Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows XP

Featured Replies

Здравейте! Имам доста сериозен проблем с уиндоуса :). Като ми зареди уиндоуса повечето от програмите от старт ъп не зареждат и ако се пробвам да вляза в add or remove programs не ми показва никакви програми или ако пусна aida 64 стига до loading driver и забива. Под save mode всичко работи но интернета на доставчика ми е Ppoe и не мога да си свържа връзката(в момента пиша от телефона). Моля помогнете ми спешно е! :)

• Автор

Никой ли не може да помогне ? :)

Омазан уиндоус или вируси.Каква е защитата?

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Използвам Avast. Вчера преди да го изключа си работеше нормално. Нищо не съм инсталирал или теглил преди това. Сканирах преди малко за вируси и е чисто.

Аваста оригинален ли е,фии версия или от торент?Гледам и пропуска.Повечето които се лекуват тук са с аваст. Мисля тряблва да се изчисти ако има вируси и след това рипеир от диска.Ако няма да е нова инсталация. http://www.malwarebytes.org/ http://www.superantispyware.com/ Дай с тия двете безплатните.Ъпдейт и фул скан.

• Автор

Аваста е фрии но аз сканирах с malware-bytes.

Незнам какви програми сте инсталирали.Сервиз пак 3 ли е? Ето това тулче разархивирайте дайте чавки навсякъде и go.Ще има лог.

• Автор

Проблема е че нямам 2-ри компютър да го изтегля. Имам диск с уин 7. Ако го преинсталирам дали ще се оправи?

Пробвай с опцията repair.

Аз като човек който много старателно си поддържа състемата Windows XP SP3 да е чиста и без бъгове искам да попитам какво ще стане ако опитам опцията repair? Целта ми е да се почистят всички следи от инсталирани и деинсталирани после програми, игри и др. Регистратурата да е идеално чиста и да няма онези досадни неща дето само пълнят паметта и се крият в скритите папки без да питат и и накрая диска се пълни и всичко става бавно и задръстено. Сигурно има и още неща за които не съм чувал и сигурно пълнят, бавят и пречат на компютъра да работи максимално бързо. Ще стане ли с опцията repair от диска, защото имам около 4-5 програми и не съм сигурен, че вършат тази работа много добре?

Значи,ако компа си бачка няма смисъл да го преправяш,ползвай чат пат CCleaner и Wice Disk Cleaner и бъди сигурен че компа ще върви отлично. С CCLeaner чисти и регистрите, аз често го правя и досега проблем не е имало,а стари папки и файлове,ако имаш в Aplication Data, винаги може да си ги изчистиш ръчно, като зададеш да се показват преди това скриттите файлове от contorl панела.

Значи,ако компа си бачка няма смисъл да го преправяш,ползвай чат пат CCleaner и Wice Disk Cleaner и бъди сигурен че компа ще върви отлично. С CCLeaner чисти и регистрите, аз често го правя и досега проблем не е имало,а стари папки и файлове,ако имаш в Aplication Data, винаги може да си ги изчистиш ръчно, като зададеш да се показват преди това скриттите файлове от contorl панела.

За ръчното чистене всеки знае и го е правил поне веднъж. Доста е досадно и винаги не е напълно изчистено всичко. Търся програма която автоматично да намира и изтрива всички тези неща. Имам предвид профили на изтрити игри, сейфове, историята на скайп, записаните регистри на стари махнати програми и всичко друго за което не знам и ми пълни и без това малкия дял C който е само 14GB. Имам свободни около 6.3GB. Имам важни неща там, но очаквам поне още 3GB да се освободят.

Двете, които ти предложих ползвал ли си ги ? Щом C ти е малък инсталирай игри в другия дял?

Двете, които ти предложих ползвал ли си ги ?

Щом C ти е малък инсталирай игри в другия дял?

Всичко слагам в другия дял но се старая да освободя C.

От двете които изброи съм ползвал само CCleaner. Сега ще пробвам другата.

Всичко слагам в другия дял но се старая да освободя C.

От двете които изброи съм ползвал само CCleaner.

Опитах другата и тя не помага.

За ръчното чистене всеки знае и го е правил поне веднъж. Доста е досадно и винаги не е напълно изчистено всичко. Търся програма която автоматично да намира и изтрива всички тези неща. Имам предвид профили на изтрити игри, сейфове, историята на скайп, записаните регистри на стари махнати програми и всичко друго за което не знам и ми пълни и без това малкия дял C който е само 14GB. Имам свободни около 6.3GB. Имам важни неща там, но очаквам поне още 3GB да се освободят.

С чистене на регистри,история на скайп и останали папки от предишни инсталации едва ли ще се освободят 3 ГБ,щом искаш повече място на Ц- деинсталирай нещо....така мисля аз не знам...

Или в краен случай преинсталация и пренацепване на диска и повече място на C и готово...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Аз като човек който много старателно си поддържа състемата Windows XP SP3 да е чиста и без бъгове искам да попитам какво ще стане ако опитам опцията repair? Целта ми е да се почистят всички следи от инсталирани и деинсталирани после програми, игри и др. Регистратурата да е идеално чиста и да няма онези досадни неща дето само пълнят паметта и се крият в скритите папки без да питат и и накрая диска се пълни и всичко става бавно и задръстено. Сигурно има и още неща за които не съм чувал и сигурно пълнят, бавят и пречат на компютъра да работи максимално бързо. Ще стане ли с опцията repair от диска, защото имам около 4-5 програми и не съм сигурен, че вършат тази работа много добре?

Пробвайте това http://majorgeeks.com/downloadget.php?id=6887&file=15&evp=6c5da853fbcbc6774369310abbbfc3ef иска инсталирана Java но чисти повече от добре

sks1897, може би ще е трудно, ако нямаш интернет. Все пак пробвай ето това:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
"NoRemovePage"=dword:00000001

Kопирай (или напиши много внимателно 1:1) това, което е поставено в карето в notepad и го запиши (save as) с име fix.reg. След това стартирай fix.reg и пиши за резултата.

За деинсталиране на програми и последващо почистване на разни остатъци от тях ползвам http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1277Рево унинсталер. За да освободиш място в системния дял, премести системната папка „Моите документи“ на друг дял. Спри функцията „Системно възстановяване“ на всички дялове и накрая почисти старите и ненужни файлове с Цкленер или с вградения в ОС инструмент.

• Автор

Благодаря на всички за помоща, но понеже компютъра ми трябваше, а ми свършиха предплатените мегабайти за интернет на телефона и не можах да видя какво сте писали, реших през safe mode да си запиша всичко важно от C на другия дял и да преинсталирам. :) П.П.: Инсталирах Windows 7 вчера със всичките ъпдейти и днес забелязах, че в C от 65,7 GB имам свободни 25 GB. Нормално ли е това?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.