Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Копютър за около 1500-1700лв за игри

Featured Replies

Здравейте,

преди време пусках подобна тема, но понеже сега малко се промениха нещата реших да пусна нова.

Смятам да дам около 1500лв за компютър, който ще го ползвам за игри. Мога да дам още от горе 100-200лв, но това е ако си заслужава, в смисъл ако за 200лв примерно повече ще взема доста по-добра видео карта или нещо подобно, а не за тия пари да взема мааалко по-добра :) мисля, че ме разбрахте :).

Доста изчаквах докато излезнат Булдозерите, но прочетох че i5 2500к 3.3GHz все още е по-добър от тях и ако това е и вашето мнение прелагам процесора да е такъв. Не мисля че ми трябва i7, защото няма да се пускат на този комп тежки програми където трябва доста изчислителна мощ. Ще си играя игри :).

Другото което е, не ми трябва прекалено голям хард. В момента съм с един 250гб и половината си седи празен. Примерно 500Гб най-много.

А и имам чисто ново захванване на 550W на GX Cooler Master extreme, дано свърши работа, че така или иначе се набих та си го купих за другия комп, а накрая излезна че друго е изгоряло.

Надявам се с тези пари да може да се вземе нещо на което ще тръгват почти всички излезнали игри на макс.

Еми това е, мисля да го зглобявам от sky.bg, за това направо ако може от там да смятате цените.

Благодаря предвяарително :)

Редактирано от Deo_86 (преглед на промените)

С тези 44 ампера на 12 волтовата линия, това захранване има достатъчно мощност, но от гледна точка на качество има недостатъци!Аз лично не бих му доверил един 2500К с овърклок и една евентуална GTX570.При положение, че конфигурацията ми струва над 1500лв щях да си взема някой сиасоник, а това да продам!

Подкрепям колегата и мисля да скачаме според тоягата тоест да напаснем конфигурация към това захранване.

Дъно: ASROCK Z68 PRO3 - 185 лв.

Процесор: INTEL CORE i5-2500K, 3.30 GHz - 385 лв.

RAM: CORSAIR 2x4 Vengeance DDR3 1600MHz - 113 лв.

Хард диск: SAMSUNG 1000GB SpinPoint F3 7200rpm 32MB SATA II - 95 лв.

Видео карта: EVGA 1280MB GTX570 Super Clock DDR 5 PCI-E - 600 лв.

Кутия: COOLER MASTER HAF-912 Plus BLACK - 144 лв.

Захранване: SEASONIC SS-620GB Bronze, 620W - 150 лв.

Общо: 1672 лв.

Подкрепям идеята да си продадеш захранването и да добавиш сумата към тази, която имаш за конфигурацията и така няма да дойде много над тези 1500 лв. Ако не ти е са проблем 50-ина лв. отгоре, вземи това дъно: ASROCK Z68 EXTREME 3 GEN3 - 230 лв.

Колкото до твърдия диск - F3 е един от най-добрите въобще в сегмента на HDD-тата от този ранг и не само адски изгодната му цена не само в момента, когато диск със същия размер на друга компания е от порядъка на 200 лв., но и по принцип, е много добра оферта. Пък нека си стои празен, ако мислиш, че ти е много мястото. Но съм сигурен, че ще намериш с какво да го напълниш, още повече, че една игра е към 10GB + още 20-ина, като я инсталираш, като сложим някое HD филмче и т.н. и мястото си се запълва.

• Автор

Няма проблеми за по-голям хард, просто като пример го дадох ако някой се чуди дали да вложи пари в 1ТБ хард вместо във видео да избира видеоти примерно:shock11:. Имали яснота иначе кога ще им паднат пак цените, че видях че са скочили заради наводненията. За захранването ясно :ph34r:. Ще го сложа на другия комп, че той е с i3 в момента и захранване 450w , та ще му се сложи това и онова от 450 ще видя да го продам и така. Та слагайте и захранване в сметките.

В момента хард изобщо не е удачно да си взимаш. Изчакай докато се нормализират цените. Иначе: ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3, Z68 i5-2500K, 3.30GHz, 6M, BOX, LGA1155 CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C9 PALIT1280M GTX570 DDR 5 PCI-E FORTRON AURUM600 GOLD 600W COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK, w/o PSU 1611.89 от sky.bg

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18324

Gigabyte Z68X UD4 B3

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18007

Core i5 2500K

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18329

Corsair Vengeance 2x4GB 1600

http://sky.bg/Details.aspx?ID=14268

Samsung SpinPoint F3 1000GB

http://plesio.bg/gra...b-p-283495.html

TwinTech GTX470

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18776

Cooler master Storm Enforcer

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=16469

Chieftec 650W

Общо 1658лв.

