Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за покупка на лаптоп

Featured Replies

Предстои ми покупка на лаптоп до 1500 лв. Изискванията са няколко основни и ориентировъчни: 1. Международна гаранция 2. Размер на дисплея от 13" до 14-14.5" 3. Сравнително добра батерия. Ще се използва за пътувания и е необходим подобаващ живот. 4. Да има инсталиран Windows 5. Оптично устройство Другите характеристики като процесор, памет, видео, LAN, Blutooth и т.н. естествено, че са важни, но просто с горните изисквания ви ориентирам на къде се насочвам. Не разбирам... да не кажа почти нищо и за това искам съвет. Гледам процесори i5, което мисля е добре и разни други съкращения на видео карти, които на мен не ми говоря много. Ще съм благодарен на съвет.

Предстои ми покупка на лаптоп до 1500 лв.

Изискванията са няколко основни и ориентировъчни:

1. Международна гаранция

2. Размер на дисплея от 13" до 14-14.5"

3. Сравнително добра батерия. Ще се използва за пътувания и е необходим подобаващ живот.

4. Да има инсталиран Windows

5. Оптично устройство

Другите характеристики като процесор, памет, видео, LAN, Blutooth и т.н. естествено, че са важни, но просто с горните изисквания ви ориентирам на къде се насочвам. Не разбирам... да не кажа почти нищо и за това искам съвет. Гледам процесори i5, което мисля е добре и разни други съкращения на видео карти, които на мен не ми говоря много.

Ще съм благодарен на съвет.

Малко надвиших цената, но машината си заслужава, впрочем в друг магазин, може би може да се намери и на по-добра цена...? Между другото за сериозна бизнес дейност и обикновени забавления е перфектен, но за игри и тежки приложения, от тези изискващи мощна видеокарта, не е приспособен!

П.П. Видях още едно предложение вместващо се в бюджета, което не е за пренебрегване, е може и да не е варианта с този цвят...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тези двата също не са за пренебрегване:

Acer Aspire TimelineX 4830TG - 1599 лв.

HP ProBook 6360b - 1429 лв.

ProBook са доказано добра серия, а липсата на външна видео карта ще пести от батерията. Вградената в процесора HD3000 е много добра дори за леки игри, а и Sandy Bridge процесорите са с по-ниска консумация на енергия в сравнение с предишното поколение процесори, което още повече пести от батерията.

Acer-a пък има отделна видео карта, което си е предимство като чиста производителност, но пък и си иска повече енергия. Освен това е и с 8GB RAM.

Аз лично бих предпочел НР-то, но всичко зависи от специфичните нужди.

При тия изисквания определено HP ProBook 6360b ми се вижда идеалния вариант.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за предложенията. В момента ползвам HP tc4400, който имам от повече от 4.5 години. Единственият проблем се оказа харда, който сменявах 2 пъти. Всичко друго работи безотказно и безпроблемно. За това и HP ми харесва. Настолният вкъщи също е НР.

Какво мислите за този модел?

http://laptop.bg/laptops-hp-Envy-hp_envy_14_XE659EA

Dell-а не ми харесва, заради батерията. Мисля, че няма да държи много.

Аcer-a ми харесва много, но е малко над лимита. Може да се помисли.

Сонито си е... Сони. Всеки казва: Вземи си Сони и няма да съжаляваш. Като гледам показателите, мисля, че са по слаби от конкурентите, но цената е такава, защото е Сони все пак.

И това НР Envy не е лошо, пък и е с 8-клетъчна батерия. Което обаче пък може донякъде да се компенсира от по-високото енергопотребление на процесора и видео картата. За серията нищо не мога да кажа, докато за ProBook могат да потвърдят и колегите. Тежичък е тоя Envy, което не съм сигурен на какво се дължи. А и нека не забравяме една доста съществена разлика - ProBook-а е с матов дисплей, за разлика от гланцовия на Envy, което е незаменимо предимство. Това е моето мнение. ;)

• Автор

Съгласен съм с теб. Може би последен въпрос, преди да взема решението. Acer или ProBook би бил по-добрият вариант, ако го погледнем от гледна точка здравина, надеждност и сигурност? Колебая се между двата. Току що разбрах, че Envy е с по-стар модел процесор, което не мисля, че ме засяга особено.

