Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашна изработка на сървърен рак (скелето) ?

Featured Replies

Някой да се е опитвал или да има идея как по най-лесния начин да се постигне направата на едно сървърно скеле колкото за около 16U? Обмислях някои варианти, но искам да чуя и второ мнение по въпроса.. чудя се също и дали няма да излезе направо да си купя готова етажерка .. :cheers: или както искате го наречете.. P.S. не съм сигурен дали това е правилната секция... най-правилна ми се стори за пасивен хардуер

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

Някой да се е опитвал или да има идея как по най-лесния начин да се постигне направата на едно сървърно скеле колкото за около 16U? Обмислях някои варианти, но искам да чуя и второ мнение по въпроса.. чудя се също и дали няма да излезе направо да си купя готова етажерка .. :cheers: или както искате го наречете..

P.S. не съм сигурен дали това е правилната секция... най-правилна ми се стори за пасивен хардуер

какво ще има в този рак, как ще постигате охлаждането. И накрая сигурен ли сте че нистин желаете този шум у дома си?
  • Автор

аз шума го имам от бая години вече.. просто до преди това беше настолен компютър ,а сега е един малък бучалник ама скоро пускам и другия бучалник ама един върху друг не е добре, помещението също неможе да качи повече от 18-19 градуса.. :cheers: просто не съм в състояние да дам пари за скелето камули шкафа..

аз шума го имам от бая години вече.. просто до преди това беше настолен компютър ,а сега е един малък бучалник ама скоро пускам и другия бучалник ама един върху друг не е добре, помещението също неможе да качи повече от 18-19 градуса.. :cheers: просто не съм в състояние да дам пари за скелето камули шкафа..

Мисля че е най-евтино да си спретнете един от перфорирани винкели, има ги в строителните магазини. Е, ще се рзминават дупките, няма да са на точно U, но мисля че няма да имате проблем с водещите шини. А и лесно ще можете да си пробиете отвори допълнително
  • Автор

И аз до подобен извод стигнах ,но въпроса е дали на края ще има разлика в цената между фабрично и домашно ... и се чудех дали не може да взема едни размери и да ги дам просто на някой железар да ги направи той, определено по-добре ще се справи от мен та и това не знам как да го смятам като цена... :)

И аз до подобен извод стигнах ,но въпроса е дали на края ще има разлика в цената между фабрично и домашно ... и се чудех дали не може да взема едни размери и да ги дам просто на някой железар да ги направи той, определено по-добре ще се справи от мен та и това не знам как да го смятам като цена... :)

хм, според мен цената ще е доста различна (в полза на ръчната изработка) Но имайте предвид че раковете не са само винкели и болтове, има и вентилации, , шини за PDU, вратички, подвижни крачета, колелца, даже светлинни индикации за състоянието на сървърите в него

купуваш си стелаж за компоти... има в практикер, алати... аз моя сървър съм го сложил в килера на такъв стелаж (от единия рафт разкарах компотите и там сложих компа, а другите рафтове ги преместих за да е повече мястото за компа...

http://www.tesy.com/...talni_stelazhi/

може да се наложи да режеш профилите за да стане шкафа подходяшия размер... тогава тавите няма да паснат, но не е проблем да си направиш рафтовете от талашит примерно... а страничните капаци от фазер или гипс-картон... но имай в предвид че тоя шкаф ще е доста по паянтов от rack... но пък за 1-2 компа не би трябвало да е проблем...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Е да наясно съм за какво става въпрос, но споменах че гоня само скелето да направя защото целия рак вече ще излезе..... по добре направо фабричен да си купя.. но като се замисля може да пробвам да направя домашен шкаф.. раждат се тука разни идеи.. :) а това с подвижните крачета не е нужно и май само шкафове със светлинни индикации не съм виждал все още.. :D попринцип преди месеци имах намерения да купувам на HP един 12 или 14U шкафче беше.. ама проклетниците за чисто ново искат 999$ ... няма шанс просто... и ултра вентилационна система да има пак не мерси.. и за една ръчка изработка до около 20U да кажем.. което е високо околооо... 89 сантиметра да ги направим 1 метър.. колко би могло да излезе?

Иначе какво намерих в уикито и би могло да свърши много хубава работа: http://en.wikipedia...._dimensions.svg

@the professor имам си такава в килера обмислял съм го но не върши работа.. просто минусите са много и се усложнява работата

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

е пък чак толкова да се усложнява... пук капаците може и от ламарина да са и с нитачката... но ако искаш да изолира от шум със стени от фазер най добре...

• Автор

Трябва да се разшири понеже от профила на стилажа ще се слагат по дължина назад.. трябва да се махнат самите етажчета така да ги нарека..и да се направи някаква основа стабилна долу и горе която да е с ширината на сървъра след разширението.. не знам така погледнат ми се струва май по-сложно.. и този вариант ще го премисля.. :) ще видя колко горе/долу ще излезе да го направя по някаква схема дето ще се наложи да измисля и да ползвам от уикито изображението.. :D благодаря много за отговорите и предложенията!

Продават се само шини за мрежово оборудване и са на U-та (имам в предвид само рамката на шкафа се продава). Оттам нататък с повече въображение ще стигнеш до цял шкаф...

• Автор

Да наясно съм с това ама точно това се чудех дали домашната изработка на такова или фабричното ще излезе по евтино и ако разликата е примерно 10-20 лева по-добре фабричното...

Аз администрирам в завод, в който се работи с метали постоянно. Но цената, която ми дадоха след чертеж на елементарен шкаф 24U без горен панел и само с два странични беше 1,5 пъти по висока от заводската... е не шкаф на HP :rolleyes:

• Автор

Искаш да ми кажеш ,че 4 колеца и 2 плоскости ламарини плюс 2 стабилни основи струват почти два пъти повече от заводското???

Да, заради многото и специфични отвори, заобляния да не се режеш на него, както и несерийната поръчка (единична бройка)... Моя беше дори без колелца. :cheers: Естествено го сравнявам с цената на същото не марково изпълнение пак на БГ фирма за шкафове...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

Че има ли БГ Фирма да произвежда такива шкафове и как се казва тя?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.