Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tenda W311R+ DD-WRT firmware

Featured Replies

Привет!!! Съжалявам, че пак натрапвам темата за този маршрутизатор, но мисля да го флашна с dd-wrt. Имам няколко въпроса: 1. Моля, всички ползващи dd-wrt да кажат да се " държи " 2. Какво да направя ( процедура ), за да го флашна успешно ? 3.Ако случайно се брикне, освен че се започва по платката, трябва ли да се подмени някаква част, засегната от брикването. 4. рутера е H2, коя версия на dd-wrt за него ще ми препоръчате ? Благодаря за помощта

Абе ти тази Тенда я издигна в култ бе!

• Автор

Истина е, не го правя разади това, че е толкова скъп, а за да научавам нови и нови неща. В прочем изникна и някой друг въпрос: Явно ще се запоява и въпросът ми е: После ще трябва ли да се разпояват спойките или не. Ако не се получи и се брикне ще мога ли да започна отначало и да се получи или това е краят. Вместо с dd-wrt ще може ли да се плашне с тенда фърмуер. Ако се брикне, това ли е процедурата за дебрикване или флашване в моя случай. При брикване мога ли да повредя някаква хардуерна част от рутера. Благодаря за разяснението :wors:

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Моля помогнете !!!

Истина е, не го правя разади това, че е толкова скъп, а за да научавам нови и нови неща. В прочем изникна и някой друг въпрос: Явно ще се запоява и въпросът ми е: После ще трябва ли да се разпояват спойките или не. Ако не се получи и се брикне ще мога ли да започна отначало и да се получи или това е краят. Вместо с dd-wrt ще може ли да се плашне с тенда фърмуер. Ако се брикне, това ли е процедурата за дебрикване или флашване в моя случай. При брикване мога ли да повредя някаква хардуерна част от рутера. Благодаря за разяснението ;)

Ако искате да се учите си изберете модел, който е по-популярен и за него има повече информация, а не световно неизвестни такива

И при брикване не можете да развалите хардуера, само софтуера записан във флаш паметта не може да се стартира на маршрутизатора (който всъщност е един малък компютър)

• Автор

Ако искате да се учите си изберете модел, който е по-популярен и за него има повече информация, а не световно неизвестни такива

И при брикване не можете да развалите хардуера, само софтуера записан във флаш паметта не може да се стартира на маршрутизатора (който всъщност е един малък компютър)

А това как се оправя с флаша, става ли с компютър и проби или се правя някакво копие от подобен на него. Ако се развали трябва ли да се купува нов такъв ?

А това как се оправя с флаша, става ли с компютър и проби или се правя някакво копие от подобен на него. Ако се развали трябва ли да се купува нов такъв ?

има положения при които можете да се оправите, но в някои случаи или трябва да отпоите флаш паметта и да я препрограмирате на програматор (което не е проста операция)
  • Автор

От поддръжката на тенда направо ми препоръчаха новите модели, този бил от миналия век. Това ще ми помогне ли да си върна старото H2 или има процедура без да започвам, а с някакво utility

От поддръжката на тенда направо ми препоръчаха новите модели, този бил от миналия век. Това ще ми помогне ли да си върна старото H2 или има процедура без да започвам, а с някакво utility

Започвате да ставате досаден, от къде да знаем за този конкретен модел. Щом с ви писали от поддръжката това е начина!!!
  • Автор

Поддръжката я мъчих 1 седмица да ми прати прословутата H2_v3.2.4h, те казват, че е края, но в dd-wrt статията пише друго. Рутерът е Tenda W311R+ Мога ли без да запоявам да ми кача H2 ?

Поддръжката я мъчих 1 седмица да ми прати прословутата H2_v3.2.4h, те казват, че е края, но в dd-wrt статията пише друго. Рутерът е Tenda W311R+

След като ви казаха че този модел е от миналия век вие не размислихте ли малко, заслужават ли си усилията. И напрегнахте ли се да следвате препоръките на поддръжката, те би трябвал да знаят модела достатъчно
  • Автор

Миналия век беше преди 11 години, а от тях прозвуча като 1 век. За тях е по-добре да си купя нов рутер, отколкото да ми помогнат. Смятам, че си заслужава усилията, защото така се уча, а и разполагам със свободно време. Не го правя, затова че струва милион лева

Според поддръжката, ако по време на флаша спре тока, рутерът за нищо не става, но има случай, в който се оправя. Как да върна стария фърм. Въобще има ли начин ?

