Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор

Featured Replies

• Автор

Взех LG 32LW4500. Много се колебаех между LG 32LW4500; SAMSUNG UE-32D6000; SAMSUNG UE-32C6500; SAMSUNG UE-32D5500. Като ме убеждаваха да си взема SAMSUNG UE-32D6000. И все ми обясняваха колко по-хубав бил. Чак сега се чувствам някак си зле, че не съм си взел самсунга. Благодаря за съветите :), много поздрави от Пловдив. Но все пак какво мислите за избора ми ?

• Отговори 59
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз щях да взема Филипса (по-добър и 100 лв. по-евтин) или Сонито. LG се избира заради 3D-то което няма да гледаш. Но е по-добре от Самсунга. А тия в магазина първата им работа е да се отърват от дефектната стока без да свалят цените. Преди време ги осъдиха освен за фалшивото 3D и че държат нарочно високи цени заедно с Шарп. Само трябва да се радваш че не си взел Самсунг.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

То всъщност какво е станало с 3дто че са ги осъдили. Тея от магазините всички казваха че няма такова нещо...

Тия от магазините и в майките си се кълнат само и само да ти ги пробутат. Явно цял свят знае но не и тия в Технотата. Стана това че другите производители се оплакаха от Самсунг и шмекериите им. Иначе самия проблем е известен отдавна.

• Автор

А мога ли да гледам ХД без ХДМИ кабел през компютъра ?

Хм, яко са копипействали сайтовете един от друг, все на едно и също попадам, но според написаното тук KDL-42EX410BAEP поддържа .mkv, но май не намирам потвърждение.

Най-сигурният начин ти е дал naruto в горния коментар - мятай 1-2 флашки с различни формати и отивай с тях на място. Не се притеснявай в магазина и не пристъпвай плахо, ще даваш пари за тоя телевизор, при това не са лев-два.

То Sony EX720 не го чете, та какво остава за този...

Взех LG 32LW4500. Много се колебаех между LG 32LW4500; SAMSUNG UE-32D6000; SAMSUNG UE-32C6500; SAMSUNG UE-32D5500. Като ме убеждаваха да си взема SAMSUNG UE-32D6000. И все ми обясняваха колко по-хубав бил. Чак сега се чувствам някак си зле, че не съм си взел самсунга. Благодаря за съветите :), много поздрави от Пловдив. Но все пак какво мислите за избора ми ?

Колега, поздрави за чудесния избор! И аз имам 47LW4500 и съм много доволен и също като Вас се чудех между Samsung UED5500/6000 и Sony EX720. Няма за какво да съжалявате, че не сте си взели Samsung, и аз клонях към Samsung и се радвам, че не си взех.

Аз щях да взема Филипса (по-добър и 100 лв. по-евтин) или Сонито. LG се избира заради 3D-то което няма да гледаш. Но е по-добре от Самсунга.

А тия в магазина първата им работа е да се отърват от дефектната стока без да свалят цените.

Преди време ги осъдиха освен за фалшивото 3D и че държат нарочно високи цени заедно с Шарп. Само трябва да се радваш че не си взел Самсунг.

Като почнете с това "фалшиво" 3D... Дай дефиниция?

Помисли си пак какво точно не чете. Това че някой ТВ не четат DTS не значи че не четат х264.

И телевизор не се избира по-този критерии. Ако ти трябва плеар си купи такъв.

Ползвай google на мен никой не ми плаща да те образовам. Тук единствено даваме съвети на зададен въпрос а

човек после си прави собствено проучване за подробности и си преценява устройва ли го. Поне ако има капка ум.

DVI ще ти свърши работа ако видеокартата ти е от старите без hdmi.

Не, ако нямата hdmi изход, можете да си вземете кабел DVI-HDMI. Но за звука ще Ви е необходимо отделно озвучаване. Ако Ви трябва подобен кабел, ми пишете мога да Ви дам един почти чисто нов - само седмица съм го използвал.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Като почнете с това "фалшиво" 3D... Дай дефиниция?

Дефиницията е дадена навсякъде в мрежата и дори е обяснена по два начина - с технически термини и популярно. Първата не ме интересува, а втората перифразирано на съвсем лаишки език гласи - серия D6XXX на Samsung доказано и признато от фирмата-производител възпроизвежда 3Д на половин екран. Съвсем друг е въпросът колко 3Д предавания/филми/клипове в тоя формат ще гледа потребителят, но пък има ли смисъл да плаща за нещо, което не получава, а тия от веригите да се правят на несведущи по въпроса? Имам известни подозрения, че ти знаеш точно за какво иде реч, но както и да е, всеки си има право на мнение.

Взех LG 32LW4500.... И все ми обясняваха колко по-хубав бил. Чак сега се чувствам някак си зле, че не съм си взел самсунга. ... Но все пак какво мислите за избора ми ?

Честита ти придобивка, със здраве да си го гледате! Що се отнася до терзанията, мисля, че това е несериозно - Samsung си струва в много скъпите серии, но не и в "конфекцията", така че не бива да се съжалява. На консултантите това им е работата - да препоръчват това, което се продава по-трудно на предварително подготвените в някаква степен клиенти.

Смятам, че си направил много добър избор.

