Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с овърклок

Featured Replies

• Автор

Добре обаче немога да разбера сега клокнат ли е или не е.?

От биоса явно не става работата пробвах с една програма клок ген и се държи на клокнат процесор но да видим до кога.

Със клок ген го клокваш ,но не е стабилен. Пробвай да увеличиш волтажа през биос и тогава , но според най - сигурният клок е през биоса.

• Автор

Със клок ген го клокваш ,но не е стабилен. Пробвай да увеличиш волтажа през биос и тогава , но според най - сигурният клок е през биоса.

Toй процесора е стабилен него го мога да го вдигна много проблема е че се вдига и честотата на рама много,и се дава син екран.

Мммм влез в биоса и задай честота на рамта в зависимост колко е тя.

Иване не разбра ли какво ти казва човека ... Прочети отново постовете и ще разбереш! Просто намали множетеля на процесора и след това качвай FSB докато рамта ти стане пак 800.

Toй процесора е стабилен него го мога да го вдигна много проблема е че се вдига и честотата на рама много,и се дава син екран.

затова сваляш честотата на рамта - примерно на 667 или 533 (обаче ръчно настройваш таймингите като за 800 щото като дадеш в биос 667 и таймингите стават като за 667 ако са на auto, но при клока реално честотата отива нагоре при стегнатите тайминги и паметта се дъни), ти като дигнеш fsb честотата на рамта също се дига - колко е станала гледаш в cpu-z... HTT също се вдига като дигаш FSB затова и неговия множител сваляш...

какъв ти е чипсета, при невидия от голям клок се дъни сата контролера в южния мост, независимо колко сваляш HTT множителя и как се охлажда северния мост... и разкарай единия гигабайт памет - безполезен е, с 4гб рам ще си в DC (dual channel) - доста по бърза ще е,рамта...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

затова сваляш честотата на рамта - примерно на 667 или 533 (обаче ръчно настройваш таймингите като за 800 щото като дадеш в биос 667 и таймингите стават като за 667 ако са на auto, но при клока реално честотата отива нагоре при стегнатите тайминги и паметта се дъни), ти като дигнеш fsb честотата на рамта също се дига - колко е станала гледаш в cpu-z... HTT също се вдига като дигаш FSB затова и неговия множител сваляш...

какъв ти е чипсета, при невидия от голям клок се дъни сата контролера в южния мост, независимо колко сваляш HTT множителя и как се охлажда северния мост... и разкарай единия гигабайт памет - безполезен е, с 4гб рам ще си в DC (dual channel) - доста по бърза ще е,рамта...

До сега не съм барал таимингите,незнам как да ги настроя да е стабилна паметта на 800Mhz и на HT-LINK 4 ето снимка ако можеш да обесниш по подрбоно как да ги настроя http://prikachi.com/images/727/3971727v.png , ето и на биоса http://prikachi.com/images/105/3949105N.jpg

Последно... Намаляваш множителя на процесора на 14-13,5 и слагаш рамта на 667, после вдигаш шината докато получиш рам800 и овърклкок на процесора. (А това за таймингите не го знам и ме заинтересува, можели да обесниш по-подробно :halloween9: ?)

• Автор

Ще ми докарат чисто нова плочка 2 ГБ рам аз ще дам 2Х1ГБ,ще стана с 2Х2ГБ и 1 плочка 1ГБ, така мисля че ще е по добре и няма да махам другия 1 гб.

Редактирано от ivan3618 (преглед на промените)

• Автор

Взех новата рам 2 гб сега съм с 2 плочки по 2 и 1на един ГБ,проблема с синия екран и замръзването мисля че се оправи,но сега пък вместо рестарт ми се бави много докато зареди играта и изобщо като вляза в настройки и т.н, се забавя поне 10 секунди,понякога и повече сега мисля че трябва да се настроят таймингите но не им разбирам, някой ако знае нещо по въпроса нека да сподели. Благодаря

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.