Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външният ми хард диск се сбогува с мен?

Featured Replies

Здравейте. Изчаквах и изчаквах преди да пиша тук, но май е време да го направя, ще кажа всичко и ще се постарая да е на кратко. Проблема е с външен хард диск SG-1TB, който е на 3 години някъде. Ползван е за съхранение на музика, филми и дискове на игри и не съм имал проблеми с него... докато не ми свърши мястото на вътрешния и не започнах да инсталирам игри на него. Тогава той започна да 'спича' и да ми забива за период от 10-15 сек на всяка минута игра. При по сериозните игри, поне. Реших, че понеже е външен хард може да не може да предава данните достатъчно бързо като вътрешния, но в последствие започнаха и други проблеми. При всяка операция изискваща натоварване го правеше това забиване (сваляне/качване на големи файлове, местене и прочие). Търпях го до сега, но в последно време проблемите се усложниха и сега не само забива така, а направо "се изключва". Диска ми го показва в Мy Pc, но като вляза в него е празен и е като изключен като го гледам(свети си като работи и мига като е натоварен). Оправя се само като рестартирам или го извадя от компютъра и пусна пак. Притеснявам се дали това са признаци, че "ще си отива" и че мога да загубя информацията на него (всичко ценно ми е на него). :boxing8: ...друго, друго... хмм, не е само с USB, а си има и собствено захранване, стои изправен с поставка, далеко е от машината, температурата не би трябвало да му е проблем, не е удрян/изпускан/мокрен.... (дано не трябва да купувам друг хард, за да си спася информацията(ако този сдава багажа)). Въпроса ми е колко е лошо положението :) Благодаря предварително :boxing3:

толкова ли са скъпи че го мислиш още ?

пусни HD Tune за да видиш какво му е състоянието !

Това са излишни пари :) Предпочитам да си ги спестя, ако проблема решим или може да чака :baby:

Публикувано изображение

Тази програмка - това ми показва. Хмм, тези повредени участъци (ако се сериозен проблем) има как да бъдат поправени? На останалите тестове всичко беше наред. Това е единственото, което изглежда подозрително (макар, че и на вътрешния по показва проблеми на същото място, но с различни стойности). Disk monitor - Speed: ~32 mb/s, Max speed: 35,6 (върви си така без спадове, поне при 2 минутния тест, който му оставих). Benchmark - 22 mb min, 35 mb max (четене). Random access, Extra tests изгледа протичат добре, на Error Scan-a всичко е добре, уж.. :|

Редактирано от jdpalacha (преглед на промените)

Хард диска си заминава и проблема няма да може да се реши. За всеки случай си прехвърли по ценната информация на дрг хард диск.

Хард диска си заминава и проблема няма да може да се реши. За всеки случай си прехвърли по ценната информация на дрг хард диск.

Съгласен съм,с тези парамети дискът е нестабилен.Ако имаш някаква ценна информация я прехвърли докато можеш.

Когато съвсем откаже можеш да пробваш да го форматираш на ниско ниво(low level format).

Съгласен съм,с тези парамети дискът е нестабилен.Ако имаш някаква ценна информация я прехвърли докато можеш.

Когато съвсем откаже можеш да пробваш да го форматираш на ниско ниво(low level format).

Явно е че няма ценна информация щом още не се е подсигурил !!!

А това с формат на ниско ниво малко ми е мъгла как ще стане със съвременните дискове а и да спасяваме мъртвеца ...

Един път ми се случи подобно нещо преди 2 години. Загубих информация, макар че си я възстанових. От тогава ценната ми информация е на 3 дискови носителя. За всеки случай. :)

Добре, убедихте ме. Но този път ще взема вътрешен и ще бъда с два (бил съм и преди така, няма проблем предполагам). http://www.pazaruvaj.com/tvyrdi-diskove-hdd-c3103/western-digital/caviar-green-2tb-64mb-7200rpm-sata2-wd20ears-p39892395/ - най-евтин и най-продаван, ще свърши ли работа или като производител не ги бива? :( Другия от по големите като капацитет е този - http://www.pazaruvaj.com/tvyrdi-diskove-hdd-c3103/seagate/barracuda-green-2tb-64mb-sata2-st2000dl003-p45367959/opisanie.html . Btw, каква е тази "зелена серия" ? :(

ВЪпросния WD мисля имаше някакЪв проблем с паркирането на главите, който не знам понастоящем дали е решен. Иначе от двата по-бЪрзия май е Western Digital-а, заради по-високите обороти. Нека някой по-компетентен сЪщо да каже, че аз не сЪм критерии. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.