Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на хард диска

Featured Replies

Пак казваме, че е въпрос на компромис. Видето или процесора. Колегата се е изразил много точно горе. Неговото видео е по-добро. Моят процесор е по-добър. Така или иначе за тези пари взимаш дъното на компютърните конфигурации. Прецени на кое искаш да наблегнеш. Ако искаш да ъпгрейдваш след време се насочи към моето предложение.

• Отговори 57
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ами моето видео е по-добро, цената е почти една и съща. Единствения минус за моята конфигурация е ако после правиш по-голям ъпгрейд за по-нови игри и прочие :). Сега интел бият амд по производителност на процесорите, докато амд ги побеждават в графичните процесори :). За това ако смяташ после да ъпгрейдваш то от Пентюм на i5, i7 е по-добре от А6 на някой Феном. Но ако не мислиш да я ъпгрейдваш за тези най-новите игри дето излизат можеш да вземеш моето предложение :).

Не мисля за сега да ъпгрейдвам. Аз докато изиграя тези игри, който не съм можал до сега ... после няма да ми е до игри вече. Значи твоята, но на мястото на фортона (за 37 $ ) другата кутия със захранване за 72 лева. И.. още 2 гб.. няма да се отразят зле нали ... ;] Ще можеш ли да ми направиш схема вече със завършения вид... ?! Благодаря предварително ...

Редактирано от WeselinHristow (преглед на промените)

Публикувано изображениеЗаповядай. Спазих изискването за още 2гб :). Ако е само 2гб рам цената е : 505.38лв

Edit: Промених малко конфигурацията и по-точно рам паметта мислех да работят в двуканален режим, но не се загледах, че дъното е с 2 слота за рам, което в бъдеще ще е проблем, ако искате да добавите още памет. Благодаря за забележката на quickJO.

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти много. Значи това е машината, която ми е необходима. Да видим как ще изкараме 500 лева ;]

Само с една забележка- дъното е с 2 слота за RAM. В такъв случай е по-добре да се вземе 1 плочка 4GB от колкото 2х2GB. С идеята да има възможност за добавяне на още 1 плочка след време, без да трябва да се разкарват старите.

• Автор

Благодаря ви много момчета. Сега е само въпрос на време да ги изкарам тези 500 лева. Мерси много отново и лека вечер.

Лека и на теб и успех! Ако се проточиш във времето, пиши пак. Нещата се променят динамично. Докато хардовете вървяха рязко нагоре (от 70 лв за 500 GB стихнаха 175, заради наводненията в Азия) RAM-та пък вървеше надолу и достигна безбожно ниски цени от порядъка на 60 лв за 8 GB... Та нещата се променят бързо и ако мине примерно месец, два- пиши пак. Ако са поспаднали цените на хардовете може и да се намери 1 идея нещо по-добро.

Процесора е по-слаб, намален е харда, макар да не виждам смисъл, намалено е количеството RAM и е сложено по-обикновенно дъно. Все пак успях да запазя HDMI-а. Не си казал нищо за кутията.

Сайта е http://sky.bg/

Не усещате ли, че нещо се престаравате? Щом това, което е има до сега човека му е стигало, за какво по дяволите ми е HDMI, скъпо дъно с възожности за overclock и прочие? Честно казано, на моменти в хардуерните раздели въобще се престаравате.

До автора-цената дори на 512MB модул е просто убийствена.

PATA харддискове все още се продават нови, но...Процесор-да се търси процесор трябва втора ръка и не ми се занимава да гледам какво поддържа машинката. Като цяло-Ъпгрейдът не си заслужава.

Една евтина конфигурация с DDR2 памет, някой Intel Dual Core, 1GB RAM и някое видео като Nvidia 8800 според мен му е достатъчна на човека. Нещо такова с подходяща видео карта и готово. http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_2906_Optiplex_755.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

HDMI реално разликата е към 5 лв с по-евтиното дъно. Защо да няма? Може просто да не е знаел. Нали даже попита какво е. Скъпо дъно с възможности за клок? H61 какви възможности дава? Надявам се говориш по принцип, не за конкретният случай. И защо да се взима нещо старо ибез перспектива, като тук има и възможност за ъпгрейд.

