Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкарване на шофьорска книжка

Featured Replies

Здравейте, Значи от април 2012 г. започвам шофьорските курсове въпроса ми е от къде мога да се снъбдя с новите листовки? тъй къто старите листивки ги имам но по новините казаха че от януари 2012 г. листовките ще са други, та въпроса ми е от къде мога да си ги купя,поръчам? новите да мога да се по упражнявам малко ... Благодаря на всички. П.п. виждам че хората в този форум са по-големи от мен и на вярно са изкара ли курсовете.. какво друго се прави когато почваш курсовете? освен листовките,курмуването и психо теста? друго има ли? или е само това П.с. Забравих да ви питам тъй къто 18 г. ще ги навърша чак юли нали мога да почна курсовете 3 месеца по-рано?

Редактирано от techmasteerr3 (преглед на промените)

Да, можеш да започнеш курсовете 3 месеца по-рано. Листовките би трябвало инструктора ти да ти го даде. А като почваш курсовете, какво да се прави..кормуване..учиш листовки и така..психо тест за категория В няма. Има за С.

• Автор

Да, можеш да започнеш курсовете 3 месеца по-рано. Листовките би трябвало инструктора ти да ти го даде. А като почваш курсовете, какво да се прави..кормуване..учиш листовки и така..психо тест за категория В няма. Има за С.

Ама аз знам че инструктора ще ми ги даде но аз искам от сега да се потготвям ....

• Автор

Това ли са новите листовки? смисъл аз от март почвам значи ще съм с тези листовки? и от къде мога да ги купя/поръчам?

Това ли са новите листовки? смисъл аз от март почвам значи ще съм с тези листовки? и от къде мога да ги купя/поръчам?

Ами, това са..2011-2012...а от къде можеш да ги купиш...провери по книжарниците.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Ами, това са..2011-2012...а от къде можеш да ги купиш...провери по книжарниците.

Здравей, отново не исках да отварям нова тема за това ще пиша тук. Значи април идва все все по-бързо и искам да попитам от къде мога да науча знаците на пътя (stop ...... и т.н.) , За да ми е по-лесно ще съм благодарен ако ми помогнеш? И листовките са същите предполагам?

Здравей, отново не исках да отварям нова тема за това ще пиша тук. Значи април идва все все по-бързо и искам да попитам от къде мога да науча знаците на пътя (stop ...... и т.н.) , За да ми е по-лесно ще съм благодарен ако ми помогнеш? И листовките са същите предполагам?

http://www.shofior.com/road_signs.html

Знаците ги има и в ЗДП ;)

• Автор

http://www.shofior.com/road_signs.html

Знаците ги има и в ЗДП ;)

ЗДП какво значи? че не съм много много на ТИ с тея неща.? И това дето си дал сичко ли се учи? Разбрах че има и нови знаци? те тук ли сА?

ЗДП какво значи? че не съм много много на ТИ с тея неща.? И това дето си дал сичко ли се учи? Разбрах че има и нови знаци? те тук ли сА?

ЗДП = Закон за движение по пътищата. Не си ли го чел? Какви нови знаци? А и естествено, че всичко се учи. Половината знаци ли ще учиш?

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

• Автор

ЗДП = Закон за движение по пътищата. Не си ли го чел? Какви нови знаци? А и естествено, че всичко се учи. Половината знаци ли ще учиш?

Ахам, Благодаря ти много а и последно листовките дали са същите? и дали мога да ги взема от инструктора от сега ? защото аз мисля да започвам листовките на 1-2 април

Същите са. Само, че въпросите винаги са разбъркани. Не наизустявай. Мисли логично като учиш и запомняш. Нищо не ти пречи и в сайта да решаваш листовките.

• Автор

Същите са. Само, че въпросите винаги са разбъркани. Не наизустявай. Мисли логично като учиш и запомняш. Нищо не ти пречи и в сайта да решаваш листовките.

