Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да клокна ATI Radeon HD 4650

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам как да клокна АТИ Радеон HD 4650, до сега не съм клоквал нито една видео карта и това е нещо съвсем ново за мене. Коя програма да ползвам, знам че доста ( а може би всички) ползват Рива тунер. Обаче един приятел ме посъветва да ползвам АТИ Трай Туулс, не знам вие кажете чрез коя програма ще има по- голям ефект. Така че няма да се справя сам, моля за помощ!

Дай да я видиме тази карта.Много общо е това 4650.

Ако не си се занимавал преди с това, но искаш да опиташ знай че има и вариант да се сбогуваш с нея.

• Автор

Ако не си се занимавал преди с това, но искаш да опиташ знай че има и вариант да се сбогуваш с нея.

Да това съм го чувал, мисля че се дължи на лошо охлаждане или знам ли.

Дай да я видиме тази карта.Много общо е това 4650.

ATI Radeon HD 4600 Series (1024 MB), това е цялата информация за видеото, поне от Еверест-а

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

Не съм искал да те обидя. Просто се получава понякога и то не само от недобро охлаждане.

• Автор

Не съм искал да те обидя. Просто се получава понякога и то не само от недобро охлаждане.

Няма за какво да се обиждам, това което казваш си е вярно.

Трябва яко да я изсилиш за да изгори.Кловай само memory clock.Ако имаш инсталиран catalyst,погледни overdrive,там има опции за клок ;)

• Автор

Трябва яко да я изсилиш за да изгори.Кловай само memory clock.Ако имаш инсталиран catalyst,погледни overdrive,там има опции за клок ;)

Чух че от програмата ATI Tray Tools, ефекта бил по- добър (за клокването).

Най- добре ще е, ако някой може да ми помогне да се свърже с мен.

Остави програмата за сега. Дай да я видим каква марка е тая карта. Отвори кутията и погледни на видео картата трябва да има някакъв надпис напрмер "Сапфир". След като ни кажеш марката щ мислим за овърклок.

• Автор

Остави програмата за сега. Дай да я видим каква марка е тая карта. Отвори кутията и погледни на видео картата трябва да има някакъв надпис напрмер "Сапфир". След като ни кажеш марката щ мислим за овърклок.

Единствения надпис върху видео картата е Radeon HD 4650, не видях нищо друго.

Провери по хубаво в Aida64 или Everest на този екран

Публикувано изображение

• Автор

Провери по хубаво в Aida64 или Everest на този екран

Публикувано изображение

Може би ще ви се стори странно, но когато вляза е Дисплей и после в графичен процесор, не ми показва аблосютно нищо, някакви идеи ?

Пуснал съм ви ЛС. Най-вероятно е стара версия или не е регистрирана програмата.

• Автор

Пуснал съм ви ЛС. Най-вероятно е стара версия или не е регистрирана програмата.

Мерси много пич, явно нещо Еверест-а ми се е скапал :)

Field Value

Graphics Processor Properties

Video Adapter Sapphire Radeon HD 4650

BIOS Version 011.011.000.000.000000

BIOS Date 08/29/08 21:47

GPU Code Name RV730 Pro

Part Number 11X-40E92SA-001

PCI Device 1002-9498 / 174B-E920 (Rev 00)

Transistors 514 million

Process Technology 55 nm

Die Size 146 mm2

Bus Type PCI Express 2.0 x16 @ x16

Memory Size 1 GB

GPU Clock 165 MHz (original: 600 MHz)

RAMDAC Clock 400 MHz

Pixel Pipelines 8

Texture Mapping Units 32

Unified Shaders 320 (v4.1)

DirectX Hardware Support DirectX v10.1

Pixel Fillrate 1320 MPixel/s

Texel Fillrate 5280 MTexel/s

Memory Bus Properties

Bus Type DDR2

Bus Width 128-bit

Real Clock 250 MHz (DDR) (original: 500 MHz)

Effective Clock 500 MHz

Bandwidth 8000 MB/s

ATI PowerPlay (BIOS)

State #1 GPU: 600 MHz, Memory: 500 MHz (Boot)

State #2 GPU: 600 MHz, Memory: 500 MHz

State #3 GPU: 600 MHz, Memory: 500 MHz (UVD)

State #4 GPU: 600 MHz, Memory: 500 MHz

Graphics Processor Manufacturer

Company Name Advanced Micro Devices, Inc.