HDMI реално разликата е към 5 лв с по-евтиното дъно. Защо да няма? Може просто да не е знаел. Нали даже попита какво е. Скъпо дъно с възможности за клок? H61 какви възможности дава? Надявам се говориш по принцип, не за конкретният случай. И защо да се взима нещо старо ибез перспектива, като тук има и възможност за ъпгрейд.

Говоря принципно. А и като гледам човека с каква конфигурация е бил, далеч под това, което му предлагате, ще му е предостатъчно. Мислиш ли, че човека, спрямо информацията и начина на оформление на постове си има сериозна идея как се ъпгрейдва компютър? Кое е без перспектива, слагаш му 4GB RAM, има си PCI Express и една външна карта ще се сложи без проблем. Не знам как седят при вас нещата, но аз все си мисля, че не всеки един човек може да извади ей така сума от 500-600лв дори, а понякога просто няма и нужда?

Или е важното да можеш да ъпгрейднеш до 12 ядрен процесор, нищо че ще работиш и ти стига дори и PentiuIII? Едва ли човека опциите за ъпгрейд в момента го греят, а на тая конфигурацийка дори и някои съвременни непретенциозни заглавия ще си вървят без проблем. Ако се изрови и нещо с Core2Duo и DDR2-перфе, евтинийка и сравнително добре...

Разбира се, че не всеки може да извади туку така 500 лв. Но това, което предлагаш след още година-две ще е твърде старо. Реално ще доближи неговата конфигурация в момента. Нужно ли е? Пък и много по-евтино излиза да взимаш нови части, да ъпгрейдваш на 1-2 години основните компоненти, старите да продаваш докато са още в гаранция. Излиза по-евтино от нов компютъур цял, машината е винаги в добро състояние с нови компоненти, а и като старите се продават с гаранция имат по-висока цена и реално новите компоненти излизат далеч по-евтино. Мисълта ми е, че винаги е по-добре да се вземе нещо ново с 2-3 години гаранция от производителя.

Разбира се, че не всеки може да извади туку така 500 лв. Но това, което предлагаш след още година-две ще е твърде старо. Реално ще доближи неговата конфигурация в момента. Нужно ли е? Пък и много по-евтино излиза да взимаш нови части, да ъпгрейдваш на 1-2 години основните компоненти, старите да продаваш докато са още в гаранция. Излиза по-евтино от нов компютъур цял, машината е винаги в добро състояние с нови компоненти, а и като старите се продават с гаранция имат по-висока цена и реално новите компоненти излизат далеч по-евтино. Мисълта ми е, че винаги е по-добре да се вземе нещо ново с 2-3 години гаранция от производителя.

Ако това беше тема за нова конфигурация, нямаше да се намеся. Но това НЕ Е тема за нова конфигурация и не смятам, че Core2Duo 2-4GB RAM и някаква видео карта там ще са кой знае колко морално остарели.

Забелязал съм също, че в последно време напише ли някой, че е с под Core i3, веднага се хвърлят да обясняват как не струва компютъра му и му предлагат да си купува нов, а тоя да го хвърли на боклука.

Между другото, сравнение между Pentium 4 1700Мhz и PC133 и Intel Pentium Dual Core/Intel Core2Duo с DDR2 667Mhz е напълно и тотално несъстоятелно, тия процесори имат поколения разлики, а на втория човека дори Crysis ще върти с хубава видео карта.

Естествено, че не може да се сравняват. Даже много пъти съм обяснявал защо сравняването на процесори само по GHz от различни поколения е грешно, пък какво остава м/у AMD и Intel... Просто смятам, че е по-добре да се вземе нещо ново. Отклонихме се от темата, но се получава един градивен спор, който ще е от полза на питащият. А темата се превърна в такава в момента в който автора помоли да му се предложи конфигурация. Аз имам една антика на Socket A, която в момента се ползва от мой приятел, който няма пари за нов компютър, а неговият сдаде багажа тотално. Скайп, фейс, филми, офис вървят.

