Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Абе тия хакери големи будали , сега ще ги изловят за нула време http://www.kaldata.com/forums/topic/189788-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0/page-65#entry2647752

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кой ше ги излови, бе?

Хакерите са руснаци (част от които работят за ФСБ)....влезли са в ТОР-а, защото знаят, че се използва за подривни действия...и изобщо за всичко нелегално! Путин ги призовава да не напускат страната, щото оня (далечният роднина, на тия, дето скачат по дърветата), само това и чака!

Filling a BlackHole An analysis of the process through which computers are infected using the BlackHole exploit pack and discussion of mechanisms providing protection against Java exploits.

http://www.securelist.com/en/analysis/204792303/Filling_a_BlackHole

Кой ше ги излови, бе? Хакерите са руснаци (част от които работят за ФСБ)....влезли са в ТОР-а, защото знаят, че се използва за подривни действия...и изобщо за всичко нелегално! Путин ги призовава да не напускат страната, щото оня (далечният роднина, на тия, дето скачат по дърветата), само това и чака!

Аз не видях тука  някъде да се споменава думата хакер. Може ли да се вярва на журналисти? Категорично НЕ!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

В этих условиях МИД России рекомендует российским гражданам воздержаться от зарубежных поездок, особенно в страны, заключившие с США договоры о взаимной выдаче, если есть обоснованные подозрения в том, что американские правоохранительные органы имеют к ним какие-либо претензии...

Според мен не само, че е насочено към криминалите (не харесвам "хакер" да се замества с "киберпрестъпник"), но според мен, става дума за някой конкретно...Доста любопитно обаче, де. Все пак руските власти не правят/казват/издават нещо преди да е обиколили най-"горните" етажи...

Ако това бе издадено от нашето МВнР, щях да си помисля, че държавата пак гледа да си общува с някой Картоф/Маргин-Баргин...

@Т-50: Защо мислиш, че са руснаци. Атаката официално бе към Шадоу Хостинг, който няма общо с руснаците. Неофициалнite версиi е, че са били нарочили whistleblower, който е искал да дропне някакви неща или просто, че Tor им пречи. За пореден път, американците правят нещо и после го оправят (като със случая с талибаните и Афганистан, иранските глупости и тъ нъ).

И това за Шадоу...да бе, да... Принципно - ок, няма лошо, ама са действали, като слон в стъкларски магазин, което всъщност...

Може би пък наистина да е насочено към хостинга.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Според мен не само, че е насочено към криминалите (не харесвам "хакер" да се замества с "киберпрестъпник"), но според мен, става дума за някой конкретно...Доста любопитно обаче, де. Все пак руските власти не правят/казват/издават нещо преди да е обиколили най-"горните" етажи...

Ако това бе издадено от нашето МВнР, щях да си помисля, че държавата пак гледа да си общува с някой Картоф/Маргин-Баргин...

Подобни случаи има и с наши граждани. Тях просто ги предадоха на американците без никакви доказателства. После се оказа,че американците не ги искат...Толкова от нашите гъ3олизци.

Що се отнася да подчертаният тескст той гласи:

Министерството на Външните работи препоръчва да се въздържат от пътуване... ако има основателни подозрения,че американските правоприлагащи органи имат някакви претенции към тях. 

Мда де, разбирай всички криминали. ОК, има изключения, където американските власти считат за престъпник някой, който не е. Аз не съм извършил престъпление и затова нямам каквито и да е съмнения, че ме търси коя да е полиция.

Мда де, разбирай всички криминали. ОК, има изключения, където американските власти считат за престъпник някой, който не е. Аз не съм извършил престъпление и затова нямам каквито и да е съмнения, че ме търси коя да е полиция.

Да но само според твоите критерии , а ако си посетил и свалил нещо от сайт който Американците считат за пиратски ?!

И затова те чака екстрадиция и съд? Чувал ли си за такъв случай? Дръг е въпросът за Свартхолм, Асанджи другите и дали действията са им престъпления.

