Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 15" лаптоп, ~1200 лв.

Featured Replies

Здравейте,

предстои ми покупка на лаптоп, бюджет 1100 - 1200 лв. Ще се използва за графичен/уеб дизайн (всъщност ще започвам курсове) и въобще ми е нужен мобилен компютър. Знам, че 15" са твърде малко за подобен вид дейност, но поне вкъщи ще го включвам към монитора на настолния си РС. А в свободното си време ще се ползва за нормални неща - интернет, HD филми и рядко някое по-старо NFS (от преди 2 год да речем), нямам мерак да играя новите игри на каквито и да било настройки и въобще се чудя дали ми е необходимо външно видео.

За другите параметри.. i5 SB, 4-6-8 GB 1333MHz, м/у 500 и 750 GB HDD (а как точно мога да поискам да ми сменят 5400 оборотните с 7200, т.е. купувам си допълнителен хард или доплащам малка сума, взимат ми 5400 и поставят по-бързия? )

Поразгледах моделите, поразгледах и мненията ви и се спрях на следните няколко модела:

HP ProBook 4530s

Основните "+"-ове са матовия екран, чудесно охлаждане, удобна клавиатура, качествена сглобка и алуминиева конструкция както и коментарите по ревютата, че като дизайн много наподобява MacBook-а го правят мой основен фаворит. :rolleyes:

Със сходни параметри и 50 лв. по-скъп е доста препоръчвания от вас в този ценови клас:

Lenovo IdeaPad Z570

тук предимството пред горния модел не е толкова 100GB повече, колкото видеото на nVidia и опцията nVidia optimus. Всъщност за описаните цели трябва ли ми въобще външна видеокарта и кой от двата модела до тук е с по-добро видео. ATI имат ли опция подобна на nvidia optimus?

Oще един модел на Lenovo, който се препоръчва е:

Lenovo ThinkPad Edge E520

но за да се придържам към бюджета вече посочвам модел с 4 GB DDR. Не знам кой от двата модела на Lenovo ще е по-подходящ за мен, очаквам мнения.

Не успях да намеря много мнения за този ASUS K53SV Очаквам коментари за него спрямо другите модели.

За DELL Inspiron N5110 освен 3-те години гаранция нищо позитивно не успях да открия, дори напротив и съм го отписал, а хубавите XPS-и са далеч от бюджета ми.

Общо взето май това е като избор по мои впечетления в този клас, но приемам и други предложения. Благодаря!

Винаги съм препоръчвал HP ProBook 4530s в този ценови диапазон. И гласувам за него в този момент. Не мисля, че ще сгрешиш. Както сам отбеляза- матов екран, добра изработка. Моят глас отива на там.

HP ProBook 4530s там е цялата истина,не се колебайте вземайте HP-то и това е. Успех! :whist:

• Автор

Благодаря за мненията!

То се е видяло, че ще е ProBook-a. Както казах е мой фаворит, а и тук всички го препоръчвате. Искаше ми се да му намеря достоен конкурент, че като ида в магазин да ги гледам и сравнявам удобни клавиатури, подсветки и подобни неща, които не могат да се видят вкъщи пред монитора.

Та търсейки въпросен конкурент, гледам тези два Dell-a:

Dell Vostro 3550

Dell Latitude E5420

Доста елитни бизнес серии се водят, лаптопите сигурно са много качествени, също с матов екран, но с по-слаб хардуер (i3 и 4GB ddr3) и 50-60 лв. по-скъпи.

Някой има ли впечетления от двата лаптопа и дали би ги предпочел пред ProBook-a?

Може би и HP 6560 е вариант?

Благодаря за мненията!

То се е видяло, че ще е ProBook-a. Както казах е мой фаворит, а и тук всички го препоръчвате. Искаше ми се да му намеря достоен конкурент, че като ида в магазин да ги гледам и сравнявам удобни клавиатури, подсветки и подобни неща, които не могат да се видят вкъщи пред монитора.

Та търсейки въпросен конкурент, гледам тези два Dell-a:

Dell Vostro 3550

Dell Latitude E5420

Доста елитни бизнес серии се водят, лаптопите сигурно са много качествени, също с матов екран, но с по-слаб хардуер (i3 и 4GB ddr3) и 50-60 лв. по-скъпи.

Някой има ли впечетления от двата лаптопа и дали би ги предпочел пред ProBook-a?

Може би и HP 6560 е вариант?

Аз нямам оппит с тези лаптопи,които изброихте,но като гледам всичките имат по-слаб хардуер от HP ProBoook 4530s,а и щом лаптопа ще се използва за уеб дизайн,няма ли да ви трябва по-големия екран,какъвто е и 15,6 инчовия ProBook :) Твърдо си защитавам HP ProBook 4530s,а в магазина Вие пак може да си ги прегледате лаптопите и смятам,че пак ще си останете на ProBook!

Успех! ;)

Човека е посочил че ще се ползва външен монитор та това не трябва да се взима предвид. Но като гледам Vostro е със същия диагонал като плюс може да се посочи по бързия хард и по добра батерия примерно.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Човека е посочил че ще се ползва външен монитор та това не трябва да се взима предвид.

Но като гледам Vostro е със същия диагонал като плюс може да се посочи по бързия хард и по добра батерия примерно.

Хмм..а когато не си е вкъщи ? Ето ги и точните му думи „Знам, че 15" са твърде малко за подобен вид дейност, но поне вкъщи ще го включвам към монитора на настолния си РС“За това ще си е удобство(според мен) да си си е с 15,6" :) Но все пак каквото той си реши,но аз все пак подкрепям HP ProBook-a ;)

• Автор

Между другото ще имам ли проблем аз да си инсталирам и легализирам win7. На настолен РС съм инсталирал многократно от win98 нататък всякакви версии, но последно с WGA активацията четох, че доста се затрудняваха тези, които са с лаптопи и беше по-особено спрямо настолните РС-та.

Това е правилният лаптоп за 1200лв. но гледам, че си посочил модел, който струва почти 1300лв.(Probook 6560), a за тая сума бих препоръчал FUJITSU Lifebook AH531 VFY:AH531MF025EE или ако искаш добра мобилност, матов дисплей и лицензирана OS - SAMSUNG NP300V3A-S01BG(всъщност аз на твоя място именно Самсунга бих взел).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.