Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем със слушалки при лаптоп

Featured Replies

Здравейте .

Имам странен проблем със слушалките ,когато слушам музика се получава едно прекъсване на звука, не прекъсва постоянно а докато свири песента ще се получи 5 или 6 пъти, което е много дразнещо. Това прекъсване се получава само когато слушам музика ,при гледане на филми и клипове го няма .Опитвах с инсталиране на различни драйвери ,но уви пак същото ,опитвах и с различни плеъри ,пак същото .Това с слушалките ,които ползвам http://www.logitech....es/devices/7115 .Лаптопа на който ги ползвам е Lenovo ideapad y560p с инсталирана ОС Windows 7 Ultimate Service Pack 1. Мислех ,че проблема е в слушалките затова ги пробвах на друг лаптоп ,никакви прекъсвания на музиката .Да уточня ,че прекъсването се получава само на слушалките ,когато използвам вградените говорители тоест ,когато слушам без слушалки проблема го няма .Дали проблема не е хардуерен ,не слагам ли точните драйвери,някаква настройка ли трябва да направя , не мога да разбера ,затова се допитвам до вас и ако имате някакви идеи ще съм благодарен да ги споделите ,че вече ми писна от инсталиране и деинсталиране на драйвери,дори мислех да преинсталирам ,но не мисля че проблема е в уиндолса .Благодаря

Ама на абсолютно всяка песен ли прави така или от време на време ? Да не би да чатиш в Skype докато се случва това нещо ? Пробва ли с друг player ? или с различна версия на този който ползваш в момента :eek:

• Автор

Да получава се на всяка песен ,пробвах доста плеъри та и различни версии ,не чатя а си разглеждам страници в интернета .

• Автор

Проблема си остана и след чист преинстал :shake_puter: , вече не знам какво да предприема ,за първи път ми се случва такъв проблем .Приемам всякакви идеи , че моите се изчерпаха .Единственото нещо което ми идва ,колкото и абсурдно да звучи е някаква несъвместимост на слушалките .

По-скоро драйвера за звука. Какъв чип ползва тоя модел лаптоп?

• Автор

За това ли става на въпрос

Публикувано изображение

Звуковия чип имах предвид. Realtek ли е? Ако да, то пробвай с този драйвер, но преди това деинсталирай стария - http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50459

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Не мога да отворя линка .

Оправих го линка - тая версия на форума форматира отвратително линкове.

Ако пробваш с каквито и да било слушалки - включени в 3,5мм жак за изход на лаптопа, съм убеден, че няма да имаш този проблем. За мен проблема с тези слушалки се дължи на това, че ползват USB порт на лаптопа и вероятно или намаля напрежението или по някаква друга причина се губи сигнала през порта.

• Автор

Понеже в къщи имаме два лаптопа и на другия който е HP pavilion dv6 1450 този проблем го няма .Опитвал съм ги в всички портове и все същото ,ще послушам съвета ти и ще видя да намеря от някой приятел слушалки с жак да ги пробвам да видя какво ще покаже .

някой направи ли си труда да види че слушалките са usb, тоест звукова карта на usb + слушалки и не се ползва вградената звукова карта на дъното ...

пробвай слушалките на друго usb- ако на всичките е така пиеш 1 судена вода и си купуваш нормални слушалки със 3,5мм стереожак щото пукането е от смущения по usb шината (лошо опроводяване или недостатъчна процесорна мощност - usb шината е процесорно зависима) може да пробваш в девайс мениджъра да настроиш usb-тата да не пестят енергия...

офтопик:

Оправих го линка - тая версия на форума форматира отвратително линкове.

ей за това няма да гласувам за сайт за 2011 за калдата, в момента не мога да се сетя за по некадърно направен сайт...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

някой направи ли си труда да види че слушалките са usb, тоест звукова карта на usb + слушалки и не се ползва вградената звукова карта на дъното ...

