела?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

:) Момче прекарай си нет към твоят рутер. Какво ще стане утре като ти заключат мрежата към която днес се свързваш?
  • Автор

не знам защо но при търсенето на страницата на тъплинка ми излиза USB устройство, а не рутер...

http://www.tp-link.c...del=TL-WN7200ND

http://www.google.bg...iw=1360&bih=656

имаш ли рутер или не? и какъв е модела?

Първоначално мислех да правя нещата от първия си пост, но "capnemo" ми предложи по-добро решение. това е антената, за която споменах в началото. После реших да не я ползвам и да се закача с Tenda W311R+, а другия ми рутер, с който пробвах да правя мост е TP-LINK TL-WR340G

:) Момче прекарай си нет към твоят рутер. Какво ще стане утре като ти заключат мрежата към която днес се свързваш?

1.Ще остана без нет.

2.Просто се опитвам да науча нови неща.

3.Спрат ли го ще си прекарам нет, не че съм за 15 лева, но искам да направя връзка между тези рутери

Здравейте да се намеся и аз в темата. Предполагам че заради старият Firmware ще трябва да използваш Bridge ДА трябва да ползваш и WEP криптиране (пак заради версията на Firmware на твоят рутер) изключи DHCP-то там където ти е да сканираш мрежите откриваш устройството което искаш да повториш(MAC SSID на мрежата) и след рестарт на устройствата би трябвало да можеш да управляваш всички закачени wifi устройства от 1-вият рутер.

п.п. Помни IP-то на твоят рутер(трябва да е различно от това на 1-вият) за да не се налага да го ресетваш ако трябва да направиш допълнителна настройка. Не съм фен на Tenda, ако е китайско поне да е tp link wr74*** серията. Дано се справиш от първият път

В документацията пише другия да е в лейзи моуд, но тъпия линк няма такъв

както ти каза и капитана нямаш си грам понятия от понятия Connectify пробвай и преди да питаш какво е и каде да го намериш постарай се малко

• Автор

Въпросът ми е: Как да го включа в режим access point и трябва ли да правя настройки в другия рутер ?

Въпросът ми е: Как да го включа в режим access point и трябва ли да правя настройки в другия рутер ?

документация (ако въобще се поддържа такъв режим). не.
  • Автор

Разполагам с WDS bridge и с repeater

Разполагам с WDS bridge и с repeater

ами опитайте ги, толкова ли е сложно? както беше написано на страницата, която цитирах по-рано тези неща не са стандартизирани
  • Автор

Правих 2 пъти но без резултат

http://tenda.cn/tend...ctid=354&type=2

Освен настройките в менюто WDS друго не съм пипал, трябва ли да пипам и други настройки ?

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Правих 2 пъти но без резултат

http://tenda.cn/tend...ctid=354&type=2

Освен настройките в менюто WDS друго не съм пипал, трябва ли да пипам и други настройки ?

1. стандартизацията

2. нали не искате аз да чета вместо вас документацията?

3. SSID

• Автор

2. Там пише другия да е в lazy mode

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.