Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация

Featured Replies

Здравейте, от доста време насам си купувам по някой компонент, като междувременно си чаках и булдозерите. Но след днешното тотално разочарование, явно ще продължа с интел. Ето какво съм взел досега: A-data S511 60GB 2x1TB Samsung Spinpoint F3 Asus HD6950 CoolerMaster HAF 922 ще се ползва сегашното ми захранване - CoolerMaster GX 750W водно охлаждане (чакам компоненти) Какво мисля да си взема: 2x4GB Corsair Vengeance 1600 C8 И дилемата ми е процесор и дъно. Тъй като досега бях гледал предимно AM3+ дънни платки, а при интел има доста голям избор, ви моля за вашето мнение ;) Процесора е ясно - 2500k или 2600k, по-вероятно 2600, че машината няма да се обновява скоро. За дъно, не съм сигурен. Искам да има UEFI, но от там нататък.. Искаше ми се и да е Asus ROG, но не ми харесаха моделите. Гледам, че препоръчвате Asrock, явно има защо. Спрях се на Asrock Z68 Extreme3 Gen3. Имам няколко въпроса >> Extreme4 Gen3 оправдава ли 80 лева повече, и с какво? Extreme3 добро ли е за клок? Ще има лу нужда да слагам вентилатор да обдухва дъното, и къде точно? Какво точно е предимството на Z68 спрямо P67 примерно? Мерси ;)

Редактирано от Aeternus Arcis (преглед на промените)

Хубаво беше да кажеш бюджета, с който разполагаш, но като гледам останалите ти компоненти, както и тези, към които се насочваш сега, едва ли ще е проблем. За процесора - разликата в цените на 2500К и 2600К е доста голяма, а реално производителността, която ще получиш, ако вземеш 2600К е минимална, спрямо цената. Прилична геймърска машинка се получава, ако това ще е едно от приложенията на компютъра, за 2600К получаваш средно между 2 до 10 кадъра отгоре, което според мен не си заслужава към 150 лв. отгоре. За дъното - не знам защо държиш на UEFI, важното според мен е функционалностите, а в този ценови диапазон, са предостатъчни. AsRock правят доста агресивна кампания напоследък с добри компоненти (основно дъна) на много добри цени. Подкрепям избора ти на дъно (AsRock Z68 Extreme3 Gen3). Основните разлики с Extreme4 са, че 4-ката има повече USB 3.0 портове, 2 повече SATA III порта, допълнителен PCIe 2.0 порт (вместо 3-way SLI да кажем, позволява QUAD SLI, което ме съмнява че ще правиш). 3-ката има вграден Realtek LAN, докато при 4-ката е Broadcom BCM57781 LAN; и 3-ката мисля, че няма Floppy connector. В крайна сметка лично мнение - 4-ката не си заслужава 100-те лв. разлика. И двете дъна имат 8+4 фазно захранване към процесора, така че от тази гледна точка и от гледна точка на овърклока, разлика няма. Колкото то Z68 и P67 - разликата е в това, че със Z68 можеш да се възползваш от Intel Smart Response, което представлява технология, с която можеш да сложиш един SSD диск като допълнение към стандартния HDD, който системата ползва като кеш на твърдия диск и по този начин ускорява зареждането и работата на ОС и приложенията. Различават се и по наличието на възможността да използваш вграденото в процесора видео (при Z68) и в зависимост от натоварването, системата може да използва вграденото или външното видео. Надявам се да съм бил изчерпателен ;) П.П. Редакцията е заради добавяне на информацията за фазите.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти, наистина изчерпателно :clown: По принцип знам, че разликата между 2500 и 2600 е минимална, но реших, че след като няма да се сменя процесора скоро, а и заради наличието на Hyper Threading... Не че ще правя нещо кой знае какво - photoshop, игри, вероятно и blender по-нататък.

Препоръчвам, при финансова възможност това дъно(с два порта ПЦИ-Експрес Х16 версия 3.0 при съвместно ползуване са в режим 8Х8) , ако парите не са проблем, и няма нужда от две ПЦИ-Експрес шини от версия 3.0, но пък има нужда от две пълноценни Х16 и по-качествен втори мрежов контролер, това! Разликата в цената не е голяма и ако има човек, който има път насам, да го вземе и донесе направо от там, ще е перфектно...Цената и на двата модела, е под 400лв. по днешният курс на долара(първото е 377лв.).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Ами да ти кажа, не ми трябва нито втори мрежови контролер, нито pci-e 3.0 :clown: Хубави дънца иначе, но няма кой да ми го вземе от там. 500 лева са тук, чудя се, заслужава ли си?

Аз не бих бързал с паметта ! Вземи първо дъно , че някои дъна са капризни откъм памет и вървят само с определени марки и модели ! Точно това е характерно за дъната Asus ROG ! Защо не помислиш за Crosshair IV или V и един Phenom 1050T :clown:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• Автор

не ме отчайвай, паметта си ми харесва... ;( Бях си помислил за Crosshair V Formula и FX-8150, но след като булдозера се оказа толкова зле... 1090Т не е лош избор, но мисля, че 2500K ще ми свърши по-добра работа.

EVGA P67SLI 160-SB-E675-KR - socket 1155 - 333.60лв.

Нещо по екзотично и нетрадиционно.

http://www.stealtech...t_1155_id26363/

Единствената P67 модел.Z68 не съм виждал на нашия пазар.Само дето май за Нвидия е по-добре това дъно и аз спя още.

Не съм прочел добре поста.Извинявам се.Видеокартата е закупена вече.

Вариант има и за Gigabyte Z68 UD3 - в зависимост от бюджета.Не съм сигурен сложиха ли им уефи биос.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Да попитам пак аз, за всеки случай... гледам, че радиаторите на Extreme3 и Extreme4 са различни, това ще окаже ли голямо влияние на клока?

• Автор

Здравейте,

за да не отварям нова тема - Тъй като 2x4GB Corsair Vengeance 1600 C8 го няма на пазара, и си нямам на идея кога ще го има.. Можете ли да ми предложите някаква алтернатива? Държа да е 2x4GB 1600+, цена до около 200, може и малко отгоре.. Просто не мисля че памет за 300 лева примерно оправдава цената си :cool:

Здравейте,

за да не отварям нова тема - Тъй като 2x4GB Corsair Vengeance 1600 C8 го няма на пазара, и си нямам на идея кога ще го има.. Можете ли да ми предложите някаква алтернатива? Държа да е 2x4GB 1600+, цена до около 200, може и малко отгоре.. Просто не мисля че памет за 300 лева примерно оправдава цената си :)

Просто се обади на "Небето" и попитай дали нямат от тази серия. Не е задължително да е с с8 латентност. Разликата е минимална и се усеща при големи натоварвания при приложения изискващи по-бърза реакция за повишаване комфорта на ползвателя, но дори тогава разликата е несъществена. Впрочем, ако ще са само две пръчки, може да се закупят сингъл версии, едва ли ще имат проблем да вървят в двуканален режим, при заводската честота или с малък оверклок, просто китовете са гарантирани чрез тестване и избиране на максимално близки характеристики.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.