Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почина Августин Пейчинов!

Featured Replies

Ексклузивно в БЛИЦ: Умря Августин Пейчинов!

Погребаха милионера в собствената му гробница в Ню Йорк

Публикувано изображение

Ексцентричният мултимилионер Августин Пейчинов, който от няколко десетилетия живее в САЩ, е починал преди няколко дни на 65-годишна възраст, съобщиха за БЛИЦ от семейството на именития богаташ. Той е бил погребан вчера около 19 часа българско време в Ню Йорк.

Пейчинов е бил изпратен от този свят в гробищния парк на Манхатън. Точно там преди няколко той получи собствен парцел срещу сумата от 50 000 долара. За да е сигурен, че ще се пренесе подобаващо в отвъдното, тогава милионерът извади още 50 бона от щатската валута, с които закупи свръхлуксозния си ковчег.

Пейчинов е известен като една от водещите фигури в светския елит. Графската титла, която притежава и която често буди недоумения, също прибавя блясък към ореола му. По света се обръщат към него с Ваше Височество, а ложата му на Моцартовия фестивал в Залцбург е запазена под името Августин фон Пейдж.

В България се връща след 1990 г. Инвестира в 2 големи начинания - ресторант в столицата от веригата на Ротисьорите и вила "Аква" край Варна, за която той казва: "Направих тук онова, което ми е липсвало при всичките мои пътувания по света".

blitz.bg

Да почива в мир.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор

Комбинация от СПИН и рак прати в отвъдното ексцентричния богаташ

Публикувано изображение

Богаташът почина в САЩ в началото на миналата седмица, но новината за смъртта му стана известна едва преди ден.

Палат в Ню Йорк, парцели из цяла Америка, огромен комплекс във Варна, пък са ябълката на раздора във фамилията на ексцентричния милионер, чийто наследници се скараха няколко часа след загубата му.

В зората на демокрацията Августин Пейчинов беше едно от най-популярните имена в хайлайф средите. Публична тайна от годините е, че Пейчинов е хомосексуален. Легенди се носят за купоните му във вила “Аква” край Варна. Дим Дуков и Камен Воденичаров са сред най-честите посетители на сбирките. По-късно дружбата на Пейчинов и Дим Дуков е развалена.

Според Дуков до това се е стигнало, защото Пейчинов е пуснал слух, че монахът е болен от СПИН. В действителноиост чумата на ХХ век не подмина ексцентрика Пейчинов.

Още от 2005 година той е изправен в битка с коварната болест. Дори лечението в най-скъпите клиники в Ню Йорк не му помогна.След като мълвата за влошеното му състояние се разчу, той споделил на висок глас, че е бил отровен от свои служители. Относно смъртта му съществува и версия, че агенти на тайните служби са се опитали да го ликвидират.

blitz.bg

А забелязвате ли разликата между двете теми - за Велко Кънев, и тази ? И двамата починаха в рамките на два дни, и двамата-млади, на по шейсетина години.... Тук обаче никой не изказва съболезнования, или че съжалява за липсата на Августин Пейчинов, докато в темата за Велко Кънев ни е тъжно на почти всички редовни участници във форума .....

• Автор

Велко Кънев остави ярка следа в сърцата на хората, докато Пейчинов беше забравен отдавна преди да си отиде от този свят... Велко Кънев беше един от нас, докато Пейчинов беше един от другите.

А забелязвате ли разликата между двете теми - за Велко Кънев, и тази ?

И двамата починаха в рамките на два дни, и двамата-млади, на по шейсетина години....

Тук обаче никой не изказва съболезнования, или че съжалява за липсата на Августин Пейчинов, докато в темата за Велко Кънев ни е тъжно на почти всички редовни участници във форума .....

Ами аз просто не го познавам. Името на Пейчинов нищо не ми говори. Утре ако умре някой българин в Австралия например ще се чувствам по същият начин.

Докато Велко Кънев е актьор, публична личност, за която едва ли има българин, който да не е чул...

Нарочно не писах в темата за Велко Кънев! Толкова е велик, че няколко букви от моята клавиатура ще са просто поредната формалност, а човека заслужава много повече! А Пейчинов няма какво да коментирам....да тъжи за него БарекOFF ......и без това след 2-3 месеца никой няма да го помни "великия" Августин....ако ще и платинен ковчег да си е купил......