Product Information http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics

Driver Download http://sites.amd.com/us/game/downloads

Driver Update http://www.aida64.com/driver-updates

Ето информацията, за съжаление е на английски, когато я копирам на български не знам защо но буквите стават на яроглифи.

• Автор
post-304640-0-76133300-1322378575_thumb. защо там където пише CPU Clock e 165, при положение че е зададено да е 710, и защо там където пише Memory Clock e 250, при положение че е зададено да е 550 ?

Това е един вид енерго спестяваща функция, за да се охлажда картата когато не е под товар.

Overclocking:

Using the CCC Overdrive feature we were able to clock the card to the maximum overdrive parameters for both core clock and memory clock. At 712MHz, the core is overclocked a handy 18.65%, while the RAM bumped up a significant 37.5% to 550MHz (1100MHz effective). At overclocked speeds Powerplay remained active, dropping the core voltage from 1.2v to 0.90v in addition to downclocking both RAM and GPU core. The memory clocks drop to 250MHz (500MHz effective) and 165MHz for the GPU; this helps reduce power consumption and cool the core after load is removed.

ПП: За да нямаш проблеми използвай бутона AUTO TUNE и като свърши операцията, смъкни честотите с 5-10Мхц и запамети.

Честотите ще се вдигнат сами при натоварване, но следи внимателно за температурите, за да не изпечеш видео картата!!!!

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Това е един вид енерго спестяваща функция, за да се охлажда картата когато не е под товар.

ПП: За да нямаш проблеми използвай бутона AUTO TUNE и като свърши операцията, смъкни честотите с 5-10Мхц и запамети.

Честотите ще се вдигнат сами при натоварване, но следи внимателно за температурите, за да не изпечеш видео картата!!!!

Значи, първо вдигам честотите с по 5-10 Мhz и давам Auto Tune, а да попитам колко горе долу е допустимата температура на картата, в смисъл колко трябва да е средната температура когато не правя нищо и в стаята е примерно 30 градуса

Нищо не вдигаш ръчно, пусни автотюне да ги вдигне, след като намери максималните"стабилни", тогава ги намали с 5-10МХц и запамети. За ядрото при максимален товар гледай температурата да не превишава 75-80 градуса.

• Автор

Нищо не вдигаш ръчно, пусни автотюне да ги вдигне, след като намери максималните"стабилни", тогава ги намали с 5-10МХц и запамети.

За ядрото при максимален товар гледай температурата да не превишава 75-80 градуса.

Като вляза в авто- тюнето имам две възмойности- All auto- tunable CPUs (Default) и ATI Radeon HD 4600 series (VA1916w Series).

В кое от двете да вляза и колко горе долу се чака (питам та да знам).

На първата опция, може да отнеме до 1час. Първо повишава честотата на ядрото и като намери макс.стабилната започва да качва честотата на паметите.

• Автор

На първата опция, може да отнеме до 1час.

Първо повишава честотата на ядрото и като намери макс.стабилната започва да качва честотата на паметите.

Добре теста приключи успешно новите ми честоти са: GPU clock 765 (смятам да намаля с 5 мегахерца) и Memory clock 700 (смятам да намаля с 5 мегахерца). Моля някой да каже с колко да намаля, дали да намаля и двете и моля кажете дали като намаля с 5 мегахерца е добре, или да намаля повече.

Пусни някоя игра и виж колко загрява видеото, следи също и за артефакти докато играеш, ако е стабилна я остави така.

• Автор

Пусни някоя игра и виж колко загрява видеото, следи също и за артефакти докато играеш, ако е стабилна я остави така.

Когато вчера завърши процеса, температурата беше около 40 градуса, обаче оборотите на процесора са около 3200, което малко ме притеснява, защото преди мисля си че бяха около 2300. Имам и друг въпрос, който е да повиша ли оборотите на вентилатора на видео картата или да не ги пипам и последно вчера когато пуснах игра по време на игрането температурата беше около 60-65 градуса, което мисля че си е нормално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.