Тоя Aurum е по-голямо дърво и от GX-a. 2011г. да правят захранване с претенции за качествено, но с групова стабилизация на напрежения и шумна перка лоша регулация на оборотите го могат само FSP. Един Gold сертификат и тунингована ламарина не прави захранването качествено. Eдин Seasonic 520 или 620W е доста по-добър избор. Друго, GTX570 e доста бърза видеокарта, но според мен за FullHD резолюция е презастраховане и е излишно да изяжда повече от една трета от бюджета SAPPHIRE HD6950 DDR 5 PCI-E DIRT3 EDITION, която е доста по-евтина се справя също толкова добре на 1920х1080, а при малко късмет картата лесно се превръща в HD6970. Дори и да не се отключи, с един хубав овърклок пак е доста бърза катрта и има много по-добро съотношение цена/производителност от GTX570. Пък и 2GB видео вече не са излишни(Battlefield 3 например). PALIT 2048M GTX560Ti DDR 5 PCI-E също е добра оферта.

п.п.

In-LoveChieftec-a e стар модел с надута цена и не особено добра изработка. В смисъл, че за тия пари има много по-добри захранвания.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Това, че е в съпорт листа на amd не пречи да е посредствено. FSP също ги има в листа, но не пречи да правят боклуци. GX-овете също ги има в листа, но и те не са особено качествени. При положение, че има SEASONIC SS-620GB Bronze, което е далеч по-добро за по-малко пари не виждам какво толкова бутате това Чифте? За да сте различни ли? Ми предложете Silent Pro M600 или някой Corsair - те поне си заслужават, ама не набутвайте човека с много пари за нещо, което не си заслужава. Пак същото - групова стабилизация, 4 виртуални 12V линии, поради което при претоварване на някоя захранването просто ще изключи, въпреки че не е достигнало максималната мощност, която може да отдаде, а по мнения на собственици и напреженията не са много стабилни при товар. Хубавото му е, че е модулно. Ако струваше към 120-130лв. щеше да е добра оферта(по-добра от GX), но 170лв. не си заслужават за него.

Людмиле не разбра ли че с Alex&In-Love просто те дразниме. :( Признавам че го сложих заради очакваната мъничко по ниска цена и недогледах че всъщност излиза по скъпо. Като гледам цената не е актуализирана от миналата година та наистина ли е толкова?

• Автор

Няколко неща мисля, че си ги избрах, това са:

Процесор: INTEL CORE i5-2500K, 3.30 GHz - 385 лв.

Захранване: SEASONIC SS-620GB Bronze, 620W - 150 лв.

Кутия: COOLER MASTER HAF-912 Plus BLACK - 144 лв.

RAM: CORSAIR 2x4 Vengeance DDR3 1600MHz - 113 лв

Още не мога да преценя за Хард, Дъно и Видео.

Повечето сте забравили за записвачка, та дайте преложение и за нея, не държа да е кой знае какво.

До момента нещата са 792лв. Тоест има още 800-900лв за тези неща ;) намествайте ги. Ако за малко не ви стига за нещо, което смятате че си заслужава пишете го да го имам предвид.

Редактирано от Deo_86 (преглед на промените)

Да и аз не съм видял.По-добре Сийсоник.

Людмиле не разбра ли че с Alex&In-Love просто те дразниме. :D

:(

Лошото е, че аз не се дразня(нали виждаш, че обяснявам с аргументи кое и защо), ама така заблуждавате хората и току виж някой се набутал с нещо ненужно. А реалната цена(ако изобщо го има в наличност) никой не може да каже колко е.

Deo, марката на харда вече няма никакво значение - вземай най-евтиния измежду WD Blue, Samsung F3, Seagate 7200.10, Hitachi. Само да не е от енергоспестяващите "зелени" дискове, че са бавни. To вече останаха само WD и Seagate, след като преди две седмици сделката по поглъщането на Samsung(само подразделението за твърди дисковр) от Seagate бе одобрена, а скоро ще стане официална и сделката между WD и Hitachi. Голям проблем стана и с наводненията в Тайланд(или Тайван?) където се произвеждат почти всички мотори за твърди дискове, поради което в момента почти няма производство и цените скочиха ужасяващо много. За видеокарта бих заложил на HD6950 2GB DDR5. Един здрав овърклок и става почти 6970.

