Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с телевизор НЕО

Featured Replies

Здравейте. Купих си телевизор NEO TV-2199TXUS. Но ми създаде проблем отклонителната система, конескопа е ултра слим. Някой може ли да ми препоръча отклонителна система, която да подхожда за този модел от друга марка? Щото ми криви картината и много ме дразни възможности за корекция от менюто няма.

• 2 седмици по-късно...

Отклонителната система обикновено е фабрично монтирана и регулирана точно към съответният кинескоп.Подмяната става със същата за да не се налага преправяне на хоризонталната развивка на телевизора.Не мисля,че е необходима смяна на отклонителна система ,а по-скоро регулировка от сервизно меню.

• Автор

Отклонителната система обикновено е фабрично монтирана и регулирана точно към съответният кинескоп.Подмяната става със същата за да не се налага преправяне на хоризонталната развивка на телевизора.Не мисля,че е необходима смяна на отклонителна система ,а по-скоро регулировка от сервизно меню.

Носих го на двама техници и ми казаха че е от нея от сервизното меню нямало начин да се коригира геометрията по хоризонталата. Аз направих грешка, че си наруших гаранцията, тъй като го носих на ремонт поради неработеща система за размагнитване и е отварян. Направих го тъй като за да ми обслужат гаранционно трябва да пътувам до друг град, а са разходи нямах представа, че ще дефектира така и отклонителната система.

Че той да не е запечатан , носи го , кой ще разбере че е бъркан , то и без това китайците са го налепили с електрожен :) А и от някъде съм попадъл на информация че тия боклуци си страдат от геометрията . И да не се обидиш и аз имам такива два боклука :) Единия е портативен и ме е побъркал , работи когато му е кеф , а другия не го пускам да не се развали , майтап , оня докато го ползвах , често картината се изместваше на една страна и се налагаше да разглабам дистанционното , за скрития бутон , за да влезна в сервизното и да го корегирам , но му намерих цаката - пробих дупка на дистанционното :)

• Автор

Че той да не е запечатан , носи го , кой ще разбере че е бъркан , то и без това китайците са го налепили с електрожен :)

А и от някъде съм попадъл на информация че тия боклуци си страдат от геометрията . И да не се обидиш и аз имам такива два боклука :)

Единия е портативен и ме е побъркал , работи когато му е кеф , а другия не го пускам да не се развали , майтап , оня докато го ползвах , често картината се изместваше на една страна и се налагаше да разглабам дистанционното , за скрития бутон , за да влезна в сервизното и да го корегирам , но му намерих цаката - пробих дупка на дистанционното :)

казаха ми, че винаги се познавало дали е бъркан телевизора. или нарочно казват в сервизите,че е бъркано по там!! Ужас са един приятел ми ги хвали явно е попаднал на читава машина тия отклонителни системи са пълно менте.

Носи сандъка да го правят , хората да не вадят частите от джоба си , на кой му пука . Познава се кога е влизано в сервизното меню .

• Автор

Носи сандъка да го правят , хората да не вадят частите от джоба си , на кой му пука . Познава се кога е влизано в сервизното меню .

Дано да си прав че иначе изгорях като факел ужас е. Четох и доста кофти коментарии за тия гаранционни сервизи и се притеснявам!
  • 4 месеца по-късно...
  • Автор

Носих го на сервиз никаква полза, казаха че изкривяването било приемливо и ме пратиха по дяволите. Тия са пълни идиоти в К и К сервиз мързи ги да гледат. Моля ако някой знае някаква съвместима с този модел отклонителна система от други модели телевизори да каже, че това кривене ме дразни много.

Направи снимки с добро качество за да се видят изкривяванията достатъчно ясно.

• Автор

направих такива и им ги изпратих но казаха че е приемливо не им се занимава просто, щото все пак си е сериозен дефект и трудно се оправя и предпочитат да те оставят да се оправяш сам. Ходих в смолянские им сервиз 2 пъти потроших пари за пътни да го карам и нищо не направиха уж незнам какво сменяли правили крива си е картината. Даже ми съсипаха гаранцията! и тия снимки дори ги изпращах в софия да ги гледат в централата им. Те си пеят тяхното това не е проблем НЕОТО има хубава картина ама не я гледат те а аз. И тука из сервизи никой не се наема да го прави. Пък ми харесва телевизорчето с изключение на този проблем е добре има си и фасон не заема много място все пак е ултраслим. Ама май щесе наложи да го сменям

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Имах предвид във форума да покажеш снимките :) .

Носих го на сервиз никаква полза, казаха че изкривяването било приемливо и ме пратиха по дяволите. Тия са пълни идиоти в К и К сервиз мързи ги да гледат.

Моля ако някой знае някаква съвместима с този модел отклонителна система от други модели телевизори да каже, че това кривене ме дразни много.