• Автор

Да, ясно. Претеглих нещата и мисля, че ще взема Acer-a. До колкото разбирам от написаното и изчетеното паметта е два пъти повече, диска е доста по-голям, а и видеото е доста по-добро. Много ти благодаря за препоръките. Изгледах и няколко клипчета, видях и няколко ревюта по разни сайтове. Толкова са субективни всички неща, които са изписани. Хвалят това, което представят. Недостатъци почти не изтъкват. Както и за този Ейсър. Само позитивни неща. Дано не се окаже някоя пръчка. Ще напиша отзиви в последствие.

Едно предложение и от мене.Dell Vostro 3350 с 3г. гаранция..Corei3 и 7450 видео.Windows 7 Pro 64bit.13.3 - 1308лв. http://www.stealtech.org/laptopi/Лаптоп_Dell_Vostro_3350_id20564/

В случай, че липсата на оптично устройство може да се пренебрегне, определено фаворит ми е DELL Vostro V131. Иначе HP ProBook 6360b или Lenovo ThinkPad Edge E420, като предимството на HP-то е по-ниското тегло и малко по-компактния размер, а Lenovo-то пък е с външна видеокарта в случай, че дотрябва повечко графична мощ за някоя игра, и малко по-голям(по-удобен) дисплей.

• Автор

Спрях се на Acer, който е описан малко по-нагоре. Надвишава леко лимита, но мисля, че е добро предложение. Надявам се да споделите 1-2 думи и за него.

Благодаря.

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_TimelineX_4830T-acer_aspire_timelinex_4830tg_LX_RGL02_051

Цената му е безумно висока, бавен хард, лъскав дисплей, пластмасов корпус(има и алуминий, ама малко) - доста е далеч от горепредложените Probook, Vostro, ThinkPad.

Глас в подкрепа на написаното от Людмил. Аз лично бих направил малко по-различен избор, Изчетох изискванията на автора на темата но си позволявам да дам един по-различен поглед на нещата - http://laptop.bg/laptops-asus-N53-asus_N53SV_S1738D

Просто не ми харесват тия малките въшки, предчитам висока резолюция (1920), матов екран, кУрав проц, повече рамец, бърз диск, възможно най-удобната клавиатура и пад, красив, здрав, елегантен и удобен за работа.. Скромен съм в изискванията си. Този Ейсус има всички тези неща. Без е-сата и 1394. Но може да се намери близо и леко над лимита и вариант със всички опции.Ако е за мъж по-високото тегло и размери няма да са проблем. Поне според мен е така. Ако не съм уцелил тематиката - моля да бъда извинен за спама :cheers:

Глас в подкрепа на написаното от Людмил. Аз лично бих направил малко по-различен избор, Изчетох изискванията на автора на темата но си позволявам да дам един по-различен поглед на нещата - http://laptop.bg/lap...us_N53SV_S1738D

Просто не ми харесват тия малките въшки, предчитам висока резолюция (1920), матов екран, кУрав проц, повече рамец, бърз диск, възможно най-удобната клавиатура и пад, красив, здрав, елегантен и удобен за работа.. Скромен съм в изискванията си. Този Ейсус има всички тези неща. Без е-сата и 1394. Но може да се намери близо и леко над лимита и вариант със всички опции.Ако е за мъж по-високото тегло и размери няма да са проблем. Поне според мен е така. Ако не съм уцелил тематиката - моля да бъда извинен за спама :wink12:

Така, като гледам, този Asus е по-мощен от Dell XPS 15 и ако е по-добър, цена няма да има... Питам, понеже и аз бях пуснал тема за сестра ми, но единствено ме притеснява, че FULL HD на такъв малък екран и дали цветовете ще са ярки (по-ярки) от тези на HP Probook?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.