Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Телевизорът ми е SAMSUNG Smart TV LED UE32D5500 http://www.samsung.c...tail&returnurl=

Купен е много скоро от Техномаркет.Преди ден брат ми забеляза странно петно около 2см в долния ляв ъгъл на дисплея.Може да се види само ако си фронтално с/у него и само на определен цветови фон.Най-добре си личи като пусна менюто, което е сиво и петното се вижда.

Все едно някой е докоснал дисплея с пръст ама от вътрешната страна.Не зная дали така си е било, защото докато не ми го показа и не се вгледах нямаше да го видя.

Какво ще ме посъветвате-да се обадя в магазина или направо в оторизирания сервиз и ако има подмяна на продукта с нов дали задължително трябва първо през сервиза да мине? Мерси

Продукта има гаранция. Свържи се с магазина. Длъжни са да го ремонтират или да го сменят.

Точно така - с магазина трябва да се свържеш, а не със сервиза - те са длъжни да се оправят, а не ти. Друг е въпроса, че това най-вероятно се дължи на неравномерна подсветка и не подлежи на гаранционно обслужване, но ако в магазина са коректни може да поискат да ти го заменят с друга бройка, която трябва да огледаш много внимателно преди да я вземеш.

• Автор

Телевизора го платихме в Мол София, но бройката ми я докараха от Техномаркет Люлин щото им било по-близо за доставка . Не трябваше да се съгласявам на този вариант.В понеделник ще ги тормозя

при обикновен кинескоп,ако се доближи магнит се получават тези цветни петна.при тези дисплеи,не знам дали пак така влияе,но ако се окаже от това,гаранцията едва ли ще го покрие.за обикновен кинескоп ремонта е евтин и бързо се оправя.със кръгла медна намотка върху някакъв метал,включва се в контакта и намотката става магнит. със въртеливи движения пред кинескопа се разсейват цветните петна.

• Автор

тук има лед подсветка и няма в близост до телевизора електроуреди

Можеш ли да направиш снимка на телевизора на абсолютно черен фон? Там най-добре ще проличи ако проблема е в неравномерна подсветка(за това не харесвам особено дисплеите с LED подсветка, но тенденцията е всички да ги правят така).

• Автор

ще се опитам да направя снимка, но при изключен тв това петно го няма.не се вижда и като е на някой канал без програма.тогава фона е черен. личи само ако фона е сив или със сиви нюанси и то само ако го гледаш отпред иначе изчезва

Редактирано от zyklon (преглед на промените)

Не знам как е при новите технологии. При кинескопите се получава описаното от теб и се лекува с изключване на телевизора от дистанционното и след това се вади щепсела от контакта за около 30 мин. - 1 час, при което кинескопа се размагнитва. Нищо не ти пречи преди да го занесеш в сервиза, да опиташ и да го изключиш по описания от мен начин.

при обикновен кинескоп,ако се доближи магнит се получават тези цветни петна.при тези дисплеи,не знам дали пак така влияе,но ако се окаже от това,гаранцията едва ли ще го покрие.за обикновен кинескоп ремонта е евтин и бързо се оправя.със кръгла медна намотка върху някакъв метал,включва се в контакта и намотката става магнит.

със въртеливи движения пред кинескопа се разсейват цветните петна.

Да наистина е така при така наречените CRT кинескопи . При LCD дисплей магнитно поле не оказва влияние . Най-вероятно става въпрос за неравномерна подсветка . При LED телевизорите тя се осъществява със светодиоди и е възможно някои да е дефектирал . Търсете си гаранционните права .

Не знам как е при новите технологии. При кинескопите се получава описаното от теб и се лекува с изключване на телевизора от дистанционното и след това се вади щепсела от контакта за около 30 мин. - 1 час, при което кинескопа се размагнитва. Нищо не ти пречи преди да го занесеш в сервиза, да опиташ и да го изключиш по описания от мен начин.

Излишно е , няма да има ефект .

Редактирано от brusko (преглед на промените)

• Автор

Здравейте.

Занесох телевизора направо в магазина и говорих с управителя.Бяха любезни и мина всичко без скандали и усуквания.Пуснахме го и се видя проблема.Оказа се ,че е дефект в матрицата.Рядко се случвало при Samsung, но понякога се проявява.Този проблем мн често имали LG-тата.Оказа се ,че модела е нов и нямат никакви бройки в наличност за да ми го подменят и ако чакам не знаят колко време ще отнеме и дали скоро ще има още от този модел.Подмениха ми го с модел от следващата 6-та серия с разлика,че новия е 200Hz и е 3D и понеже е намален от 1300лв на 979лв ми доплатиха разликата с ваучер за пазаруване.По принцип не ми допада мн 3D вариант, но нямах голям избор.Може да се каже, че донякъде съм на далавера.

Благодаря на всички за съветите и най хубавото е ,че не го занесох в сервиза, че иначе не се знаеше колко ще стои и какво ще стане.

Благодаря на всички за съветите и най хубавото е ,че не го занесох в сервиза, че иначе не се знаеше колко ще стои и какво ще стане.

Щеше да стане пак същото. Дефектна матрица не се ремонтира. Издават ти бележка, с която отиваш в магазина, и ти го сменят (щом е в гаранция, естествено).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.