• Автор

Не усещате ли, че нещо се престаравате? Щом това, което е има до сега човека му е стигало, за какво по дяволите ми е HDMI, скъпо дъно с възожности за overclock и прочие? Честно казано, на моменти в хардуерните раздели въобще се престаравате. До автора-цената дори на 512MB модул е просто убийствена. PATA харддискове все още се продават нови, но...Процесор-да се търси процесор трябва втора ръка и не ми се занимава да гледам какво поддържа машинката. Като цяло-Ъпгрейдът не си заслужава. Една евтина конфигурация с DDR2 памет, някой Intel Dual Core, 1GB RAM и някое видео като Nvidia 8800 според мен му е достатъчна на човека. Нещо такова с подходяща видео карта и готово. http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_2906_Optiplex_755.html

Toва като пари е много по - постижимо от моя страна. Прав си, че не ми трябва чак толкова бърз компютър. Щом до сега съм карал с този. Тази обява която си постал е твоето предложение така ли ?! Мисля, че ще ми върши идеална работа. Аз на него ще играят 3 - 4 игри (максимум) и те няма да са някои от 2012 - 2011, а някой по - стари. Ще ми върши работа нали така /!

Toва като пари е много по - постижимо от моя страна. Прав си, че не ми трябва чак толкова бърз компютър. Щом до сега съм карал с този. Тази обява която си постал е твоето предложение така ли ?! Мисля, че ще ми върши идеална работа. Аз на него ще играят 3 - 4 игри (максимум) и те няма да са някои от 2012 - 2011, а някой по - стари. Ще ми върши работа нали така /!

Търсиш нещо с Pentium Dual Core или IntelCore2Duo. Да вземеш едноядрен процесор в днешно време за настолен компютър вече си е кощунство, да знаеш. Поне двуядрен търсиш. Поне 1GB RAM и това е. Можеш да му сложиш и една Nvidia 8800 за външна видео карта, че вграденото видео е убито и ще подкарваш сравнително съвременни игрички...

Това беше една принципна конфигурация, от къде и каква точно ще вземеш-зависи къде се намираш и с какъв избор разполагаш.

Но да знаеш, че най-новите игри освен с някоя скъпа видео карта няма да ги играеш много добре. За да вървят ти трябва скъпа видео карта и там минималните изисквания, за да върви играта е Intel Core2Duo или еквивалентен двуядрен процесор.

И да, ако не играеш най-новите игри(което е обвързано с покупката на СКЪПА видео карта) и не рендваш/монтираш видео с висока резолюция, което ще става добре, но ще е малко-бавно отколкото с най-новите процесори, компютърчето е що-годе достатъчно. Но не е като Intel core i5, както и да се гледа, въпреки това е добре.

Обаче ако си си наумил задължително да взимаш нова машинка, няма да те спирам. Това е твое решение. Но да ползваш за офис програми мощна машина си е направо..престъпление... :D

• Автор

Търсиш нещо с Pentium Dual Core или IntelCore2Duo. Да вземеш едноядрен процесор в днешно време за настолен компютър вече си е кощунство, да знаеш. Поне двуядрен търсиш. Поне 1GB RAM и това е. Можеш да му сложиш и една Nvidia 8800 за външна видео карта, че вграденото видео е убито и ще подкарваш сравнително съвременни игрички...

Това беше една принципна конфигурация, от къде и каква точно ще вземеш-зависи къде се намираш и с какъв избор разполагаш.

Но да знаеш, че най-новите игри освен с някоя скъпа видео карта няма да ги играеш така или иначе...Там изискванията са други и минимума е Intel Core2Duo....

И да, ако не играеш най-новите игри и не рендваш/монтираш видео с висока резолюция, компютърчето е що-годе достатъчно. Но не е като Intel core i5, както и да се гледа, въпреки това е добре.

