Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bios не открива флашката?

Featured Replies

Здравейте!Преди месец си купих флашка Kingston DT101 G2 8GB и днес реших да опитам да инсталирам ОС от нея,но когато влязох да настроя в Биос да буутва от флаш избрах USB-ZIP както със старата флашка която също беше Kingston 2GB след това трябва да избера флашката да се буутва преди хард дисковете но когато вляза в това меню флашката я няма... пробвах и с F9 избирам USB-ZIP и почва да зарежда уиндоус!Биоса ми е: Версия на Биос: BIOS 945GC-M7 TE (I94CMA12 BS) Тип Award Bios:BIOS Phoenix - AwardBIOS v6.00PG и тази същата флашка тръгва на други два компютъра и се буутва без проблем дори на лаптоп!

Как си я форматирал тази флашка? С каква програма си правил Bootable Windows на тази флашка? Какви опции ти дава биос за флашката освет USB ZIP?

• Автор

USB FDD USB CD-ROM по принцип когато ми трябваше за уиндоус 7 го сложих на флашката със Windows 7 USB TOOL и лаптопа на който трябваше да сложа уиндоус я откри,но сега слагам Ubuntu формата е FAT32 но във Boot priority ли как се води не ми излиза да я направя първа... а като натисна F9 да избера кое да се буутне първо избирам USB ZIP и флашката светва за малко и спира и се пуска уиндоуса ми а иначе нямам други проблеми с нея пробвах я на други компютъри Биос я открива няма проблеми старата ми я откриваше като Kingston Data traveler и я слагах на първо място да я буутва и тръгваше всичко тая само на моя компютър не иска да я открие

При Убунту нещата стоят по друг начин: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick

• Автор

При Убунту нещата стоят по друг начин:

https://help.ubuntu....on/FromUSBStick

ами флашката я настройвам както старата но никакъв ефект... не може на старата да става пък тая да не става при положение че и тръгва тая на други компютри и с линукс съм я пробвал на другия компютър става а и тая пак е Kingston...

Проблема може да е в големината на флашката. Може друга дистрибуция на Линукс да я вижда и там да работи добре, а тук да има проблем. Все пак това е предположение.

Ubuntu може да се инсталира и като програма, предполагам всички нови системи ще могат да се инсталират като програма.

Не се избира usb-zip . При натискане на F9 , избираш "HDD" , там ще го има харда и флашката , съответно избираш нея . Успех :)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

Не се избира usb-zip .

При натискане на F9 , избираш "HDD" , там ще го има харда и флашката , съответно избираш нея .

Успех :shock11:

Пробвах всичко,но без успех!

Както казваха съучениците ми, само няма да се гъзираш. С някои флашки просто не става. Този фючър не е добре измислен, не е добре реализиран и е страшно капризен. Затова често има проблеми. Може да пробваш http://www.plop.at/en/bootmanager.html . А всички ние ще се надяваме, че някой път ще внедрят нещо нормално в BIOS/UEFI...

Виж в менюто BOOT на BIOS-a дали имаш подменю Hard Disc Priority. В повечето случаи BIOS-а разпознава флашката като външен хард диск и трябва да я преместиш над основния. След това настройваш да boot-ва от харда

• Автор

Оправи се проблема е бил в начина на качване на Убунту флаша сега ми го открива като USB HDD благодаря на всички отзовали се! :D:ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.