Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с цифрова тв

Featured Replies

• Автор

писах по нагоре мислех че четеш

да приемника няма да ти трябва само картата ти е нужна

Мерси ще потърся и карта дали ще има някъде и може да си взема.

За Виваком - забрави , картата е заключена с приемника и няма да тръгне нито на друг приемник нито на каквото и да било устройство .

• Автор

Тогава явно спасението е да се спася от Виваком :)

За Виваком - забрави , картата е заключена с приемника и няма да тръгне нито на друг приемник нито на каквото и да било устройство .

не се бъркай с булсатком и тяхната гаражна кодировка

виваком ползват кодировка NDS-Videoguard

същата такава се ползва в половин европа и щатите

а относно ид на приемника проблема е решен от години

Не знам при Булсат как е полужението сега , виж и Сателайт , но пък там е скъпо .

А и как ще се спасиш от договора с Виваком ?

не се бъркай с булсатком и тяхната гаражна кодировка

виваком ползват кодировка NDS-Videoguard

същата такава се ползва в половин европа и щатите

а относно ид на приемника проблема е решен от години

Е ако има решение добре , .... винаги се намират решения :)
  • Автор

Ами аз записвам доста от тв и сега съм с вързани ръце.Булсата ми беше добре но ми нямаше 3 канала дето тук ги има и ги искам ама като не мога тук да гледам и записвам защо ми е ?И ако картата е защитеан и не може на друго у-во също!

А защо не опиташ безплатно софтуерно - за по-старички тунери с чипсет Philips SAA 713x много добро лекарство е FLY2000TV (питай чичко ти Гууугъл за пълно описание и интерфейс на български език). Ако не се лъжа, имаше и корекция Macrovision, погледни също в раздел FAQ. Ако остане време ще се върна в древността и ще ти пусна линк, но не обещавам за близките 2-3 дни.

BTW, проблемът ти май е точно от софтуерен характер за аналогов сигнал, а не за цифрова ТВ?

А добри тунери с чипсети Philips (NXP) все още се произвеждат, включително с различни видове входове - S-video, композитни, компонентни... въпрос на търсене :gift:

Редактирано от thebest (преглед на промените)

FLY2000TV е платен останалите неща съм ги написал по нагоре как се прескача макровижъна

thebest как така тоя път не прехвали великата марка Beholder дето винаги са най най

и аз съм доволен от филипс ама не ги произвеждат от 6 години

:) Произвеждат ги и ги продават - кеф ти с PCI, кеф ти с PCI-E интерфейс, кеф ти с нископрофилна или със стандартна архитектура, с/без външни входове, аналогови/хибридни... избр има, ето друго линкче към производителя.

FLY2000TV е платен

:) ...има и shareware, с което колегата може поне да тества за проблема си,

а ако държи на лиценз - цената е 190 рубли, демек огромната сума от 6-7 $ (десетина лева). Друг е въпросът, че не съм убеден дали още е възможна регистрация.

След Fly2000 има Behold TV, който е на светлинни години напред (не е само мое мнение)

великата марка Beholder дето винаги са най най

Ами, който търси - намира?

Особено ако е необходим висококачествен хардуер с перфектен софтуер, ПЪЛНА поддръжка на български език, собствен универсален драйвер с он-лайн поддръжка, безпроблемна работа под Win7 и RAM над 3 GB, десетки плъгини, пълен набор от възможности за настройки за запис и възпроизвеждане, Teletext, EPG, Timeshift, фабрично галванично защитени антенни входове, дистанционно управление на компютъра, програмируеми задачи за запис/възпроизвеждане по разписание... и куп други благини :)

А, специално за колегата - ще може да избира по желание вход за постигане на оптимално качество (YPbPr, RGB, S-Video, CVBS)...

Достатъчно е човек да потърси на родния български език в която и да е търсачка. Линк не е необходим :shy11:

Е, благодарение на тебе колегата със сигурност ще може да се ориентира, пожелавам му успех от все сърце! Пожелавам и на тебе да можеш да се докоснеш до която и да е велика марка, преди да си позволяваш да я коментираш? Иначе изглежда някак си несериозно...

Чавдаре дай решение не реклама Beholder са изпята аналогова песен с морално остаряла техника а и под линукс не работи като хората а сайт-а е трагедия на web-дизайна и жертва на "copy/paste" пипни малко техника на конкуренцията преди да я плюеш

... дай решение не реклама

Beholder са изпята аналогова песен

с морално остаряла техника

а и под линукс не работи като хората

а сайт-а е трагедия на web-дизайна

и жертва на copy/paste

пипни малко техника на конкуренцията преди да я плюеш<br />

Подред:

1. Въпрос (логическа последователност "Да-Не": Имаш ли някакъв ЛИЧЕН практически опит с тунери Beholder, или само се опитваш да хвърляш прах на базата на лични размишления без покритие?

При отговор "Да" - аргументирай се?... :P (едва ли?)

При отговор "Не" - можеш да се опиташ да оспориш следните ФАКТИ на база на личен НЕопит :D

2. Няколко screenshot-a от приемане на цифрова ТВ чрез "изпятата аналогова песен":

post-81356-0-92043100-1322043275_thumb.j

post-81356-0-99918900-1322043334_thumb.j

post-81356-0-20315100-1322043467_thumb.j

post-81356-0-67548100-1322043216_thumb.j

post-81356-0-03170200-1322043406_thumb.j

post-81356-0-92305000-1322043356_thumb.j

А т.н. "морално остаряла техника" вече няколко години е на второ място в класацията на един многомилионен пазар и все по-упорито "диша във врата" на първия в класацията [източник]

3. Въпреки че питането на колеката не беше за Линукс, все пак:

Под Линукс се поддържат тунери до 7-а серия, работи се по поддръжката и на други серии. Ще останеш учуден каква обширна тема има по този въпрос, не знам друг производител да е на това ниво.

4. Не виждам особена връзка на уеб-дизайна с качеството на продуктите, но ако става въпрос за българския сайт - това се съгласува с производителя по силата на авторски права. Ако не вярваш - опитай се да копи-пейстнеш нещо, но честно казано не ти го препоръчвам :) - не се отразява здравословно, особено от финансова гледна точка.

5. Изказвам се само за това, което мисля че познавам, поради което не се изказвам за техниката на конкуренцията, още повече в негативен план без да съм я тествал/сравнявал лично.

Да имал съм достъп до такъв тунер не е нищо по различно от китайските това че има софтуер заключен към чипа не го прави по различен от тях

Да имал съм достъп до такъв тунер не е нищо по различно от китайските

това че има софтуер заключен към чипа не го прави по различен от тях

Кой модел?

Не знам дали си чувал, но Тайванското производство е по-различно от китайското (не е лично мнение)?

Дали ти говори нещо цифрата под 1% (това е статистиката за гаранционни фабрични дефекти - все пак никоя, дори най-мощната световна марка не си произвежда сама чипсетите и други елементи)

А виж, по въпроса за софтуера се изказа... да не кажа как - точно с това е започната темата, а по всякакви форуми 99% от въпросите за проблеми са свързани точно със софтуер и драйвери... чиито решения са уникални за Beholder, без да се имат предвид фирмени хардуерни технологии като DUAI, GIAI, ARPC/ARC, IRC, ADSS...

...С което не се изчерпват фактите, но не виждам смисъл от подобна дискусия.

Толкова информация има в мрежата - всеки да си прави сам изводите?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.