Обаче ако си си наумил задължително да взимаш нова машинка, няма да те спирам. Това е твое решение. Но да ползваш за офис програми мощна машина си е направо..престъпление... :D

Човек дай ми едно предложение за Pentium Dual Core и едно предложение за IntelCore2Duo, ако може ? Не, не искам нова машинка, по - простата причина, че 500 лева не мога да отделя. Ако имах така свободни 500 лева, може би щях да се замисля, дали да не си взема по - добре компютър. Този, който ти ми показа за 200 лева, мисля, че покрива изискванията ми. Той двуядрен ли е или едноядрен ?!

Човек дай ми едно предложение за Pentium Dual Core и едно предложение за IntelCore2Duo, ако може ? Не, не искам нова машинка, по - простата причина, че 500 лева не мога да отделя. Ако имах така свободни 500 лева, може би щях да се замисля, дали да не си взема по - добре компютър. Този, който ти ми показа за 200 лева, мисля, че покрива изискванията ми. Той двуядрен ли е или едноядрен ?!

Двуядрен е. С вградено видео е дъното, после можеш да купиш и отделна видео карта, ако искаш. Повечето маркови компютри имат и вградено видео, защото ако ще го ползват за офис програми, не им трябва външна видео карта.

Отново повтарям, всичко ще върви добре, но за най-новите игри ще трябва хубава и скъпа видео карта.

Ето една принципна конфигурация с Core2Duo. http://www.kvantserv...tiplex_745.html

Разликата между PentiumDualCore и IntelCore2Duo основно са, че единият е малко по-нисък клас, по-евтин, а другият е за по-висок клас конфигурации. Кеш памет на процесора и т.н... Но каквото и да е, ще е поне 10 пъти по-добро от Pentium4 на 1700Mhz и PC133 памет с някоя незнайна Nvidia MX440 сигурно текущият ти компютър...

Това са ПРИМЕРНИ конфигурации, които ще вървят добре и ще можеш да подкарваш и по-новички игри с хубава видео карта. Ако ще играеш по-стари, една Nvidia 8800 ще е предостатъчна.

Какво ще има точно където си ти, зависи много. Аз лично те разбирам, защото и аз съм бил в подобна ситуация и за това предлагам варианта втора ръка.

Има и с легнали кутии, които са някъде 20лв по-евтини, но там трябва да търсиш нископрофилна видео карта, ако ще слагаш външна, по-сложно е и за това не ги предлагам.

• Автор

Двуядрен е. С вградено видео е дъното, после можеш да купиш и отделна видео карта, ако искаш. Повечето маркови компютри имат и вградено видео, защото ако ще го ползват за офис програми, не им трябва външна видео карта.

Отново повтарям, всичко ще върви добре, но за най-новите игри ще трябва хубава и скъпа видео карта.

Ето една принципна конфигурация с Core2Duo. http://www.kvantserv...tiplex_745.html

Разликата между PentiumDualCore и IntelCore2Duo основно са, че единият е малко по-нисък клас, по-евтин, а другият е за по-висок клас конфигурации. Кеш памет на процесора и т.н... Но каквото и да е, ще е поне 10 пъти по-добро от Pentium4 на 1700Mhz и PC133 памет с някоя незнайна Nvidia MX440 сигурно текущият ти компютър...

Това са ПРИМЕРНИ конфигурации, които ще вървят сравнително добре и ще можеш да подкарваш и по-новички игри с хубава видео карта. Ако ще играеш по-стари, една Nvidia 8800 ще е предостатъчна.

Какво ще има точно където си ти, зависи много,.

Добре този, който си дал ти не може ли да си го закупя по интернета ? Ще ми предложиш ли някоя примерна конфигурация с външна видео карта, ако е възможно? По принцип съм от Варна. Благодаря ти предварително. Този процесор 1.8 не е ли малко ?!

Редактирано от WeselinHristow (преглед на промените)

Добре този, който си дал ти не може ли да си го закупя по интернета ? Ще ми предложиш ли някоя примерна конфигурация с външна видео карта, ако е възможно? По принцип съм от Варна. Благодаря ти предварително. Този процесор 1.8 не е ли малко ?!

Първо, 1,8Ghz от това поколение не е малко, второ това са 2 ядра, не 1.