пробвай слушалките на друго usb- ако на всичките е така пиеш 1 судена вода и си купуваш нормални слушалки със 3,5мм стереожак щото пукането е от смущения по usb шината (лошо опроводяване или недостатъчна процесорна мощност - usb шината е процесорно зависима) може да пробваш в девайс мениджъра да настроиш usb-тата да не пестят енергия...

офтопик:

ей за това няма да гласувам за сайт за 2011 за калдата, в момента не мога да се сетя за по некадърно направен сайт...

То някой си е направил труда, но ти ако си беше направил труда да прочетеш два поста над твоя нямаше да го задаваш този въпрос. Иначе мнението ти е доста професионално /както и повечето ти мнения във форума/. А за сайта - помагай с каквото можеш на тези, които го поддържат. Всички ще са доволни, ако нещата се променят към по-добро.
  • Автор

Така , до сега пробвах два вида слушалки с жакове ,никакво прекъсване на музика . Много смотана работа , сега не знам какво да правя .Дайте съвет ,на сервиз ли да го нося ,ще го оправят ли .Опитах и настройки в девайс менажера за usb-та,но няма голям избор на настройки или поне аз не ги откривам .Моля дайте съвет ,какво да правя.Благодаря

То някой си е направил труда, но ти ако си беше направил труда да прочетеш два поста над твоя нямаше да го задаваш този въпрос. Иначе мнението ти е доста професионално /както и повечето ти мнения във форума/. А за сайта - помагай с каквото можеш на тези, които го поддържат. Всички ще са доволни, ако нещата се променят към по-добро.

сори, ти си единствения дето гледа в правилната посока

Така , до сега пробвах два вида слушалки с жакове ,никакво прекъсване на музика . Много смотана работа , сега не знам какво да правя .Дайте съвет ,на сервиз ли да го нося ,ще го оправят ли .Опитах и настройки в девайс менажера за usb-та,но няма голям избор на настройки или поне аз не ги откривам .Моля дайте съвет ,какво да правя.Благодаря

2 поста по нагоре "1 студена вода" а в девайс мениджъра при звуковите карти търсиш "usb audio..." проблемът е хардуерен - зле проектирана дънна платка и не подлежи на ремонт...

• Автор

Няма оправия така ли .Е***И смотаната история :) ,по -начало лаптопа е още в гаранция ,ако им го занеса няма ли да го оправят или може би нещо да се смени по него .

Не мога да те разбера. Професора малко по-горе ти е обяснил подробно какво да пробваш. Явно слушалките ти са качествени и дават хубав звук щом са 80+ лева, но най-вероятно ще ти се наложи да ги използваш за настолен компютър /той е с по-силно ел.захранване/, а за лаптопа си купи други - с жак.

Нямаш абсолютно никакъв проблем с лаптопа.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

• Автор

Добре ,благодаря на всички отзовали се да помогнат .Искам само да кажа че ,абе нямам думи от нерви не ми се и говори , за първи път в живота си съжалявам ,че не знам английски за да напиша на тези от Леново как не са си оправили нещата ,дори и нищо да не се промени поне ще ми олекне .Към модераторите ,може да заключвате темата .

това не е проблем на слабо напрежение на usb - проблемът е че близо до пътечките на usb има елементи които вкарват смущения - мосфети на захранването за процесора, за захранване чипсета, за захранване на паметите... или пък смущения от някой тактов генератор (clockgen) - примерно тоя за честотата на паметите или тоя за честотата на FSB... така например на брат ми на лаптопа като се включи външен монитор и лаптопа е на ток картината почва да трепти щото двата кабела - за монитора и тоя на адаптера са на 1 см един от друг.. точно същия проблем като твоя със слушалките имаше един клиент DJ - купи си карта creative за около 200лв на usb (щото е po добра от вграденото realtek HDA) и на неговия лаптоп пука та се къса... на други лаптопи и компютри - няма проблем - там пък се бяха осрали асус...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.