Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки правени с мобилен телефон

Featured Replies

Панорамна снимка от днес. Правена е с Nokia N8
10107x4109 пиксела  30a83899d43b156384be84db854210fd.png  41,5 мегапиксела :)

15437412782_23ce3bd33b_c.jpg

• Отговори 426
  • Прегледи 116,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Един бръмбар (не знам точно какъв е, но не мръдна изобщо до като го снимах от 10-тина сантиметра)  

• Три кадъра правени с нокията:      

Публикувани изображения

Да е зарибявка не знам, но си е голяма тръпка да я сглобиш после на компютъра панорамата  :D

Преди ползвах вградената опция за панорами в телефона, но не ми харесваше крайния резултат, и за това почнах да снимам портретно поредица от снимки, които сглобявам на компютъра с Hugin или MsICE (тази която сега публикувам е сглобена с MsICE)! 

Тетевен - центъра! 
Панорамна снимка от днес, правена от 8бр. снимки с Nokia N8 
Резолюция: 13053х4256 пиксела 30a83899d43b156384be84db854210fd.png 55,55 megapixels

15299992079_582d625d30_c.jpg

Колко е вярно изчислението за мегапикселите не знам, но така го показва MsICE

cc3566eb8b5dd9db.png

Нарочно не избрах Automatic crop, защото ми изглеждаше прекалено сплескана панорамата, но клонирането с Лайтрума оправи проблема :)

Въздушното разстояние от мястото на снимане е - в ляво където се вижда табелата на Т-Маркет през дърветата 51,88м., насреща където са зелените сенници на заведението 53,89м., а най-вдясно където е автомобила 51,25м.! 

Станах разноглед до като се завъртах с телефона и правех поредицата от снимки :D 

Между другото плочките които отиват на дясно към общината, и тези които отиват на ляво към Т-Маркет от мястото на снимане са в действителност в абсолютно права линия! Такава панорама едва ли може да се получи с вградената в телефона опция за правене на панорами, пък и особено в потретен режим! В пейзажен може и да стане, но няма да има тази височина (пробвах в портретен с вградената но стигнах само на 2/3 от тази, която показвам)! Надявам се да ви хареса :)

Тази снимка бях забравил да я сглобя в панорама, когато ходих до "Равни камък" през заслон "Опасния зъб" :D

Nokia N8, шест броя снимки, F/2.8, 1/183, ISO-103, 5.9mm

15376081649_2efa49002a_c.jpg

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Четири кадъра от днешната разходка до извор "Клиндьово" Тетевен - Nokia N8 1.1.2014г.

15682889291_690732c4ae_c.jpg

15064842994_a2e5df9ae1_c.jpg

15499428648_8741120f53_c.jpg

15499624067_fd53c9c1f0_c.jpg

п.с.Извинявам се за поредния пост, но от 18-ти октомври никой не е публикувал в тази тема!

• 3 седмици по-късно...

Тази тема нещо поизостава - явно по това време на годината не се снима много с телефони :D

Един кадър от пролетта на тази година (не помня дали съм ви го показвал), но е от самсунга ми:

15860696682_b8c16d67b3_c.jpg

plamen74, все се каня да ти го кажа... Не ги прешарпвай тия снимки, не прекалявай и със сатурацията. Т.е. изкуствено много острота им даваш и прекалено подсилване на цветовете. Така на пръв поглед изглеждат някак "по като картичка", обаче на втори вече дразни. Иначе добри попадения, хубави панорами, харесват ми. Само малко да намалиш цветността и изкуственото "изостряне". Не знам, може от настройките на камерата в телефона ти да е, ако е така - пипни ги малко.

Ето това например е пресатурирано и прешарпено: https://www.flickr.com/photos/109313385@N07/15328992230/

Лично мнение, разбира се! ;)

Виж какво се получава при "пипане на сатурацията":

https://www.kaldata.com/forums/topic/209990-покажете-вашите-авторски-снимки-част-3/?p=3003335

Редактирано от stoyanivanov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ето нещо интересно от мен :)

http://picbg.net/u/29384/54558/784593.jpg

Това е тухла :D

Снимката е направена с Xperia Z2

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

plamen74, все се каня да ти го кажа... Не ги прешарпвай тия снимки, не прекалявай и със сатурацията. Т.е. изкуствено много острота им даваш и прекалено подсилване на цветовете. Така на пръв поглед изглеждат някак "по като картичка", обаче на втори вече дразни. Иначе добри попадения, хубави панорами, харесват ми. Само малко да намалиш цветността и изкуственото "изостряне". Не знам, може от настройките на камерата в телефона ти да е, ако е така - пипни ги малко.

Ето това например е пресатурирано и прешарпено: https://www.flickr.com/photos/109313385@N07/15328992230/

Лично мнение, разбира се! ;)

Виж какво се получава при "пипане на сатурацията":

https://www.kaldata.com/forums/topic/209990-покажете-вашите-авторски-снимки-част-3/?p=3003335

Първо - лично аз обичам по-наситените цветове!

Второ - стария ми монитор Samsung беше с много по-слаби цветове (което допринася за пресатурирането, което показваш като пример)!

И трето - Nokia N8 не е лош телефон и с добра камера, но лично моя си ги прави прешарпени, а лайтрума не помага много в случая с намаляването на шума и прекаленото изостряне (няма настройки са остротата в телефона)!

Сега виждам разликата след като вече съм с LG и честно да си кажа, и на мен не ми харесват в този си вид! Поздрави!

п.с.И да не е офтопик ето една снимка, която не е обработвана:

0b30314533278e40.jpg

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.