Твоят процесор е 1700Mhz Pentium4, а моят е 1600Mhz PentiumM. Моят PentiumM по производителност е все едно да имам 2,5Ghz Pentium4. Виждаш как хем честотата ми е по-ниска отколкото на твоят, хем имам само 1 ядро, хем е доста по-бърз от твоят.

Разликата между твоят Pentium4 и Core2Duo е няколко поколения.

И да, можеш да го поръчаш по интернет, но трябва да се плати доставката.

С подобен процесор можеш да подкараш игра от рода на Crysis предоволно на поне Medium. Външна видео карта от рода на Nvidia 8800GT струва да речем 30лв. Ако питаш мен, за да спестиш от куриер, хвани някое приятелче, което разбира от компютри и разгледайте из местните сервизи и фирми за компютри. Ако толкова си го закъсал, можеш да караш и с вградено видео и после по обявите или с разходка из сервизите да си харесаш някоя видео карта.

Изпраща се до посоченият от Вас адрес с куриер съгласуван между Вас и служител на фирмата. Куриерите с които фирмата работи са Еконт Експрес, Спиди, Евро път. Пратката се изпраща за сметка на получателя с наложен платеж. Това означава, че при получаване на пратката Вие плащате стойността на транспорта и стойността на стоката.

• Автор

значи последната обява, която си ми показал е най - удачна за моя случай. За това става въпрос - http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_3656_Optiplex_745.html нали така ?! с това видео ще мога да карам Crysis. Ако искам вече по - новите да ще трябва да си купя тази видео карта където си я дал ти. И после лесно ли се поставя външната видео карта?

значи последната обява, която си ми показал е най - удачна за моя случай. За това става въпрос - http://www.kvantserv...tiplex_745.html нали така ?! с това видео ще мога да карам Crysis. Ако искам вече по - новите да ще трябва да си купя тази видео карта където си я дал ти. И после лесно ли се поставя външната видео карта?

Процесорът стига за Crysis. Вграденото видео е колкото да вади картина и няма да стигне, имай го предвид. За да подкараш Crysis освен този компютър ще трябва да намериш някоя карта от рода на Nvidia GeForce 8800GT, която не е много скъпа втора ръка.

И е хубаво, ако ще купуваш от там, да говориш с хората дали не могат да сложат и някоя външна видео карта. И пак ти казвам, да спестиш от куриери и т.н-разходи се по-добре из Варна. Не е малък град.

• Автор

crysis е една от най - претенциозните игри ?! Нали .. за по - стари видеото си е добре? Аз гледах тази Nvidia GeForce 8800GT втора употреба .. вървят около 80 лева ? Много ли са ..

crysis е една от най - претенциозните игри ?! Нали .. за по - стари видеото си е добре? Аз гледах тази Nvidia GeForce 8800GT втора употреба .. вървят около 80 лева ? Много ли са ..

След като излезе Crysis1, излезе лафа "Да, добре, а може ли да пусне Crysis" :D

За Crysis като говорим, аз говоря за Crysis1, за Crysis2 нещата седят по друг начин. Ето ги изискванията за Crysis1

A картата-ако я намериш от човек, ще излезе евтино. Но както виждаш, една Nvidia 7600 също ще свърши работа долу-горе.

Но ти изведнъж от стари игрички скочи на Crysis, ей, не трябваше да си отварям устата и аз :D

Crysis 1 system requiments

Minimum Requirements

CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz

Graphics: Nvidia 6200 or ATI X1300 - Shader Model 2.0

RAM: 768MB on Windows XP or 1GB on Windows Vista

HDD: 6GB

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)

Graphics: Nvidia 7600 or ATI X1600 Pro (SM 3.0) or DX10 equivalent

RAM: 1.5GB+

HDD: 6GB

Втора ръка не е като купуване на ново. Там няма фиксирани цени, ровиш и сравняваш цените. :))))

• Автор

не .. мисълта ми беше, че щом ще карам crysis значи ще кара повечето по - стари игри, да не кажа всички. Говорим без тази допълнителна карта нали така ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.