Дъно - ASROCK Z68 PRO3 или ако искаш с възможност за SLI/Crossfire ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3. Gigabyte все още не са си оправили проблемите с BIOS-ите и все още не могат да клокват добре(да не кажа, че направо са трагедия). АSUS пък са надули цените, а реално не са с нищо по-добри от Asrock, a msi направо ги отбягвай.

Записвачка - ASUS DRW-24B3ST SATA BLACK

Относно кутията, бих препоръчал CM-690 II LITE BLACK вместо HAF 912. От вътре е по-добра. ;)

Между другото, ако ви трябва голям диск за сторидж(не, не става за системен) може спокойно да вземете WD My Book USB 3.0 2TB за 264лв. и да го извадите от кутията, вместо 2TB WD Caviar Green, 64MB cache, SATAIII-600 Получавате същия диск на почти половин цена, но ако го извадите от кутията губите гаранцията.

http://www.youtube.com/watch?v=LlRvdbq_F-c

Ето как се клоква дъното Gigabyte Z68X UD4 B3,което съм предложил.Процесора е 2500К и от 3.3 стига до 4.5 гигахерца.

Alex&In-Love всички дъна от P до Z серията се клокват еднакво а и 4.5 е достижим за всеки процесор и5к

Алекс, като видях колко умряло зарежда Уиндоуса и отваря програмите тотално се разочаровах, майна. Щом се върти колелцето при зареждане на софтуера, а прозорците на програмите не се изобразяват на момента...ясна е работата. Няма смисъл от честоти и ядра, докато не направят твърдите дискове по-бързи, така че да не спъват до такава степен процесора. В место да се работи твърдите дискове да стават по-бързи и да не са препъни камък на останалия хардуер компаниите мислят за честоти, ядра и ахитектури. Абе при тези процесори и памети трябва още само като си показал курсура върху иконката програмата да се покаже на секундата...ама твърдия диск казва: "ще има да чакаш". Никакъв смисъл няма нито от ядра, нито от честоти, нито от клок, след като куция твърд диск не позволява на целия хардуер да разгърне възможностите си.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Alex&In-Love всички дъна от P до Z серията се клокват еднакво а и 4.5 е достижим за всеки процесор и5к

Спомена се,че Гигабайт са трагедия.Нямат Уефи биос и какво от това.Гигадръв били а Асус били гъзус.ASRock са най-великите.

Аз имам един въпрос, който не е много по темата, но просто ми е любопитно :ohmy: Гледам, че момчето е отделило супер бюджет за геймърски комп, в което браво :tongue2: Забелязах, че предлагате видеото му да е Nvidia. А защо? Аз се занимавам с копане на биткойни и от там знам, че Nvidia са доста назад май. Нямам предвид с лошо, но аз имам видео карта за 150лв ATI и копая здраво с нея, а ако ми трябва Nvidia за копане на същата скорост ще трябва да дам поне 300 лева за нея...

Редактирано от zlat0t0_90 (преглед на промените)

4.5 не е нищо особено. Само за статистика, с AsRock, който ти толкова ненавиждаш се правят спокойно над 4.8GHz, a цената му е доста по-ниска. Липсата на UEFI им е най-малкия проблем на Гигабайт. Язък, че правят такива хубави дъна за AMD.

На протестированных сегодня платах не удалось добиться максимального разгона процессора, а для его работы на частоте 4,7 ГГц пришлось повышать напряжение от 0,09 В на UD5 до 0,13 В на UD4 — разница для современных процессоров довольно велика, а для прежних плат Gigabyte — просто колоссальна. Я согласен, что UEFI BIOS совсем не обязателен, мы видели платы, где почти нет разницы между старым и новым BIOS, и видели платы, где после перехода на UEFI BIOS стало только хуже. Однако есть же и удачные примеры, всё тот же EFI BIOS на платах Asus очень даже неплох. Там есть и работает ступенчатое противодействие падению напряжения на процессоре под нагрузкой, есть возможность прямо в BIOS включить и настроить фирменные энергосберегающие технологии, прошивку можно обновить не только с флешки, но и с жёсткого диска, даже если он отформатирован в NTFS, на платах появилась поддержка Bluetooth… К сожалению, можно только констатировать, что платы Gigabyte для процессоров LGA1155 опять начали явно отставать от плат Asus. Очень хочется надеяться, что это временное явление, что постепенно опять всё наладится, что не ушёл кто-то из ведущих разработчиков, что не распалась группа инженеров, работавших над материнскими платами.