Дефиницията е дадена навсякъде в мрежата и дори е обяснена по два начина - с технически термини и популярно. Първата не ме интересува, а втората перифразирано на съвсем лаишки език гласи - серия D6XXX на Samsung доказано и признато от фирмата-производител възпроизвежда 3Д на половин екран. Съвсем друг е въпросът колко 3Д предавания/филми/клипове в тоя формат ще гледа потребителят, но пък има ли смисъл да плаща за нещо, което не получава, а тия от веригите да се правят на несведущи по въпроса? Имам известни подозрения, че ти знаеш точно за какво иде реч, но както и да е, всеки си има право на мнение.

За това ли говориш?

http://images.mukki....creenshot_1.jpg

Това се нарича SBS/Top/Bottom и е пасивна технология, също както LG 3D Cinema TV, само където аз не виждам проблем в това, ако се гледа от разстояние по-голямо от 2,5 метра.

За това ли говориш?...

За картинките не знам, не мога да ги коментирам. Проблемът е описан детайлно на тоя адрес - http://forum.setcomb...1&topic=50898.0 със съответните препратки към оригиналния тект от Уикипедия, с картинки, клипчета, технически описания и т.н.

За картинките не знам, не мога да ги коментирам. Проблемът е описан детайлно на тоя адрес - http://forum.setcomb...1&topic=50898.0 със съответните препратки към оригиналния тект от Уикипедия, с картинки, клипчета, технически описания и т.н.

Ако може по-точен линк, че трябва да "преравям" 22 страници.

Ако може по-точен линк, че трябва да "преравям" 22 страници.

Може, само дето са отворили 4-та част, та първия линк, водещ към нея, е некоректен, за което се извинявам.

Чети първия коментар на hristoslav2 на стр.77 на тоя адрес - http://forum.setcomb...,54612.980.html и следващите няколко страници по-нататък.

Може, само дето са отворили 4-та част, та първия линк, водещ към нея, е некоректен, за което се извинявам.

Чети първия коментар на hristoslav2 на стр.77 на тоя адрес - http://forum.setcomb...,54612.980.html и следващите няколко страници по-нататък.

Благодаря!

• Автор

Вчера си свалих едно филмче от замундата. Свързах компа към телевизора и го пуснах, обаче нямаше звук и трябваше да си включвам и тонколоните към компа за да има. Ако си купя по-голяма флашка (защото имам само 2х4гб) и сложа филма и субтитрите там ще тръгне ли от ТВто със звук. И ако не става бихте ли ми казали как мога да подкарам филм със звук на Твто и от къде. И какъв ХДМИ кабел да си купя? Като версия и горедолу колко пари трябва да струва, за да съм сигурен че ще е читав. ПП. Филма се казва Drive и версията която свалих от замунда беше 720п (около 5-6гб)

Вчера си свалих едно филмче от замундата. Свързах компа към телевизора и го пуснах, обаче нямаше звук и трябваше да си включвам и тонколоните към компа за да има. Ако си купя по-голяма флашка (защото имам само 2х4гб) и сложа филма и субтитрите там ще тръгне ли от ТВто със звук. И ако не става бихте ли ми казали как мога да подкарам филм със звук на Твто и от къде. И какъв ХДМИ кабел да си купя? Като версия и горедолу колко пари трябва да струва, за да съм сигурен че ще е читав.

ПП. Филма се казва Drive и версията която свалих от замунда беше 720п (около 5-6гб)

Казах го още в предишния коментар - ако кабела е DVI-HDMI, ще има само картина, но без звук. Решението е или HDMI кабел, или да се използва звук от външни колони.

За версията на HDMI, ако се използва само такъв кабел е достатъчно 1.3 Например MANHATTAN HDMI1.3 от Технополис. - 14лв.

Като гледам тоя е в.1.4 - http://www.sony.bg/p...ables/dlc-he20p | http://www.technomarket.bg/products/09107719/sony-dlc-he20p

Доколкото разбрах ще го връзваш към лаптоп и дължината не е от значение?

Като гледам тоя е в.1.4 - http://www.sony.bg/p...ables/dlc-he20p | http://www.technomar.../sony-dlc-he20p

Доколкото разбрах ще го връзваш към лаптоп и дължината не е от значение?

Колега тази цена за такъв кабел, какъвто не му е необходим е необоснована! Този, който предложих е предостатъчен за целта!

http://www.technopolis.bg/b2c/details/562943/P11021201/Kabel-MANHATTAN-HDMI-M-M-1.8m-391511

• Автор

Купих кабела, обаче има един проблем. Монитора на компа ми не поддържа full HD . И като вържа картата с ХДМИ за ТВто и дам да е еднакъв екрана и на двата монитора full hdто излиза 1280/1024. Има ли някакво решение? И другия проблем е че отново няма звук.

Редактирано от horche (преглед на промените)

Ами тя за това правилната настройка е "Разшири" а не "Дублирай".

• Автор

На разшири ми дава само логото на уиндолса на екрана на компютъра а на ТВто- десктопа (а Твто е не в стаята, компютъра е настолен)

Редактирано от horche (преглед на промените)

Това са вариантите. Просто изтегляш плеара извън екран и цъкаш два пъти с левия бутон на мишката. Това в случай че няма клавишна комбинация за целта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.