Тези листовки? http://www.shofior.com/exams/ Ай от каде мога да науча малко практика ( смисал за двигателите) ако нещо трябва тем подобни или е само това листовките и кормуването?

Да, нали съм ти дал линк и ти казах, че са тези. Изпита е листовки и ако ги вземеш - кормуване. Някои изпитващи питат и за нещата под капака. Къде е въздушния филтър, къде се налива маслото, течност за чистачки, антифриз. От тук не мога да ти ги покажа. Хващаш някой приятел с кола, караш го да отвори капака и го питаш кое какво е.

• Автор

Да, нали съм ти дал линк и ти казах, че са тези. Изпита е листовки и ако ги вземеш - кормуване. Някои изпитващи питат и за нещата под капака. Къде е въздушния филтър, къде се налива маслото, течност за чистачки, антифриз. От тук не мога да ти ги покажа. Хващаш някой приятел с кола, караш го да отвори капака и го питаш кое какво е.

Добре мерси много!

P.s. А листовките тези ли ще са? и когато инструктора ми даде листовки същите ли ще са като на изпита? същите въпроси ? до колкото разбрах на изпита ще са разбъркани въпросите?

Аз карах курсовете през лятото и изобщо не съм решавал листовки. Прочетох внимателно правилника 2 пъти и после реших въпросите отзад, които пак са тип листовки, но са доста повече и по-изчерпателни въпроси. Взех вътрешния изпит с 2 или 3 грешки (не съм сигурен). Преди изпита пред КАТ пак прочето правилника 2 пъти за 1 ден (чете се адски лесно и бързо) и реших 1 път всички въпроси от учебника и взех изпита без грешка. Също така преди да започна курсовете играх (с волан и педали) Driving Simolator 2009 по-скоро за забавление от колкото с учебна цел, но там има доста знаци и ограничения и можеш да го пробваш току виж ти бил полезен. Моя съвет е да си учите правилника, а не да наизустявате листовките, защото в дадена ситуация едва ли ще можете да реагирате ако не сте вникнали в същността на правилата. Успех с курсовете и безаварийно каране след тях !

• Автор

Аз карах курсовете през лятото и изобщо не съм решавал листовки. Прочетох внимателно правилника 2 пъти и после реших въпросите отзад, които пак са тип листовки, но са доста повече и по-изчерпателни въпроси. Взех вътрешния изпит с 2 или 3 грешки (не съм сигурен). Преди изпита пред КАТ пак прочето правилника 2 пъти за 1 ден (чете се адски лесно и бързо) и реших 1 път всички въпроси от учебника и взех изпита без грешка. Също така преди да започна курсовете играх (с волан и педали) Driving Simolator 2009 по-скоро за забавление от колкото с учебна цел, но там има доста знаци и ограничения и можеш да го пробваш току виж ти бил полезен. Моя съвет е да си учите правилника, а не да наизустявате листовките, защото в дадена ситуация едва ли ще можете да реагирате ако не сте вникнали в същността на правилата. Успех с курсовете и безаварийно каране след тях !

Благодаря ти много за помоща. Само искам да те попитам ти учил ли си за първа помощ? защото у нас намерих една книжка за "Първа помощ при пътнотранспортни произшествия"? От къде си го прочел този правилник?

P.s. Сега тегля играта и ще се упражнявам на нея :)

Редактирано от techmasteerr3 (преглед на промените)

@ techmasteerr3 Стига си питал едни и същи неща колкото да си пускаш коментара ако се поровиш в интернет и прочетеш малко, ще са ти наясно нещата, но и аз да ти пообяснявам малко.

