Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кой е по-добър лаптоп

Featured Replies

Избрал съм си две конфигурации искам да ми кажете коя е по-добрата ?

ето единия :

• Процесор: Intel Dual Core P6200 2.13GHz
  • Диск GB: 500
  • RAM GB: 4 ddr3
  • VGA: NVIDIA GeForce GT 520M 1GB

ето другия:

Процесор: Intel core i3-370m 2.4ghz

RAM GB: 4 ddr3

VGA: ATI MOBILITY RADEON HD5470

Отделно си избрал различни плаформи... Кажи имам този бюджет и ще се ползва за това компютъра, че да можем да помогнем по някакъв начин.

Определено втория е с по добра конфигурация ,но дай по подробна информация от сорта на модел,цена,магазин и така нататък.

За да ти отговорим, най-добре ще е да кажеш за какво ще се използва най-много.След това вече очаквай по добри мнения по въпроса. Но според мен както виждам мисля че лаптопа ще се използва за игри.И ти препоръчвам втория вариант който си предложил.

Според мен ти вече си си избрал лаптота.Тези трите,които си публикувал са супер лаптопчета.....

Както винаги си прав стойчо

втория е по хубав

Този пост е толкова безсмислен колкото и останалите. Защо е по-хубав, с какво, за сметка на какво!!!

П.П. Предупредих ви!!!

И за какво по дяволите предлагаш нещо без бюджет и без ясна представа за какво ще се ползва???? Обяснете ми Вашата логика...

И за какво по дяволите предлагаш нещо без бюджет и без ясна представа за какво ще се ползва???? Обяснете ми Вашата логика...

Опа постнах на грешното място. Моля да ме извините!! :)
  • Автор

Така оставете това кажете ми за този определния става ли за игри ?

acer aspire http://zora.bg/catalog/product_details/noutbuk_acer_as5742zg_p624g50mnkk/

купих този лаптоп ама немога да разбера едно нещо

Започвам да инсталирам драйверите и така нататък стигам до драйвера на видеото значи пише в характеристиките ,че видеото е geforce gm520m 1gb и като почна да го инсталирам пише "install intel driver first"

Аз инсталирах този драйвер intel който включва intel hd , intel turbo boost , и още нещо имаше .

и след това си инсталирах на geforce драйвера след това ми изписва ,когато дам на да видя каква е видео картата пише ,че е intel hd series закакво беше този драйвер за geforce неразбрах ?

стигнах до извода ,че видеокартата е intel hd series ,а биоса на самата карта е geforce 520m ???

Аз пък стигнах до извода, че на дъното на лаптопа има вградена видеокарта intel hd, а отделно е оборудван и с външна видеокарта NVIDIA GeForce GT 520M 1GB. Доколкото разбирам - успял си правилно да инсталираш драйверите и на двете карти. Не съм много запознат, но мисля, че има софтуер, който автоматично включва външната видеокарта при необходимост и я изключва, когато ползваш ненатоварващи приложения - по този начин хем по-малко ток черпи лаптопа, хем грее и шуми по-малко. Личното ми мнение, че си поизбързал с вземането на решение, какъв лаптоп да си купиш, но за всеки влак си има пътници...

Така оставете това кажете ми за този определния става ли за игри ?

acer aspire http://zora.bg/catalog/product_details/noutbuk_acer_as5742zg_p624g50mnkk/

купих този лаптоп ама немога да разбера едно нещо

Започвам да инсталирам драйверите и така нататък стигам до драйвера на видеото значи пише в характеристиките ,че видеото е geforce gm520m 1gb и като почна да го инсталирам пише "install intel driver first"

Аз инсталирах този драйвер intel който включва intel hd , intel turbo boost , и още нещо имаше .

и след това си инсталирах на geforce драйвера след това ми изписва ,когато дам на да видя каква е видео картата пише ,че е intel hd series закакво беше този драйвер за geforce неразбрах ?

стигнах до извода ,че видеокартата е intel hd series ,а биоса на самата карта е geforce 520m ???

НЕ! Лаптоп + Игри = 1800 лв.бюджет, а защо не: повече информация тук...

Първо направо да ти кажа че се се минал с поне 50лв. . Аз моят ASER ASPIRE 5742ZG го взех от магазин метро с апсолютно същите спецификации с изключение че беше с 3GB Ram. Но Аз смених единия слот с 1GB с 2G и пак получех 4GB общо.След което препродадох слота с 1GB на един мой приятел и так моят ASER ми излезна общо 747лв. Съжалявам за офтопика но смятам ,че GaDDMaNN е редно да знае че се е минал и то сериозно.А относно игрите няма да има проблем да подкараш и най-добрите игри на max но знай че това не е PC и трябва постоянно да следиш температурите и на игране най- много 1 час,час и 30 да изключваш игрите и да оставяш лаптопа да си почине .Колкото до драйварите изпълни това и мисля че нещата може да се оправят. Значи влизаш от тук-

http://www.nvidia.co...aspx?lang=en-us в сайта на Nvidia разбира се с Internet Explorer ( това е задължително) и даваш (Цъкаш) на Option 2 Graphics Drivers след което ще те попита дали искаш да инсталираш една програма на лаптопа даваш да и след малко ще ти намери най новия driver. По познатия начин инсталираш драйвъра след което рестартираш .Дано съм бил полезен! :rolleyes::)

Първо направо да ти кажа че се се минал с поне 50лв. . Аз моят ASER ASPIRE 5742ZG го взех от магазин метро с апсолютно същите спецификации с изключение че беше с 3GB Ram. Но Аз смених единия слот с 1GB с 2G и пак получех 4GB общо.След което препродадох слота с 1GB на един мой приятел и так моят ASER ми излезна общо 747лв. Съжалявам за офтопика но смятам ,че GaDDMaNN е редно да знае че се е минал и то сериозно.А относно игрите няма да има проблем да подкараш и най-добрите игри на max но знай ,че това не е PC и трябва постоянно да следиш температурите и на игране най- много 1 час,час и 30 да изключваш игрите и да оставяш лаптопа да си почине .Колкото до драйварите изпълни това и мисля че нещата може да се оправят. Значи влизаш от тук-

http://www.nvidia.co...aspx?lang=en-us в сайта на Nvidia разбира се с Internet Explorer ( това е задължително) и даваш (Цъкаш) на Option 2 Graphics Drivers след което ще те попита дали искаш да инсталираш една програма на лаптопа даваш да и след малко ще ти намери най новия driver. По познатия начин инсталираш драйвъра след което рестартираш .Дано съм бил полезен! :) :)

Редактирано от profesionalista (преглед на промените)

• Автор

мерси за отговора еми не съм се набутал ,защото този човек ми е познат от зора и ми го даде 5% отстъпка значи печеля 40лв. взех си мишка и ми останаха 30лв. А относно игрите мога да ти кажа днеска инсталирах Call of Duty black ops и на моменти ми цепва малко ама намалих детайлите и се оправи ,също и пуснах game booster и всичко е ок сега ще пробвам по нови игрички давидим кво ще излезе

мерси за отговора еми не съм се набутал ,защото този човек ми е познат от зора и ми го даде 5% отстъпка значи печеля 40лв. взех си мишка и ми останаха 30лв.

А относно игрите мога да ти кажа днеска инсталирах Call of Duty black ops и на моменти ми цепва малко ама намалих детайлите и се оправи ,също и пуснах game booster и всичко е ок сега ще пробвам по нови игрички давидим кво ще излезе

Само да не забравяш че на час 1-1.30 да правиш почивки.Айде поздрави от мене. :D:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.