Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете с избор на лаптоп

Featured Replies

Всъщност за какво ще се ползва машината? Ако не е важна графичната производителност(игри и подобни) те съветвам да се ориентираш към нещо с Intel HD Graphics заради пониженото енергопотребление в следствие на което батерията държи повече, температурите са по-ниски температури и шума е по-малък. Например ThinkPad E520, щом искаш матов дисплей. Има го и в 14" вариант, ако искаш по-малко тегло. За шума от перките XPS-a не знам - аз поне не съм попадал на шумен XPS - може да е имало някаква партида с проблем. Ако се спреш на HP, то се оглеждай поне за Probook, а най-добре Elitebook, aма там и цените са elite. ;) Pavilion е много проблемна серия като цяло и не я препоръчвам. Същото важи донякъде и за Сателитите на Тошиба - не са нищо особено. А, за малко да забравя Fujitsu - не знам какви модели се предлагат в UK, но като цяло са много здрави машинки.

Всъщност за какво ще се ползва машината? Ако не е важна графичната производителност(игри и подобни) те съветвам да се ориентираш към нещо с Intel HD Graphics заради пониженото енергопотребление в следствие на което батерията държи повече, температурите са по-ниски температури и шума е по-малък. Например ThinkPad E520, щом искаш матов дисплей. Има го и в 14" вариант, ако искаш по-малко тегло. За шума от перките XPS-a не знам - аз поне не съм попадал на шумен XPS - може да е имало някаква партида с проблем. Ако се спреш на HP, то се оглеждай поне за Probook, а най-добре Elitebook, aма там и цените са elite. Pavilion е много проблемна серия като цяло и не я препоръчвам. Същото важи донякъде и за Сателитите на Тошиба - не са нищо особено. А, за малко да забравя Fujitsu - не знам какви модели се предлагат в UK, но като цяло са много здрави машинки.

Ами да ти кажа за нищо особено няма да се ползва за нет, филми, приложения, и мултитаксинг.

Опасявам се, да не би да засича, да има тиаринг на картината във връзка с градената, при това интелска карта.

Колкото до игрите, тя сестра ми досега не е играла, та сега. Иначе гледам в "youtube" звука е супер качествен и силен на XPS 15...

Сравнявам вграденото видео на Интел с това на сегашния лаптоп Sony Vaio от 2006-та и правя аналогия че ще е лагаво, но може би греша...

Пък и цената, която спретнах на ThinkPad, излиза по-скъпа от тази на XPS 15!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ми хич не е зле ThinkPad-a с 9-клетъчна батерия и 7200rpm диск, но който и да вземеш от двата няма да сгрешиш. Все пак виж кой предлага по-добри гаранционни условия. Относно видеокартата няма за какво да се притесняваш - сегашните вградени в процесора видеокарти нямат нищо общо с онези, които бяха с Core 2 дъната и дори не можеха да декодират HD видео. Дори да вземеш XPS-a с nVidia картата, технологията е такава, че когато се работи в 2D режим се ползва Интелската видеокарта с цел да се пести енергия, а при пускане на игра или нещо, което товари графичната подсистема, драйвера автоматично превключва на по-мощния видеоускорител.

Последно само, понеже сестра ми има служебен Probook и там екрана ми изглежда матиран и цветовете не са някак ярки, ами самите цветове там изглеждат бледи и тъмни, предполагам че на ThinkPad или Dell, това няма да е така? И сега попаднах на друг Dell, който е с по-мощен процесор и не е ли по-добър от XPS и ThinkPad? http://www.pcworld.co.uk/gbuk/dell-inspiron-q15r-switch-15-6-laptop-black-10562202-pdt.html?intcmpid=display~RR~~10562202

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Inspiron - нисък клас, лоша изработка, проблеми... Не всичко е мощен хардуер. А и няма да е нужен. п.п. Аз определено предпочитам матов екран пред лъскав, особено когато се работи на по-светло. Е например на стария ми Acer Aspire можех да се обръсна спокойно, като ползвам дисплея вместо огледало.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Значи тези двата са най-добре като избор - Dell XPS, ThinkPad за 599-630 паунда? Също има ли смисъл, ако се взима ThinkPad да се вземе i5 -25XX, плюс сега гледах ревю на

където се казва, че може да се използва и в открити и закрити помещения, тоест екрана е матов и се казва че за сметка на това цветовете не са толкова ярки и ъгъла на виждане, нещо което сестра ми не иска. Тоест тя иска цветовете да са ярки и хубави, но от видеото се разбита друго... Може би ще се вземе XPS.

Относно матираният екран- много по-добро решение е. Неоценим е на по-светло място. Моят HP мога да си го ползвам за огледало в двора като съм... Никога повече не бих се минал така...

Относно матираният екран- много по-добро решение е. Неоценим е на по-светло място. Моят HP мога да си го ползвам за огледало в двора като съм... Никога повече не бих се минал така...

По принцип и аз знам, кой екран е по-добър, но след като единия лаптоп е по-мощен за сметка на този с anti-glare екран, пък и цветовете са бледи на anti-glare, също едно от изискванията да има ярки цветове, така че ако ще избирам за мен, то бих избрал anti-glare.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.