Отклонителната система за даден кинескоп се заменя единствено със същата такава. Това , което ви е написал колегата Jimm е абсолютно вярно и не трябва да я сменяте. А за NEO - нека хората знаят, че не се купува ей така, щото някой ви го е похвалил.Няма смисъл хората от форума да ме агитират в противното.За да си доволен и да ти работи телевизора дълги години, то той трябва да е от добра фирма. И не на последно място - цената. Достатъчно е да помислиш и да заключиш, че щом е евтин, то има и защо. И на последно място. Добър специалист в тази област веднага може да познае къде е пипан телевизора при ремонт. То си личи по "почерка" на техника! Вашият проблем е много труден. Единствено със смяна на кинескопа, но задължително пред ВАС! В противен случай само ще си мислите, че последният е сменен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Отклонителната система за даден кинескоп се заменя единствено със същата такава. Това , което ви е написал колегата Jimm е абсолютно вярно и не трябва да я сменяте. А за NEO - нека хората знаят, че не се купува ей така, щото някой ви го е похвалил.Няма смисъл хората от форума да ме агитират в противното.За да си доволен и да ти работи телевизора дълги години, то той трябва да е от добра фирма. И не на последно място - цената. Достатъчно е да помислиш и да заключиш, че щом е евтин, то има и защо. И на последно място. Добър специалист в тази област веднага може да познае къде е пипан телевизора при ремонт. То си личи по "почерка" на техника! Вашият проблем е много труден. Единствено със смяна на кинескопа, но задължително пред ВАС! В противен случай само ще си мислите, че последният е сменен.

Значи колега когато го купих си беше вред първо ми създаде проблем не ми работеше размагнитващата система това се оправи. после след известно време се появи закривяване горе и долу. След като го носих на гаранционен сервиз се появи и по вертикалата такова. Сега марката е ясно все пак за тези типове телевизори уж дават 2 години гаранция за дефекти които възникват, защото съгласете се това си е производствен дефект. ще направя снимки и ще ги кача в форума да видите.

Не се кахъри много.Приятелю! Каквито и снимки да направиш, телевизора няма да ти хареса повече от това, което е!А и никой тук неможе да ти помогне по проблема. Това с приказки не се поправя а с пари/като си купиш свестен телевизор/ В световен мащаб е залято с техника от непретенциозни фирми, които дори не се знаят като такива от добрите техници/ названията на фирмите, защото последните не са интересни на техниците и самите те знаят какво произвеждат/ Лошото е, че 98% от населението на дадена страна това не го разбира и купува, щото е евтино.Срещал си даже и във форума такива много случаи. Купува си момата лаптоп но изключително държи да е розов на цвят. Другото за нея - НЕ Е ВАЖНО! Не си харчи повече парите за телевизора. Няма да имаш никакъв резултат., Това е моят последен съвет. Казвам ти го като сервизен специалист в тази област с много години стаж.А ако ще го ремонтираш, четеш горният ми пост - смяна на кинескопа с нов - изваден пред теб от кашона и монтиран на телевизора - В ТВОЕ ПРИСЪСТВИЕ! Жела я ти успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мога да добавя само , да посъбереш пари и да си купиш едно такова легло ;) [media=]

А НЕО е търговска марка на Техномаркет - за хора с малко пари - правят се и в Китай и във Турция , абе на всякъде - на ишлеме :) Шаситата са за всеки модел различни , събрали са от масата какво е останало и са го налепили и то не всички части , доста работи са спестени :) . Аз имам neo 1400sb - шасито е SANYO - Колегата има абсолютно същия модел - шасито беше друго , не помня модела .
  • Автор

То туй е ясно телевизора струваше 190 лева за ЦРТ не е много малко отчитайки факта, че кой ги купува сега. и друго като са толкоз калпави що им дават 2 години гаранция тия от техномаркет

• 3 седмици по-късно...

Каквото си платил, това си и получил. Много ми е неясно как купувате най-евтиното и очаквате най-голямото качество. Много ме съмнява какво си писал - така си е показвал по рождение, но не си гледал като си купувал, а си го загледал след това. Тия ултраслим кунескопи са си самсуънговско лайно отвсякъде. Заради многократно по-големия ток на отклонение и ТХО, и ВП работят в доста по-тежък режим спрямо стандартните телевизори. И сходимостта им е като на стар руски лампов гълъбарник. Дава се 2 години гаранция, защото е изискване на закона. Да си я ползвал. Попитай някой читав сервиз, може и да се навие някой да си поиграе за 30-40 лв. но има ли смисъл?

• Автор

Каквото си платил, това си и получил. Много ми е неясно как купувате най-евтиното и очаквате най-голямото качество. Много ме съмнява какво си писал - така си е показвал по рождение, но не си гледал като си купувал, а си го загледал след това. Тия ултраслим кунескопи са си самсуънговско лайно отвсякъде. Заради многократно по-големия ток на отклонение и ТХО, и ВП работят в доста по-тежък режим спрямо стандартните телевизори. И сходимостта им е като на стар руски лампов гълъбарник. Дава се 2 години гаранция, защото е изискване на закона. Да си я ползвал.

Попитай някой читав сервиз, може и да се навие някой да си поиграе за 30-40 лв. но има ли смисъл?

Слушай малко аз на очите си ли да вярвам или на теб. Телевизора си е още в гаранция ако искаш да знаеш. никой не може да го оправи това. Плюс това самсунг лайна не осират за разлика от други марки. Тука говоря за геометрия а не за качество на картината.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.