Първо имаш теоретично обучение около 40 учебни часа, там ще учиш устройство на МПС и безопасно движение по пътищата, часовете се провеждат в офис на автошколата. След това има практическо обучение или казано по селски "кормуване", то продължава 31 часа(не астрономически). Между временно трябва да си преминал обучение и изпит(тест) в Български червен кръст(БЧК). Изпита по теория можеш да си вземеш когато искаш но трябва да е преди изпита по управление. А относно правилника и листовките, инструктора ще ти ги даде а ако искаш по рано да учиш, си вземи правилник от някого или от книжарницата(правилник от 2010 и 2011 ще ти свършат работа,ето как изглеждат). В правилника също пише много по устройството на автомобила и техническото обслужване, за листовките не бързай вземи ги от инструктора тях последно се решават(учат). Ами мисля че е това ако съм изпуснал нещо нека някой допълни.

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Брат ми днес беше на изпит и при завой в една тясна уличка не преценил явно ъгъла и ожулил леко калника на една друга кола. Изпитващият не реагирал по никакъв начин - не набил спирачки (брат ми сам е спрял като е усетил какво става!), нито е бутнал волана за да предотврати инцидента (а малкия е карал с много ниска скорост предвид пътната обстановка в момента и е можело да се отреагира). Както и да е, въпроса ми е: кой поема щетите по одрасканата кола, защото за учебната е станало ясно, че няма да е брат ми, тъй като е неправоспособен шофьор. Но въпроса е за другата кола, че сега го карат него да плаща, което може и да е в реда на нещата, но искам да знам със сигурност. Между другото изпитващият много бързо си е плюл на петите не знам защо :? Дано някой да има представа, че да знаем утре какво да правим.

Здравейте! Брат ми днес беше на изпит и при завой в една тясна уличка не преценил явно ъгъла и ожулил леко калника на една друга кола. Изпитващият не реагирал по никакъв начин - не набил спирачки (брат ми сам е спрял като е усетил какво става!), нито е бутнал волана за да предотврати инцидента (а малкия е карал с много ниска скорост предвид пътната обстановка в момента и е можело да се отреагира). Както и да е, въпроса ми е: кой поема щетите по одрасканата кола, защото за учебната е станало ясно, че няма да е брат ми, тъй като е неправоспособен шофьор. Но въпроса е за другата кола, че сега го карат него да плаща, което може и да е в реда на нещата, но искам да знам със сигурност. Между другото изпитващият много бързо си е плюл на петите не знам защо :? Дано някой да има представа, че да знаем утре какво да правим.

Задай въпроса си тук : http://pravoconsult.blog.bg/drugi/2010/04/12/davnosten-srok-pri-nalojeni-globi-po-nakazatelni-postanovlen.527397

Листовките се научават за 1 месец дори и по малко-повечето въпроси и без да си чел се подразбират-аз нямах проблем с листовките, но на изпита по кормуване 2 пъти ме късаха и то все за намеса в управлението/единият път ми натисна спирачката щото минах на жълто, а другият ми бутна волана заради няква тъпа дупка/, без никви други грешки, но от 3-тият път го взех, и дори последният път като се явявах едно момиче дето караше преди мен на един светофар от зелено светна жълто и тя тъпата реши да набие рязко спирачки и спря по средата на кръстовището и съответно отзад на удареха доста силно, но по-скоро отстрани беше и малко се огъна задната врата и тоя дето на удари си замина, съответно тая я скъсаха заради ПТП и после беше моят ред и нямах проблеми, но инструктора ми веднага му записа номера на колата и звънна на КАТ, щото в случая, въпреки, че тя е виновн, той трябва да плати щетите, щото е блъснал учебна кола, поне така разбрах. Не знам кво е станало после, но ако стане ПТП с учебна кола другият е виновен, тъй ми казаха

Би трябвало от застраховката на учебната кола да се изплатят щетите. Застраховката в тоя случай мисля не е обикновена, а някаква фирмена, тъй като за да си инструктор трябва да имаш фирма? Налучквам тука. С учебните коли като цяло застраховките и каско-изплащанията следва да са по-различни, тъй като се предполага, че ще се управляват от неправоспособни младежи. Попитайте във фирмата, към която кара брат ви курсовете. А също винаги можете да се допитате и до някой чичко полицай, учудващо отзивчиви са като ги питате като хората.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.