Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с компютъра след саляне на батерията на дъното

Featured Replies

Честно казано не съм съвсем сигурна дали разбрах къде точно е конектора. Пускам една снимка, за това ли става въпрос.

това е захранващия кабел към дъното, обикновено 20 или 24 пинов. Този за процесора е 4 пинов.
  • Отговори 58
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

A това? А можете ли да ми предложите сайт в който да мога да потърся моята видео карта и да и видя цената. Аз никъде не я открих.

post-305474-0-14729600-1323798263_thumb.

Ето ме влизам :) Дай да не бързаме с видеокарта пък да се окаже че е дъно . Не се вижда дали има пищялка , ако не знаеш какво е кажи преди това дали е издавал звук при първоначално пускане ? или погледни на дъното където са включени кабелите за бутоните на предния панел дали има нещо включено на пиновете спикер ?

• Автор

Честно казано не съм чувала звук при стартирането.

post-305474-0-54546300-1323800793_thumb.

Я дай снимка на ония от горе свободните 4 пина да видя какво пише ПП. И кво стана с тоя форум бе ? не мога да си сваля снимката на компа и да я увелича ?

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Вече не ми разрешават да качвам снимки, качила съм 1,82МВ

Дай модела на дъното , трябва да го пише до рам паметта ПП. Да не е бил включен компютъра докато малкия е извадил батерията ? защото тя пада точно на видеокартата . http://www.aliexpress.com/product-fm-img/312816714-computer-motherboard-for-GATEWAY-LX6810-01-MCP7A-D-SYSTEM-BOARD-MCP7AM01-P-N-MB-G5409-005-wholesalers.html

Това няма ли го на твоето дъно ПП - Сега видях че го има . откачи батерията за 10 минути и после пробвай .

• Автор

днес дъното стоя 3 часа извън кутията, като на него бях оставила само процесора и вентилатора към него, даже батерията бях извадила

Лошо :D работата отива на към дъно , а не каза дали компа беше включен когато детето извади батерията ?

• Автор

Компютъра беше изключен, но без да разбера че батерията е извадена го пуснах и на бързо го спрях. След това вече не подаваше сигнал към монитора. Всички вентилатори въртят, лампата на копчето за включване свети, както и лампичките на клавиатурата при включването на компа. А възможно ли е като съм включила компютъра без батерия част от биосът да се е изтрил или това е напълно невъзможно.

До батерийката има джъмпер / едно малко пластмасово което свързва два пина / да не е детето да го е извадило или прахосмукачката да го е смукнала ? По добре май верно на към доктор бие работата

• Автор

Има едно малко синьо пластмасово джъмперче за 2 крачета, на мястото си е. Дъното ли е най вероятната причина.

За мен ако си направила следното - дъно , процесор и захранване без да има друго включено към него - щом не писне , значи дъно или процесор но по голяма е вероятността за дъно .

• Автор

Направих го, но за всеки случай ще го пробвам пак и ако не стане, за мое най - голямо съжаление компютъра отива на боклука. Ние живеем в чужбина, а тук ще ми излезе по евтино да си купя нов от колкото да нося стария на ремонт . После ще пиша какъв е бил резултата.

Погледни и тук. Повече информация не е излишна

• Автор

Уви компютъра не издава никакъв звук при включени само захранване, дъно и процесор. :cheers: Сега ще прочета и материала предложен от DD-WRT

Имаш ли закачена пищялка на дъното ?

• Автор

Да тази статия днес вече я прочетох и изпълних, без никаква реакция от страна на компютъра. DD-WRT, все пак благодаря за идеята. Ако някой има още идей нека ги сподели. Аз съм на 99 % отчаяна, че ще видя този компютър отново да работи.

Благодаря на всички за отделеното време и желанието да ми помогнете. :cheers:

Мисля, че има някъде прекъснат кабел или пък нещо по захранването. Провери. Пробвай да стартираш компютъра с извадена батерия на БИОС

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Малко страничен въпрос,да си с безжична клавиатура или мишка.На мен с слаби батерии ми даваше същите симптоми

• Автор

И мишката и клавиатурата ми са с кабел, благодаря за идеята. А как мога да проверя дали някой кабел е прекъснат.

Според мен или сте засмукали част, ако прохосмукачката е при вас и проверете торбичката, ако не сте засмукали част търсете проблема в кутията

• Автор

В прахосмукачката няма части от компютъра. Започнах да се чувствам като капризно дете. Давам отрицателен отговор на всяко ваше предложение. Съжалявам, че се получава така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.