Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Източни пиеси" (2009)

Featured Replies

"Източни пиеси" обра наградите на кинофестивала в Токио

Публикувано изображение

Филмът взе голямата награда на фестивала и призовете за най-добър режисьор и най-добър актьор, а председателят на журито Алехандро Гонсалес Иняриту похвали Камен Калев

Българският филм "Източни пиеси" на реж. Камен Калев (EasternPlays.com) спечели голямата награда на 22-рия Международен кинофестивал в Токио (TIFF), съобщи агенция Киодо.

Калев беше отличен също като най-добър режисьор и прие наградата за най-добър актьор, присъдена посмъртно на Христо Христов, който играе във филма себе си.

Христов почина от свръхдоза няколко дни след края на снимките.

Голямата награда на фестивала е придружена от чек за 50 хил. щатски долара. За нея съперничиха 15 творби.

Призовете бяха присъдени от шестчленно международно жури, чийто председател е мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту ("21 грама", "Вавилон").Иняриту похвали Камен Калев, че е създал филм, който истински се отличава от другите ленти в конкурса.

"Това е филм, който с малко думи и по един много изтънчен, драматичен и социален начин е успял да улови същността в живота на младите хора, както и сложността в икономическата ситуация и етническите проблеми, от които сме заобиколени.

И най-важното е посланието в края на филма - че съществува надежда", казва Иняриту.

Историята за двамата братя бе една от най-коментираните и харесвани на фестивала в Токио, но самият Камен Калев призна: "Аз бях истински шокиран, когато разбрах, че наградата за най-добър актьор се присъжда на Христо Христов.

Мислех си, че да получиш награда е нещо, което те кара да продължаваш напред, но разбрах, че наградата е и също така и памет, която си създал."

На 19 октомври "Източни пиеси" взе и наградата за най-добър филм в конкурса на 25-ия кинофестивал във Варшава (WFF.pl).

Призът за най-добър филм е създаден от Елиър Бенк и има финансово изражение близо 10 хил. лева.

Режисьорът Стефан Командарев, който бе в журито на фестивала, разказа, че филмът е бил приет изключително добре от публиката.

"Източни пиеси" се е състезавал с още 19 филма, като финалното решение на журито било за най-добър филм да се дадат две равностойни награди - едната за нашия филм, а другата за израелския "Седем минути на небето".

Премиерата на "Източни пиеси" беше този месец и филмът вече се върти по кината.

vesti.bg

"Източни пиеси" Режисьор , актьори , послание , страхотна музика - радост за душата :yanim::eek:;)

• 2 месеца по-късно...

аз онзи ден ходих да гледам "Източни пиеси":мен лично ме грабна по всички пунктове....провокираща, стегната и добре представена идея

Публикувано изображение

обаче не е истина колко кофти ти става, когато накрая излиза надписа: В памет на...щото последният кадър на филма навява нещо като хепи енд, което впечатление се разбива на пух и прах, имайки се предвид, че главният герой(актьор) умира от свръх доза...

другото момче /Ованес Торосян / съм го гледала в едно представление-"Пухеният"-това е ебати извратената пиеса!, но този тип има страшен потенциал...наживо съм го регистрирала :)

• 3 месеца по-късно...

Източни пиеси, дори и краят му да беше осветен от някакъв добър завършек, направо си ме смаза

Източни пиеси, дори и краят му да беше осветен от някакъв добър завършек, направо си ме смаза

Ние с shanna ходихме да го гледаме и след прожекцията и двете излязохме с едни помръкнали лица.

Заболя де.

Доста реалистичен.

• 11 месеца по-късно...

За българското кино иде реч - става ми гадно като се натъквам на статии оплюващи тази малка искрица, която се появи напоследък...При хвалби и ръкопляскания в Кан и Токио, ние продължаваме да хулим и нападаме огромното желание с което са създадени (при липсата на пари)...Продължаваме да търсим под вола теле - или просто българина разбира от всичко.... Повода да напиша тези редове - вчера се натъквам на "Източни пиеси" - изгледах го и останах приятно изненадана - инжектира ме с любов...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.