Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет флашка на глобул

Featured Replies

Здравейте имам Интернет флашка на Глобул и съм с 7,8 мбит/с ужасно много е слаб и искам да си го увелича поне на 15 мбит/с за да ми зарежда една страница за 5 секунди ,а не за 1 до 5 минути ако някой знае как да си го увелича да пише ,моля ви! :ohmy: Благодаря предварително!!!

Здравейте имам Интернет флашка на Глобул и съм с 7,8 мбит/с ужасно много е слаб и искам да си го увелича поне на 15 мбит/с за да ми зарежда една страница за 5 секунди ,а не за 1 до 5 минути ако някой знае как да си го увелича да пише ,моля ви! :) Благодаря предварително!!!

Отваряш броузера, търсиш и намираш че HSDPA има такава максимална скорост (7.2)

Най-вероятно сигнала или покритието е слабо. Единственото реалистично нещо е да се разходиш из имота с лаптопа. Застани до прозорец, в друга стая, залепи флашката с тиксо на прозореца и я ползвай с удължителен усб кабел.... такива неща. Има и по-завъртяни варианти за усилване на сигнала, но инвестицията не си заслужава - по-добре смени доставчика. Иначе малко не са ти ясни понятията, цитираните числа няма как да са верни. Не гледай какво пише в статуса, защото не е вярно - скоростта на установения със сървърите на доставчика канал(тръба) не значи, че в тръбата винаги има вода, ако ме разбираш. За нормално браузване са достатъчни едни 1.5-2 мбпс, при 100-150 мс латентност и без загуби, които явно нямаш.

Най-вероятно сигнала или покритието е слабо. Единственото реалистично нещо е да се разходиш из имота с лаптопа. Застани до прозорец, в друга стая, залепи флашката с тиксо на прозореца и я ползвай с удължителен усб кабел.... такива неща. Има и по-завъртяни варианти за усилване на сигнала, но инвестицията не си заслужава - по-добре смени доставчика.

Иначе малко не са ти ясни понятията, цитираните числа няма как да са верни. Не гледай какво пише в статуса, защото не е вярно - скоростта на установения със сървърите на доставчика канал(тръба) не значи, че в тръбата винаги има вода, ако ме разбираш. За нормално браузване са достатъчни едни 1.5-2 мбпс, при 100-150 мс латентност и без загуби, които явно нямаш.

я прочети горния пост... просто технологията HDSPA толкова може (тя може и 14mbit, ама оператора не може...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

я прочети горния пост... просто технологията HDSPA толкова може (тя може и 14mbit, ама оператора не може...)

Предлагам ти да прочетеш освен пост 2 и пост 1. Аз знам какво съм написал и нарочно съм бил кратък без технически обяснения, за да ме разбере човека. Явно е необходимо да напиша подробен литературен анализ, както за теб, така и за автора, за да не се обърка.

имам Интернет флашка на Глобул и съм с 7,8 мбит/с ужасно много е слаб и искам да си го увелича поне на 15 мбит/с за да ми зарежда една страница за 5 секунди ,а не за 1 до 5 минути ако някой знае как да си го увелича да пише

Извод 0 - от целия изказ, грешните изводи и надежди за увеличаване става ясно, че човека е малко на ВИ с тематиката.

От 0 следва 1 - как точно е измерена скоростта от 7.8 мбпс - чрез посочване с курсура върху "компютърчетата дето ми мигат до часовника". Както правилно е отбелязал Капитана - масовката от продаваните модеми от операторите в момента са 3.6-7.2 мбпс. Това е и скоростта, която показват "компютърчетата" и тя произлиза единствено от драйверите на устройството, така както всяка лан карта показва 100 или 1000 мбпс "до часовника".

И за твоя информация - има куп разновидности на HSPA - в екстремните варианти стига до 42 мбпс, а има и тестове за повече. Така че това "толкова си може" зависи от оператора (автора не е посочил къде е, в големите градове Глобул са до 14м) и от устройството, което явно в случая е до 7.2.

Извод 2 - "зарежда ми страница за 5 минути" - с други думи грам HSPA няма и никакви 7 мегабита няма в това покритие в което е човека. Най-вероятно е UMTS, при който не е толкова драматично това, че скоростта е 0.384мбпс, а това, че латенцията стига до 2-3 секунди или иначе казано 2000-3000 милисекунди.

Извод 3 - от 0 следва, че да му обяснявам как да дава пари за други модеми или да запоява букси за външни антени няма смисъл, още повече, че ефекта е много спорен и несигурен. И затова съм му дал двете смислени решения - да блуждае покрай прозорците, белким хване отразен сигнал, или да сменя оператора и да стиска палци, щото и другите мобилни не са с блестящо покритие. От извод 0 също следва да не задълбавам да му обяснявам как точно да тества другите оператори, защото иначе трябва да пиша урок за tethering, за което нямам време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.