Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парвеню

Featured Replies

Здравейте, нова съм в този сайт, незнам дали съм посочила темата на правилната категория, ще ме извините. Трябва ми спешно нещо като есе или текст за Парвеню (Надцененият Аз) , това ми е по Етика и Право за 10 клас.

След като модераторите решиха да оставят темата и тук -

да чуем, какво е парвеню и защо има почва а ?

От какво се храни това, от какво живее...

Парвенюто е линост, която е активна, има пари и самочувствие и дразни с поведението си тези, които нямат пари и оттам самочувствие.

Аз пък си имам достатъчно самочувствие и без пари.

Аз пък си имам достатъчно самочувствие и без пари.

Значи за вас няма парвенюта , а има хора с проташко или хулиганско поведение.

Значи за вас няма парвенюта , а има хора с проташко или хулиганско поведение.

Простаци с пари мда

точно

Парвенюто е линост, която е активна, има пари и самочувствие и дразни с поведението си тези, които нямат пари и оттам самочувствие.

Прочети значението на думата в речника.

Не съм сигурен, че те разбрах... Значението в речника е: Издигнал се чрез богатството си нискокултурен и духовнобеден човек. Което в общи линии съвпада и потвърждава дефиницията на kaloia.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

точно

Най-добпре е вие да прочетете ( ако обичате, не ми говорете на "ти"; ние с вас не се познаваме) отново това, което съм написала дотук и да го сравните с това, което сте прочели в речника за чужди думи или някъде в интернет.

Не съм сигурен, че те разбрах... Значението в речника е: Издигнал се чрез богатството си нискокултурен и духовнобеден човек. Което в общи линии съвпада и потвърждава дефиницията на kaloia.

разликата се състои в подчертаното в цитата :

Парвенюто не дразни с поведението си само хората които нямат пари, а и тези, които имат, но не са нискокултурни и духовнобедни.

Съответно самият пост и особено подчертаното в него говори точно за парвеню.

разликата се състои в подчертаното в цитата :

Парвенюто не дразни с поведението си само хората които нямат пари, а и тези, които имат, но не са нискокултурни и духовнобедни.

При парвенюто номерът е в богатството, затова и има отделна дума за богатите простаци. За останалите - по-бедните, още по-бедните и бедните нискокултурни и духовнобедни има ли!? Те дразнят ли? - не. Будят по-скоро: съжаление, смях или, най-често, изобщо не им обръщаме, кой знае какво, внимание.

Раздразнението ни от поведението на парвенютата идва от богатството им и по-точно от осъзнатата или неосъзната, признатата или непризната завист, която то поражда у хора без самочувствние, защото имат малко пари или недостатъчно пари или просто, защото и те искат да имат много, много пари и да са богати. Ако човек няма такова отношение към богатството на другите, има достатъчно самочувствие, незамисимо колко пари има и богатството на другите, изобщо, не го засяга, то той не би се дразнил от поведението на парвенюто, така като не се вълнуваме, особено, от поведението на небогатия простак.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

При парвенюто номерът е в богатството, затова и има отделна дума за богатите простаци. За останалите - по-бедните, още по-бедните и бедните нискокултурни и духовнобедни има ли!? Те дразнят ли? - не. Будят по-скоро съжаление или изобщо не им обръщаме кой знае какво внимание.

Раздразнението ни от поведението на парвенютата идва от богатството им и по-точно от осъзнатата или неосъзната скрита завист, която то поражда у хора без самочувствние, защото имат малко пари или недостатъчно пари или просто, защото и те искат да имат много, много пари и да са богати. Ако човек няма такова отношение към богатството на другите, има достатъчно самочувствие, незамисимо колко пари има и богатството на другите, изобщо, не го засяга, то той не би се дразнил от поведението на парвенюто, така като не се вълнуваме, особено, от поведението на небогатия простак.

Грешиш - думата "парвеню", както и "сноб" са измислени от богатите по рождение, за да се разграничат от будещите единствено смях с поведението си новобогаташи.

Изобщо не предизвикват завист, нито е бедните, нито в богатите.

Грешиш - думата "парвеню", както и "сноб" са измислени от богатите по рождение, за да се разграничат от будещите единствено смях с поведението си новобогаташи.

Изобщо не предизвикват завист, нито е бедните, нито в богатите.

Аз говоря за България, където аристокрация от хилядолетия не е имало.

Док, аз се опитвам да се "помиря" с дамата. :D , но си прав. "Скъп ми е Платон, но Истината ми е по-скъпа.":(

точно

Как си позволяваш да ми заповядваш какво да правя!? Поведението ти, за мен, е възмутително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.