Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

UPS препоръки

Featured Replies

Здравейте, Има нещо гнило в електрическата инсталация на блока ни. Това е генерален проблем на ЧЕЗ, но откакто паднаха температурите, захранването започна да спира за кратко, но често и проблемът стана личен... Това е болният битов увод. : ) Бихте ли ми препоръчали UPS устройство до 150 лева. Предполагам, това е най-ниският ценови клас, но сигурно и той съдържа стабилни машинки. Трябва ми за настолен компютър и монитор. Тон-колоните не са толкова спешни. Мога и на тихо, но не искам по-важното да ми се скапе, заради нередовните доставки на ток. Благодаря Ви, приятен ден!

Добре е да се съобрази с консумираната мощност от системата ти. Дай информация за конфигурацията си - дъно, процесор, дискови устройства, видеокарта, монитор.

В зависимост от конфигурацията, която имаш и какво ще включиш след ЮПС-а, времето прекарано без ток на акумулатор ще е различно - от няколко единици минути до максимум 20-30 минути. Това много зависи и от самия ЮПС. Виж си потреблението колко е във ватове (компютъра и монитора) и потърси съответен за него модел ЮПС, който да може да издържи на това натоварване поне 10 минути. Моя съвет е да е модел, който да може автоматично да изключва компютъра след определено време преди да е паднал напълно акумулатора. Така ако си го оставил включен и теб те няма в къщи, а тока спре да може съвсем безопасно да се самоизключи компютъра.

Една дребна забележка: ако монитора не е течнокристален забравете за включването му към UPS. И кажете какъв интервал от време искате да ви се поддържа захранването. Освен това ако има пикове при включване е добре да помислите и за филтър преди или вграден във UPS-а

Модели много, "марковите" са значително по-скъпи. Преди 5-6 години ползвах Inform Guard / на някои модели се изписва I-Guard / за настолен компютър със 19 инчов CRT монитор - има си софтуер, който затваря стартираните програми и изключва компютъра - при мен това ставаше на 5-тата минута. Много бях доволен, Мисля, че модела беше 1200AP или 1100AP и беше на доста прилична цена - около 120лв. Преди 2 години също купих и ползвах като фирмен UPS от същата марка, но 800AP - за настолен компютър със 17 инчов LCD монитор. Не е препоръчително да се включват други периферни устройства - най-вече принтер. В интернет има доста форуми по въпроса с избора на UPS.

UPS-а трябва да съдържазадължително AVR

MGE Nova 625 AVR USB 120 лв. с ДДС

Inform Guard 1200VA 130лв с ддс

цени от enicomp.com

• Автор

Дай информация за конфигурацията си - дъно, процесор, дискови устройства, видеокарта, монитор.

Търся някаква програмка, която да изчисли средната консумация на системата. Може и да има вградена в операционната система (Win7), но досега не съм я ползвал, хм...

Мониторът е 17 инча LCD, power consumption: 45W.

А може и да изключим допълнителните изчисления. : ) Има 2 гласа за Inform Guard. Продуктите им са съвсем в рамките на предвидения бюджет.

Редактирано от padpaduck (преглед на промените)

Аз съм със Mustek,

http://www.mustek-bg.com/?manufacturer=158&group1=14&group2=290&group3=&group4=&article=3273&content=article_content.php

Нещо подобно,малко по-стар модел.Много съм доволен също,изкарва автономно около 15 мин. със 22" дисплей на Samsung,дъно Asus P5Q(ХХ) ,захранване Fortron Blue Storm 550W + екстри като ТВ тунер,видео и саунд по слотовете.Странното е,че съвместими батерии за този модел има в Практикер за 15 лв,сменях веднъж след 2 години ползване старата...Край на треперенето от елинсталацията,майка ми в Бургас се прощава с трети компютър вече заради тоците в блока,че и с хладилник.Ако имаш хубав ТВ вземи си и за него нещо такова,че положението е ужасно,като си качих софтуера към UPS-a видях за какви пикове и падове в напрежението става дума!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.