Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов хард диск - шум

Featured Replies

Здравейте! Днес си получих лаптопа (Acer Aspire 5740) от сервиз, като там са сменили явно повредения хард диск. Проблемът е, че новият (Seagate st9500325as) издава ужасен шум, драскане. Старият (wd) беше абсолютно безшумен. Трябва ли да се притеснявам? Имам ли основание да предявя рекламация към сервиза?

Редактирано от chris199 (преглед на промените)

Или "новият" диск изобщо не е нов, или е дефектен. Звук на стъргане/драскане обикновено говори, че дискът си заминава. Лекичко потракване е нормален шум за диск, а и от диск до диск може да има разлика, но лаптопските дискове в общия случай работят на по-ниски обороти от настолните и би трябвало изобщо да не се чува. Аз лично бих пратил лаптопа обратно. Впрочем гаранционен ли е?

• Автор

Или "новият" диск изобщо не е нов, или е дефектен. Звук на стъргане/драскане обикновено говори, че дискът си заминава.

Лекичко потракване е нормален шум за диск, а и от диск до диск може да има разлика, но лаптопските дискове в общия случай работят на по-ниски обороти от настолните и би трябвало изобщо да не се чува.

Аз лично бих пратил лаптопа обратно. Впрочем гаранционен ли е?

Да, в гаранция е. Също съмнително е, че операционната ми система беше запазена(?) Има ли начин операционна система да се прехвърля от хард на хард?

Между другото, бях предупреден, че гаранционния сервиз на Acer не е особено надежден.

Направо го връщай да го сменят. Днес имаше подобна тема за seagate momentus. Тази серия май ще излезе доста калпава...

Точно от това се притеснявах. :/ Мерси за отговора.

Да, в гаранция е. Също съмнително е, че операционната ми система беше запазена(?) Има ли начин операционна система да се прехвърля от хард на хард?

Да, възможно е, даже е хубаво, че са го направили, само дето е на, както изглежда, дефектен диск.

• Автор

Да, възможно е, даже е хубаво, че са го направили, само дето е на, както изглежда, дефектен диск.

Благодаря ти за отделеното време, утре ще се свържа отново със сервиза.

Благодаря ти за отделеното време, утре ще се свържа отново със сервиза.

Ако от сервиза ти кажат, че на хард диска нищо му няма, по-добре ще е да го смениш с друг чисто нова аз бих предпочел http://www.amazon.co.uk/Samsung-EcoGreen-5400RPM-SATA-II-Internal/dp/B0042SGDVG/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1318926157&sr=8-16

Харддиска, който си препоръчал е за настолни компютри.

Ако от сервиза ти кажат, че на хард диска нищо му няма, по-добре ще е да го смениш с друг чисто нова аз бих предпочел http://www.amazon.co.uk/Samsung-EcoGreen-5400RPM-SATA-II-Internal/dp/B0042SGDVG/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1318926157&sr=8-16

Този е 3,5 инча... В лаптоп се монтира в 99% от моделите 2,5 инчов. Демек този- няма как да го наблъска...

Този е 3,5 инча... В лаптоп се монтира в 99% от моделите 2,5 инчов. Демек този- няма как да го наблъска...

http://www.amazon.co.uk/Western-Digital-Internal-Playstation-Compatible/dp/B0037NYQ6Q/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1319006791&sr=8-5

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Оф, върнаха ми го, уж със сменем диск, но тъпото стъргане отново се чува, само че не толкова силно. :/ Моля за съвет, да не би просто този модел хард диск да е по-шумен...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.