Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ вирус- син екран-рестарт

Featured Replies

• Автор

ок ще го опитам и това,на машината играя игри гледам филми слушам музика изобщо всичко,та колко трябва да задам размера:)

• Отговори 99
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

ок ще го опитам и това,на машината играя игри гледам филми слушам музика изобщо всичко,та колко трябва да задам размера :)

Имате инсталирани 2Г. А колко искат игрите, които играете. Ако не искат повече то спокойно можете да настроите виртуалната памет на 1Г. Но я направете Initial size и Maximum size да са 1024, а не от... до
  • Автор

може ли да задам същия размер който е в момента

Имате инсталирани 2Г. А колко искат игрите, които играете. Ако не искат повече то спокойно можете да настроите виртуалната памет на 1Г. Но я направете Initial size и Maximum size да са 1024, а не от... до

има игри към 1.5 гб

може ли да задам същия размер който е в момента

Да, но след като сте изпълнили предишните стъпки за да се събере алокираното пространство и да имате непрекъсната последователност от блокове за новия. И силно ви препоръчвам началната и максималната стойности да са еднакви

.....

има игри към 1.5 гб

Аз говорех за това колко памет (RAM) искат, не колко заемат на диска
  • Автор

така намерих къде се намира това чудо,сега само не виждам къде да нулирам,преди рестарта

така намерих къде се намира това чудо,сега само не виждам къде да нулирам,преди рестарта

там където пише текущите стойности пишете 0 :)
  • Автор

Да, но след като сте изпълнили предишните стъпки за да се събере алокираното пространство и да имате непрекъсната последователност от блокове за новия. И силно ви препоръчвам началната и максималната стойности да са еднакви

Аз говорех за това колко памет (RAM) искат, не колко заемат на диска

да искат 1.5 гб рам а заемат по 15 гб от диска

http://www6.zippyshare.com/v/92333257/file.html

виж на правилното място ли съм,че не виждам да пише текущи стойности-WIndows 7

да искат 1.5 гб рам а заемат по 15 гб от диска

http://www6.zippysha...33257/file.html

виж на правилното място ли съм,че не виждам да пише текущи стойности-WIndows 7

Клика се на "Размер по избор"
  • Автор

значи ако съм разбрал правилно,1 размер по избор задавам и на двете нула,рестарт,дефраг,рестарт,задавам 1024-1024 и рестарт,това ли трябва да направя:),а и за двата дяла ли трябва да го направя.

значи ако съм разбрал правилно,1 размер по избор задавам и на двете нула,рестарт,дефраг,рестарт,задавам 1024-1024 и рестарт,това ли трябва да направя :),а и за двата дяла ли трябва да го направя.

Да, точно така. Ако имате желание задайте и 2048. ТОва е въпрос на насторйка, ако някоя програма/игра поиска повече тогава го увеличете

Не, само на единия. Би имали смисъл да е на двата дяла ако са различни физически дискове с близки параметри като скорост

• Автор

ок мерси готово зададох 1024-1024 за дял C рестарт и сега остава да чакаме и да видя дали ще има ефект,още веднъж Благодаря:)

ок мерси

готово зададох 1024-1024 за дял C рестарт и сега остава да чакаме и да видя дали ще има ефект,още веднъж Благодаря :)

А имате ли нещо дефинирано за другия диск? АКо да ще трябва да го нулирате.

И ако ви се появи отново синия екран се опитайте много прецизно да си спомните дали случайно вие или някой друг не е бутнал масата/бюрото/... на което е машината, или не е имало някакво сътресение (от минаващ наблизо тежък камион например).

• Автор

Друг диск нямам,или говорите за дял,никой не е бутал масата бюрото и никакви камиони и танкове не са минавали на близо:) просто ми се струва че диска си заминава от лоши сектори(диска е на 3 години вече) дано оправим проблема който ми се случва на 5 дена веднъж и е много противен,

Друг диск нямам,или говорите за дял,никой не е бутал масата бюрото и никакви камиони и танкове не са минавали на близо :) просто ми се струва че диска си заминава от лоши сектори(диска е на 3 години вече) дано оправим проблема който ми се случва на 5 дена веднъж и е много противен,

Ставаше дума за дяла. Ако е един физически диск разумното е да има само на един от дяловете (ако са повече) виртуална памет. А за бутането - понякога и едно слабо движение може да предизвика ефекта. Съществува възможност някоя платка или памет да не са сложени плътно и да губят контакт при сътресение, даже и слабо. Но това са само предположения :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

диска е 1 дяловете са 2 C 50 gb D 200 gb - а иначе аз от време на време отварям компютъра за да го почиствам от прахоляк и си поставям всичко както си е било,но може пак да погледна утре знае ли човек всичко е възможно:) та за дял D има ли нужда да се нулира или не че не разбрах,докато чакам отговора ще отида да си налея още една чаша вино че ми свърши:)

диска е 1 дяловете са 2 C 50 gb D 200 gb - а иначе аз от време на време отварям компютъра за да го почиствам от прахоляк и си поставям всичко както си е било,но може пак да погледна утре знае ли човек всичко е възможно :) та за дял D има ли нужда да се нулира или не че не разбрах,докато чакам отговора ще отида да си налея още една чаша вино че ми свърши :)

Ако има дефинирано нещо за него е препоръчително да го нулирате, обяснението е малко дълго, но можете да ми повярвате, ще е по-бърза работата

И наздраве:)

• Автор

готов съм за всякакви тестове и препоръки само и само да се отърва от проблема,ако се наложи и диск ще купя по нататък,че сега ги гледам много поскъпнали,на какво се дължи това незнам:)

готов съм за всякакви тестове и препоръки само и само да се отърва от проблема,ако се наложи и диск ще купя по нататък,че сега ги гледам много поскъпнали,на какво се дължи това незнам :)

На наводнението в Азия
  • Автор

а да вярно то в Тайланд ги правят,а там бая наводнения имаше и заводите сигурно са затворени,Ясно

Те ги отвориха, ама производството още куца... Може би още няколко месеца ще са така цените...

• Автор

Лошо,ще чакаме няма начин,но ако се наложи ще купуваме :)

Ако има дефинирано нещо за него е препоръчително да го нулирате, обяснението е малко дълго, но можете да ми повярвате, ще е по-бърза работата

И наздраве :)

Редактирано от dondjovani (преглед на промените)

• Автор

И наздраве :)

Здравей отново ,от като направихме това с виртуалната памет забелязах,че когато съм в интернет,когато гледам филм компютъра забива за около 10 секунди стой така замръзнал и после се оправя,за сега нямам сини екрани(може би ? на време),дали не се дължи на това че променихме виртуалната памет,или просто не му стига.

Здравей отново ,от като направихме това с виртуалната памет забелязах,че когато съм в интернет,когато гледам филм компютъра забива за около 10 секунди стой така замръзнал и после се оправя,за сега нямам сини екрани(може би ? на време),дали не се дължи на това че променихме виртуалната памет,или просто не му стига.

Възможно е да не му стига. Ако сте направили 1024 направете го 2048
  • Автор

ok пак ли по същия метод да го направя 1 да задам 0 дефраг и после 2048 рестарт

• Автор

промених го проблема си остана,на всяко нещо което отворя я интернет я програма я игра забива и пише НЕ ОТГОВАРЯ и след малко почва и пак след 10 секунди НЕ ОТГОВАРЯ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.