Моля погледнете предпоследното мнение

Абе човек! До сега да беше пробвал абсолютно всичко и не да питаш а направо да изложиш опитите и резултатите. Както ти каза capnemo има твърде малко описано за твоя рутер из нета и самия факт, че не ти отговаря никой означава, че никой не се е занимавал до толкова с него. Друго всичко е предположения - може ли или не може!!! Понякога нещата се получават, понякога не. Всичко е субективно. Пробвай и ако го брикнеш вземаш друг - на старо не са кой знае какви пари особено масовия Linksys WRT54GL за който има изписано томове литература из нета!!!

• Автор

Абе човек! До сега да беше пробвал абсолютно всичко и не да питаш а направо да изложиш опитите и резултатите. Както ти каза capnemo има твърде малко описано за твоя рутер из нета и самия факт, че не ти отговаря никой означава, че никой не се е занимавал до толкова с него. Друго всичко е предположения - може ли или не може!!! Понякога нещата се получават, понякога не. Всичко е субективно. Пробвай и ако го брикнеш вземаш друг - на старо не са кой знае какви пари особено масовия Linksys WRT54GL за който има изписано томове литература из нета!!!

Ще процедирам така: Ще пробвам описаното в dd-wrt форума и ще пиша, като го направя да работи. То и без това в момента за нищо не става.

Пишеш в няколко форума как се флашва това китайче обясниха ти няколко човека как става и пак не се научи след куп разяснения тая работа не е за теб на сила хубост не става

• Автор

тази и другите теми ги има вече най-малко в пет форума и никой не помага P.S Какво мислиш за процедурата описана в dd-wrt форума, ще свърши ли работа в моя случай ?

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

тази и другите теми ги има вече най-малко в пет форума и никой не помага

P.S Какво мислиш за процедурата описана в dd-wrt форума, ще свърши ли работа в моя случай ?

Аз ти отговарям категорично!

Няма да стане. Не познаваш процедурата и качения софтуер на флаша. А и си много неопитен в тези неща. Паметта може да се префлашва само на програматор., което значи, че паметта трябва да се свали от платката. Програматор естественно нямаш. Затова са ти отговорили че модела е от миналия век, което е напълно вярно.

Смятам темата за изчерпана. От тук нататък имаш на разположение време да си се занимаваш с рутера както намериш за добре и да не пишеш повече точно по този проблем. Учи се, никой няма против, но не нахалствай повече по въпроса.

• Автор
Последен въпрос: от dd-wrt форума видях как се прави кабел, но въпросът ми е: Мога ли да отрежа usb кабел и стърчащите жици да ги запоя директно за платката на рутера

Последен въпрос: от dd-wrt форума видях как се прави кабел, но въпросът ми е: Мога ли да отрежа usb кабел и стърчащите жици да ги запоя директно за платката на рутера

да, като внимаваш да не окъсиш захранването
  • Автор

да, като внимаваш да не окъсиш захранването

До колкото видях в описаното трябва да се закача към платката, а какво е това захранване ? Да нямата впредвид захранването на рутера ?

До колкото видях в описаното трябва да се закача към платката, а какво е това захранване ? Да нямата впредвид захранването на рутера ?

На USB. Щом питаш такъв въпрос е по-добре да понаучиш доста повече за електрониката преди да се заемаш с подобни задачи
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

На USB. Щом питаш такъв въпрос е по-добре да понаучиш доста повече за електрониката преди да се заемаш с подобни задачи

Мисля, че щом дава ping и ip address не е стигнал до запояване. Ако е удобно може ли да ми дадете някаква процедура за флашване под линукс или под уиндоус с cmd и tftp. Благодаря

Мисля, че щом дава ping и ip address не е стигнал до запояване. Ако е удобно може ли да ми дадете някаква процедура за флашване под линукс или под уиндоус с cmd и tftp. Благодаря

процедурата беше описана в линка. има я и на много други места (например в DD-WRT сайта)
  • Автор

до колкото видях, там се запоява и се работи с putty, посъветвах се с екипа на dd-wrt и те казаха, че не е съвместим с моя рутер, затова мисля да си върна с tftp стария фърм. Според Вас ще проработи ли ? Това може ли да ми свърши работа

до колкото видях, там се запоява и се работи с putty, посъветвах се с екипа на dd-wrt и те казаха, че не е съвместим с моя рутер, затова мисля да си върна с tftp стария фърм. Според Вас ще проработи ли ? Това може ли да ми свърши работа

Да, стига да разберете всичко много ясно, защото може да се окаже че едно неразбиране да попречи на успешната операция. Ако има нещо неясно питайте

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.