Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с тръгване на инсталация Windows 2000

Featured Replies

Привет имам една идея да посъжевя един Пентиум 3 който само сабира прахоляка не че кой знае какво ще стане но ще е по добре отколкото с XP което е на него в момента,XP-то е на NTFS и няма как да го форматирам със стартова дискета затова моля за ПОМОЩ.Та идеята ми е да кача Уиндоус 2000 но възниква проблем изобще не тръгва и само изписва едно съобщение а то е следното: This CD-ROM is from an older version of Windows than the one you are presently using. Setup functionality from this disk will be disabled. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

преведи си съобщението и сам ще си отговориш на въпроса :D

Привет имам една идея да посъжевя един Пентиум 3 който само сабира прахоляка не че кой знае какво ще стане но ще е по добре отколкото с XP което е на него в момента,XP-то е на NTFS и няма как да го форматирам със стартова дискета затова моля за ПОМОЩ.Та идеята ми е да кача Уиндоус 2000 но възниква проблем изобще не тръгва и само изписва едно съобщение а то е следното:

This CD-ROM is from an older version of Windows than the one you are presently using.

Setup functionality from this disk will be disabled.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

СД-то трябва да е усстройството от което се зарежда, не ХР-то, инсталирано на машината!

След като заредите от СД-то а не от ХР-то, по време на процеса на "инсталиране" ще стигнете до екран, който ще ви пита къде да се инсталира. Там има опция за форматиране. Това е правилният вариант!

ето ви едно клипче, което е за ХР, но за 2000 е аналогично: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=n0cop_am1WM

...

но ще е по добре отколкото с XP което е на него в момента,XP-то е на NTFS и няма как да го форматирам със стартова дискета

...

Това е двусмислено и подвеждащо. Стартова дискета на Windows 98/WindowsMe успява да форматира NTFS дял. Ще изпише, че вирус или нещо от сорта и ще предложи RAW разбиване, а после форматиране на високо ниво FAT32. Да, тази стартова дискета не знае какво е NTFS и от там смисъла й за приложение.
  • Автор

Компютъръ ми зарежда първо от CD направил съм го това,като пусна Win2000 при заредена о.система същото излиза даже свалих една версия в ISO момчето каза че е беззупречна инсталацията с DAEMON TOOLS същото изписва.

Използвай HBCD или някоя LINUX Live дистрибуция.Може да го форматираш във FAT 32 и после при инсталацията да минеш към NTFS.

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

• Автор

Това брато го чувам за сефте не съм чак такъв спец мога да форматирам под Дос но това ми е чуждо. Искаш да кажеш да го форматирам под Windows с това и после като тръгне 2000 да го направя да се инсталва в NTFS а не FAT32

Става въпрос да форматираш през ОС ,която работи само от ЦД (т.е. използва РАМ на компютъра).

Компютъръ ми зарежда първо от CD направил съм го това,като пусна Win2000 при заредена о.система същото излиза даже свалих една версия в ISO момчето каза че е беззупречна инсталацията с DAEMON TOOLS същото изписва.

Няма как да е едно и също. Ако наистина стартираш инсталационния диск няма как да се зареди ОС от тв. диск. Да не пропускаш случайно да натиснеш клавиш от клавиатурата при зареждането. Този момент е едва някъде около 1 секунда. Пропуснеш ли го - нищо не правиш.

Това брато го чувам за сефте не съм чак такъв спец мога да форматирам под Дос но това ми е чуждо.

Искаш да кажеш да го форматирам под Windows с това и после като тръгне 2000 да го направя да се инсталва в NTFS а не FAT32

Изтрий цялата информация на диска ,примерно с инсталационен диск на Windows XP или с Hiren's boot cd и след това ще можеш да инсталираш Widows 2000.Това се получава защото искаш да инсталираш по-стара операционна система от тази която имаш.

Изтрий цялата информация на диска ,примерно с инсталационен диск на Windows XP или с Hiren's boot cd и след това ще можеш да инсталираш Widows 2000.Това се получава защото искаш да инсталираш по-стара операционна система от тази която имаш.

Това се получава понеже се опитва да инсталира нова ОС през друга вече стартирана, което е много не правилен начин! Ако буутне първо през оптичното устройство, въобще няма да има значение каква ОС има на диска.

Явно това не е по възможностите и не е лошо да помолиш някой който го е правил ! Твоя проблем винаги се появява при Downgrade на Windows !

Като ви чета, ми става ясно, че никой не знае как да инсталира Виндовс 2000. Нещата са много прости: 1. Авторът да влезе в биоса, при пускане на компютъра и да настрои системата да търси ОС от оптичното устройство, преди да търси на хард диска. Иначе ако търси първо на харда, винаги ще тръгва ХР-то. 2. След като настрои да бутва от оптичното, да сложи диска с 2000 вътре и да рестартира. Ако при инициализирането на компютъра се появи надпис "Press any key to boot from CD..." или нещо такова, диска е бутъбъл и инсталацията на 2000 може да продължи оттам. Ако не, дискът не е бутъбъл и ще му трябват първоначалните файлове за инсталацията, което става както следва: 1. Намираш си 4 здрави 1.44 МБ дискети. 2. Слагаш диска с Уин 2000 в оптичното устройство. 3. Ще ти излезе онова предупреждение, че 2000 е по-стара ОС от ХР - затвори прозореца. 4. От My Computer отвори диска с 2000. 5. Там трябва да има нещо от типа на makedisk или makeboot програмка (не помня как се казваше). Цъкни на нея и ще ти се отвори един ДОС промпт прозорец, който ще те запита за дискетите - вкарваш ги една след друга докато се запишат и четирите. Надявам се с английския се оправяш...ако не можеш от диска да си направиш бутабъл дискетите, върви на www.bootdisk.com - там ги има. Смъкваш ги. 6. Архивираш важните данни и рестартираш компютъра. 7. Влизаш в БИОС-а и настройваш компютъра да стартира от флопито. Слагаш дискета номер 1 и даваш сейв/ексит, след което следва рестарт. 8. Компютъра зарежда от дискетите - ще ги сменяш една след друга. Като свърши с тях, слагаш диска с 2000 и инсталацията продължава както на ХР - е, без чак толкова много шарении - иначе е същата. Това е цялата работа. По време на инсталацията може да си форматира дяла на който ще е 2000 във FAT или NTFS. След като инсталацията приключи си сложи Service Pack 4.

Редактирано от Leader (преглед на промените)

Като ви чета, ми става ясно, че никой не знае как да инсталира Виндовс 2000.

А, моля, моля. Погледни отново постовете ми и виж дали не съм разбрал за какво става дума.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.