А относно Сноудън, ако имаш предвид, той със сигурност е подписвал договор за неразпространение на инфото.

Турски хакери хакнаха форума на hardwarebg

допреди малко си работеше нормално.

http://www.photogeeks.eu/photos/HardwareBG.png

Редактирано от ined (преглед на промените)

Южнокорейски организации нападнати. Атакувалите, ползвали адреси в mail.bg  

http://www.securelist.com/en/analysis/204792305/The_Kimsuky_Operation_A_North_Korean_APT

Dropbox отваряли качваните .doc файлове...

Отговора им: "Ами, то само да видим, дали се виждат в браузъра"... Един вид услуга правели, видиш ли.

http://www.techweekeurope.co.uk/news/dropbox-privacy-cloud-127119

:[Godzilla facepalm]:

Тея съвсем за мезе почнаха да вземат хората. ...или просто хората почнаха да се сещат...

Да не се окаже само, че Министерство обороны США са главен спонсор и на Norton :D

При размерите на компанията, бих се учудил да не е така, а представете си, както е тоя облак и някой им е "оперативно интересен"...

Аз съм българче. Не ме засяга или всъщност, не. Ако Белият дом им има доверие, то значи може да им се вярва още повече, защото това знчи, че си вършат работата. ;)

Едно петно сякаш беше хакването на NYTimes. Ма първо това е било таргетирана APT атака, която даже RSA и Локхийд Мартинс не са забелязали и след това доклко си спомням от Нортън изрично им бяха казали, че не са настроили защитите, което ако е вярно е супер смешно...

Проблемът с лийковете на Сноудън е там, че щом един може, и други могат. И той ги е дал на пресата, но може някой да се поблазни за парички и да отиде в Поднебесната.

Но как Щатите могат да поверят такива неща на външни компании (контракторите). Образование, медицина, социално осигуряване - ясно, ма националната защита да я повериш на частник...лелеле. Ако се случи най-лошия сценарий при едно корумпиране на данните, не ми се мисли каква ужасия може да стане...ако не е станала.

И още нещо. С момента, в който изтече това, че са поставяли бекдор в хардуера и други системи и софтуер, няма да ме учуди веднага някакви мошеници да са започнали да ровичкат рутери и процесори...

Излезе доклада за заплахите за първата половина на годината на F-Secure:

http://www.f-secure.com/static/doc/labs_global/Research/Threat_Report_H1_2013.pdf

супер любопитно четиво. Микко - президент!

Тая вечер имам кво да чета.

:(  Microsoft най-накрая призна, че софтуера за сигурност Microsoft Security Essentials не е достатъчeн за защита на потребителите от съвременни заплахи.

Microsoft: Security Essentials provides "baseline" protection - Neowin

Бил Гейтс нарече грешка комбинацията Ctrl-Alt-Delete

Основателят на Microsoft, Бил Гейтс призна, че създаването на клавишната комбинации CTRL-ALT-DEL е било грешка. Той каза това по време на кампанията за набиране на средства в Харвард, пише The Verge.

Бил Гейтс призна, че никой не е планирал първоначално да се внедрява Ctrl-Alt-Delete за вход в системата.

“Искахме за  тази цел да използваме един клавиш, но човекът, който създаде клавиатурата на IBM, предложи точно такава комбинация” – каза Бил Гейтс.

Първоначално  Ctrl-Alt-Delete е използвана за да се рестартира компютъра. Днес Бил Гейтс смята, че създаването на такава комбинация, която широко се използва и до днес, е грешка.

Изобретателят на комбинацията Ctrl-Alt-Delete инженер Дейвид Брадли, който е работил на първия IBM PC, по-рано заяви: “Може би съм го измислил, но Бил направи Ctrl-Alt-Delete знаменита комбинация.”

Един репорт и от Софос за заплахите през тази година: http://www.sophos.com/en-us/medialibrary/PDFs/other/sophossecuritythreatreport2013.pdf

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.