Цялото ревю - http://www.fcenter.r...herboards/31335

Обясни ми защо трябва да давам 300лв. за Gigabyte, който не клоква добре, а да не купувам Asrock за 200лв. който не само, че с нищо не отстъпва на GB, но даже ги превъзхожда във възможностите за овърклок и стабилна работа. Айде, липсата на видеоизходи не е фатална - малко са хората които ползват вграденото видео на такъв клас машини, но има и такива, а тогава какво правим?

Наистина Гигабайт имат проблеми ( малко повече от другите ) което ги класифицира в последна дупка на кавала.... принципно и AsRock имат проблеми за разлика от асус и това се отразява в не доброто охлаждане и нагряването на някой места до неприлични граници което обаче е само при бенчене и не би повлияло на работата при игри и прочие ... и в крайна сметка като съпоставиш всичко това на кантара си казваш .. "защо да давам 300+ като ще дам 200 +" ... цената особенно за средностатическият българин е определящият фактор.

Наистина Гигабайт имат проблеми ( малко повече от другите ) което ги класифицира в последна дупка на кавала.... принципно и AsRock имат проблеми за разлика от асус и това се отразява в не доброто охлаждане и нагряването на някой места до неприлични граници което обаче е само при бенчене и не би повлияло на работата при игри и прочие ... и в крайна сметка като съпоставиш всичко това на кантара си казваш .. "защо да давам 300+ като ще дам 200 +" ... цената особенно за средностатическият българин е определящият фактор.

Така е съгласен съм.Предлагам ASRock Extreme3 Gen3.Изобщо за тази серия са много добри отзивите.

Аз имам един въпрос, който не е много по темата, но просто ми е любопитно :)

Гледам, че момчето е отделило супер бюджет за геймърски комп, в което браво :)

Забелязах, че предлагате видеото му да е Nvidia. А защо? Аз се занимавам с копане на биткойни и от там знам, че Nvidia са доста назад май.

Нямам предвид с лошо, но аз имам видео карта за 150лв ATI и копая здраво с нея, а ако ми трябва Nvidia за копане на същата скорост ще трябва да дам поне 300 лева за нея...

От гледна точка на това за какво му трябва на колегата компютъра, този пост е ненужен!Какви биткойни какви виртуални валути като конфигурацията ще се използва главно за игри, а за игри се гледа производителността на видеокартата при тях.От няколко месеца съотношението цена/трудност при копането е доста неприятна и с една евентуална видеокарта за 150-200лв на амд (6770) ще има да си копа и натоварва на 100% с дни наред , за да изкара 2 3 $.Дори 2-3 6970 са недостатъчни, за да си покрие човека разходите за тока!
  • Автор

Daredevil_666 ще дадеш ли предложение за хард, дъно и видео ? Досега в повечето теми където съм гледал тук доста добри конфигурации правиш затова мисля, че ще ми е в полза и твоето мнение ако ти се занимава :) Тази седмица в началото смята да го поръчвам и до утре искам да избера всички компоненти.

Ето едно предложение от мен:

ASRock P67 Pro3 175лв. - напълно достатъчно като възможности за овърклок и стабилна работа. Gen3 е за SLI/Crossfire и надали ще ти трябва.

Intel Core i5-2500K 397лв.

Cooler Master Hyper 212 Plus 56лв.

8GB Exceleram DDR3 1600 99лв.(1.5V според изискванията на SB и 10 години гаранция)

500GB HITACHI GST Deskstar 7K1000.C 192лв.(за цените и наличностите стана вече въпрос)

Sapphire Radeon HD6950 2GB Dual Fan 495лв.

Thermaltake Spacecraft VF-I USB3.0 118лв.

620W Seasonic S12 II Bronze SS-620GB 156лв.

Препоръчвам ти именно iskampc.com защото са много точни и коректни, отлично гаранционно обслужване, а ако искаш може да овърклокнат процесора и видеокартата, без да губиш гаранцията и при това абсолютно безплатно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.