Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

таблица с php mysql

Featured Replies

Здравейте,искам да извличам данни от mysql таблица, която се пълни примерно с регистрирани потребители,като ид,име,телефон и т.н,като при всеки нов запис( ид,име,телефон )си остават като имена на самите колони а попълнените нови данни се появяват в таблица която автоматично си добавя редовете. Благодаря предварително!

Запис в таблицата:

$sql="insert into my_table(Name,Phone) values('Име Фамилия','02555666')";
    mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());

Четене от таблицата:

$sql="select ID,Name,Phone from my_table";
    $result=mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());
    while($row=mysql_fetch_array($result)) {
		        echo $row['ID']."<br />";
		   	 echo $row['Name']."<br />";
		   	 echo $row['Phone']."<br />";
		    }

Ще трябва и сам малко да почетеш за работа с PHP.

• Автор

Запис в таблицата:

$sql="insert into my_table(Name,Phone) values('Име Фамилия','02555666')";
	mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());

Четене от таблицата:

$sql="select ID,Name,Phone from my_table";
	$result=mysql_query($sql,$connection) or die(mysql_error());
	while($row=mysql_fetch_array($result)) {
				echo $row['ID']."<br />";
		   	 echo $row['Name']."<br />";
		   	 echo $row['Phone']."<br />";
			}

Ще трябва и сам малко да почетеш за работа с PHP.

Благодаря за отговора,това съм го направил,може би аз не конкратизирах точно,но по скоро питането ми е как да се подреждат в таблица автоматично.

Благодаря за отговора,това съм го направил,може би аз не конкратизирах точно,но по скоро питането ми е как да се подреждат в таблица автоматично.

Ако обичаш, конкретизирай, какво разбираш под "да се подреждат в таблица автоматично".

Ако имате предвид физическото разположение на редовете в базата - забравете, това не го прави никоя база. А за локализиране (по-бързо) на запис си има индекси, за присвояване на последователни (и от там уникални) номера в колона има autoincrement

Капитане, записите в таблиците с клъстерен индекс в MS SQL Server, са физически подредени според според индекса!

Това ми се струва много невероятно, защото подреждането е ужасно неефективна функция.

Ако имаш предвид разпределяне между нодове на клъстер или партициониране това е съвсем друго нещо

Това е ключов фийчър в MS SQL Server-а. Една таблица, може да има само един клъстерен индекс - точно поради тази причина. Създаването и премахването на клъстерен индекс води до ребилдването на кавърд индексите - ако съществуват. А проблема с бързината при запис, са го решили, като оставят дупки в страниците с физическите данни на записите. Има специална директива, която указва колко запълнена трябва да ти се алокира страницата. Това е един от триковете за бързо четене от таблица, тя трябва да има клъстерен индекс. Документацията е навсякъдеиз нетя - примерно тук!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Това е ключов фийчър в MS SQL Server-а. Една таблица, може да има само един клъстерен индекс - точно поради тази причина. Създаването и премахването на клъстерен индекс води до ребилдването на кавърд индексите - ако съществуват. А проблема с бързината при запис, са го решили, като оставят дупки в страниците с физическите данни на записите. Има специална директива, която указва колко запълнена трябва да ти се алокира страницата. Това е един от триковете за бързо четене от таблица, тя трябва да има клъстерен индекс. Документацията е навсякъдеиз нетя - примерно тук!

това може да се окаже ефективно само в много малко случаи и не мисля че МС трябва да се хвалят с това, уверен съм че при еднакви обстоятелства и подходящо избрани индекси даже MySQL може да постигне подобна скорост. Ненапразно примерно Оракъл даже имат два вида индекси на таблици

Опита ми е, че са много ефективни. Ако искаш бързо четене, без заключване, особено при огромни таблици с форийн кийове - клъстерните индекси са незаменими, като при това не свалят преформанса при записване. В предишното ми бацане търкаляхме бази в които от по десетина терабайта. Без такъв заход там си загинал. Инак и в SQL-a видове индекси да искаш, клъстерни, неклъстерни, кавърд, материалайзд - мош се загробиш ако искаш :) Оракъл не съм барвал от години, но ако не ме лъже паметта, там също имаше подобно решение, с малката особеност, че не е съвсем задължително да ги поодреди на медиата по индекс, а най-често ги подрежда по ползваемост. Ако те интересува, ще потърся да ти дам линки.

Опита ми е, че са много ефективни. Ако искаш бързо четене, без заключване, особено при огромни таблици с форийн кийове - клъстерните индекси са незаменими, като при това не свалят преформанса при записване. В предишното ми бацане търкаляхме бази в които от по десетина терабайта. Без такъв заход там си загинал. Инак и в SQL-a видове индекси да искаш, клъстерни, неклъстерни, кавърд, материалайзд - мош се загробиш ако искаш :)

Оракъл не съм барвал от години, но ако не ме лъже паметта, там също имаше подобно решение, с малката особеност, че не е съвсем задължително да ги поодреди на медиата по индекс, а най-често ги подрежда по ползваемост. Ако те интересува, ще потърся да ти дам линки.

точно това имах предвид за Оракъл, там не се подреждат по номер/място, има си партициониране, има си индекси. И изяждат МС по производителност :)

точно това имах предвид за Оракъл, там не се подреждат по номер/място, има си партициониране, има си индекси. И изяждат МС по производителност :)

Тц! Оракълския фийчър се казва IOT и е същото това физическо подреждане на записите в таблицата, върху медията, подредени според структурата на индекса, влачат го от седма или осма версия, горе долу когато Sybase си продадоха базата на MS и се оказа ефективна стратегия. Оракъл само го предлагат в повече от един вариант. И двете системи поддържат както heap (неподредени) - така и IOT (подредени) таблици. Както обикновени, така и кавърд индекси. Разликата в перформанса иде от друго място :)

Тц! Оракълския фийчър се казва IOT и е същото това физическо подреждане на записите в таблицата, върху медията, подредени според структурата на индекса, влачат го от седма или осма версия, горе долу когато Sybase си продадоха базата на MS и се оказа ефективна стратегия. Оракъл само го предлагат в повече от един вариант. И двете системи поддържат както heap (неподредени) - така и IOT (подредени) таблици. Както обикновени, така и кавърд индекси. Разликата в перформанса иде от друго място :)

И колко често си виждал подредени таблици в практиката? Тава е тези възможности, сложени в софтуера за да ги има и да не каже някой че и няма :)

И колко често си виждал подредени таблици в практиката? Тава е тези възможности, сложени в софтуера за да ги има и да не каже някой че и няма :)

Нали ти казвам, в MS SQL света, клъстерният индекс е канон. В Оракълските бази си има точно определени ситуации в които е желателно да се ползва и съответно да се избягва. Ся не ми се закопава на дълбоко, но е не рядко използван фийчър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.