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• Автор

Специално за в. “ШОУ”, благодарение на посредничеството на светския лъв Евгени Минчев, братовчедката на Августин Пейчинов, изпрати последната снимка на починалия през миналата седмица милионер. Ани разказа подробности за последния път на бележития си роднина.

“Желанията на Августин, свързани с погребението му, бяха описани лично от него в договор от 8 януари 2008 г. Договорът бе сключен между Августин и най-престижното погребално бюро в Манхатън и цяла Aмерика - " Frank E. Campbell - The Funeral Chapel for the Family", което съществува от 1898 г.

Посочена от него като лицето, което трябва да следи изпълнението на договора, аз лично се погрижих всички клаузи да бъдат безпрекословно изпълнени до най-малката подробност. Церемонията премина в изтънчена елегантност в присъствието на най-близките му роднини, живеещи в Манхатън - аз, съпругът ми, двете ми деца и племенникът ми, както и на негови и наши общи близки приятели и бивши служители от различните му фирми.

Тленните му останки, положени в изящен бронзов ковчег, обшит с коприна и кадифе, бяха изложени в мавзолейните помещения на ''Trinity Church Cemetery and Mausoleums" (гробището и мавзолеите на църквата “Света Троица”), където ще бъде запазен във вечността.

Закупихме местата си там преди повече от 30 години”.

ЕВГЕНИ МИНЧЕВ: ТОЙ НЕ БЕШЕ ОЦЕНЕН ПРИЖИВЕ!

Августин беше разкошна личност, позната във високите среди по света

Скъпият ми приятел Августин Пейчинов остави изключително културно наследство. Той беше колекционер и познавач и освен материални придобивки от културната съкровищница на света разполагаше с огромен обем духовност. Оценен или не приживе, Августин бе разкошна личност, позната във високите среди по света.

Фондацията на негово име всяка година насърчаваше млади таланти, грижеше се за духовния просперитет на България, показваше на света, че страната ни съществува и извън обичайните новини за нея.

Пейчинов ще липсва на своите приятели и роднини, но и на България. Неговата колоритност бе обезпечена от безграничен ум и без да съм заслепен от приятелството ми с него, мога да предположа, че скоро подобна фигура няма да се появи. Позволявам си да мисля, че той не беше напълно оценен приживе. Затова нека намерим за него поне сега онова, което привилегирова напусналите ни гении - безсмъртие и признание. Почивай в мир, скъпи приятелю.

Лорд Евгени Минчев,

Рицар на Ордена на ротисьорите

blitz.bg

Тук обаче никой не изказва съболезнования, или че съжалява за липсата на Августин Пейчинов, докато в темата за Велко Кънев ни е тъжно на почти всички редовни участници във форума .....

Ето -

моите съболезнования.

То за мъртвите или добро или нищо.

И съжалявам, но освен това че сте милионер, пардон бяхте, друго не се сещам.

А за Велко прочетох че не е искал да моли за пари за лечението си -

знам че рака не винаги може да се победи, но може би - ако имаше средствата...

Не знам.....Може и да е бил голяма личност, но за мен също е само едно име от публичното пространство. От друга страна, самият факт, че Евгени Минчев го възхвалява поражда в мен много смесени чувства. Вярно, че за починалите или добро, или нищо, но... Въпросният "лорд" предизвиква в мен единствено силно отвращение. Надявам се починалият да е коренно различен от този.....благородник.

.... Въпросният "лорд" предизвиква в мен единствено силно отвращение. Надявам се починалият да е коренно различен от този.....благородник.

та нали той точно този ..хмм....благородник издигна въпросният лорд Евгени Минчев ?

:cheers: Трихо, под "благородник" и "лорд" имах предвид единствено Евгени Минчев.

:cheers: Трихо, под "благородник" и "лорд" имах предвид единствено Евгени Минчев.

аз имах предвид, че покойният Пейчинов беше "благородник" и точно той въздигна в сан Евгени.

Еми..... в техните среди си представям от какъв тип са "качествата", заслужаващи подобна титла......

За първи път чувам за този човек, а това, че си член на някакъв си орден не те прави благородник. То и ония Динев и той се прави на някакъв джадай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.