Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

hp p1005 - проблем с печат на снимки

Featured Replies

Въпросния принтер е закупен преди няма и две години . Оригиналната касета свърши на около година / 200--300 копия / и купих съвместима касета . Не съм много сигурен но ми се струва от тогава че започна да печати бледо снимки и затова занесох принтера да се пробва с друга касета , като си мислех че касетата е проблемна . При проба с нова касета отново същия дефект - бледа снимка . Трябва да подчертая че принтера се справя много добре на текст но има ли графика се нааква :D Не зная как да го обясня но някак си картината е като прегоряла , налага се допълнителна корекция / като я затъмня / за да се покаже някаква снимка и то не много добра . В момента принтера е на около 600 копия и не съм много сигурен дали този ефект се е получил след смяната на оригиналната касета но повече клоня че е станал в последствие - демек че не е от нея . Ще бъда благодарен ако някой е имал подобен случай - да го сподели . Съжалявам че в момента не мога да прикача снимка за да се види за какво иде реч - принтера не е при мен .

Ако можеш публикувай снимки. Говорих с колега, който каза че според него проблема е в печката, но иска да види как печата за да каже по-точно.

• Автор

Еми темата трябва да почака до петък , като се прибера на село , защото там ми е принтера . Нека да добавя и аз нещо , струва ми се че листата са много горещи :( не знам въобразил ли съм си ? даже зимно време когато хартията е по влажна - листа направо пуши :D - повтарям - текст печати перфектно .

Втората касета, с която сте пробвали каква е? Нова оригинална, нова неоригинална, или някаква заредена, напълнена касета? Чест проблем на тези е бледото копие. Дължи се на некачествен тонер и не добре направена касета. На букви по-не личи защото няма големи растери и/или тъмни зони. Но и на букви със серифи се вижда добре....

• Автор

Да пробвано е отново с нова касета съвместима . Мой братовчед ги продава и до сега никой не се е оплаквал от тази фирма но ще си искам моята която му я дадох , тя имаше още живот - тепърва беше излязал надписа че свършва . Ще пробвам и с нея . Снимката не само е бледа но и примерно има черно - то излиза някак си на ивици - не е дюс .

Тоест нямате тест с читава нова касета в която да нямаме съмнения.... Аз залагам на проблем с касетата.

• Автор

Вчера му се обадих да ми прати моята стартова касета и дано в петък я прати за да тествам и с нея , но пак казвам - мисля че тази от началото си печаташе както трябва а и теста го е правил също с нова съвместима касета и за сега нямат други оплаквания от тая фирма - дал съм 50 лева за касетата - нова , не е рециклирана . Абе май ще взема да купя една касета за стария корав HP 5L - че колко работа ми е свършил но го намразих че взе да дърпа но 5/6 листа и тогава купих тоя боклук :)

За 50 лева е някоя съвместима китайска... нямам им доверие. Нова, нова, колко да е нова - все китайска... :) Чакаме да видим копие...

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

• Автор

http://dox.bg/files/dw?a=a647d96117

Снимки

ПП . Абе как така ги разбърква тия снимки ;) ? как да ги подредя както на мен ми е кеф :speak:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Ъп . Не можах да пробвам с оригиналната касета , тъй като не ми я изпратиха , дано в петък ми я изпратят . Нещо по тия снимки , цветните са оригиналните а чернобялите са копията от принтера . Вижда се как на по светлите цветове почти не печата .

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес пробвах с оригиналната касета и проблема го няма . Мога ли да си заредя с тонер моята и да сложа чипа от другата ? и ако може , бихте ли ми препоръчали тонер .

Може, но доколкото съм на ясно не е само до зареждането, Има нужда от правилно почистване и смазване, ако е необходимо смяна на някои части, но като за първо зареждане се минава само с почистване :D

Ето ти необходимите неща: тонер и чип , но пак казвам: ако не се направи правилно после следват проблеми като сегашния ти! Аз лично бих ти препоръчал да си вземеш нова касетка, примерно от тези добри хора(това е българска фирма, която рециклира оригинални касетки и ги продава брандирани с тяхното лого). Редовно пазарим от тях и досега е имало дребни забележки относно опаковките им :D

• Автор

Благодаря , може би ще избера втория вариант - фирмата - защото касетата ми е стартовата и има още живот в нея а и имат офис в Монтана което ме устройва .

Това което виждам - задължително си за подмяна на магнитна ролка, вероятно и още нещо. Моя съвет - вземи си каквато искаш касета, но тествай на растер - примерно 50-60 процента на сивото.... малко са неоригиналните касети които са наистина с добро качество...

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

• Автор

Това което виждам - задължително си за подмяна на магнитна ролка, вероятно и още нещо.

Моя съвет - вземи си каквато искаш касета, но тествай на растер - примерно 50-60 процента на сивото.... малко са неоригиналните касети които са наистина с добро качество...

Евтиното винаги излиза скъпо , да си бях взел оригинална за 100 лева щеше да ми излезе по евтино от тая за която дадох 50 лв :) и пише НОВА съвместима ;)

Не си купувайте от този боклук :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.