Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор

Featured Replies

Искам да си купувам телевизор, но първо реших да попитам вас, тъй като не съм много компетентен. За начало бих искал да попитам на кои параметри трябва да обърна внимание. Като за начало кое е по-добре LCD или LED? Сметнах разтоянието от което ще се гледа и установих че 32 инча ще е перфектен. Ще има ли значение дали ще е Фулл ХД или ХД реади като е само 32инча? Колко херца трябва да е опресняването на картината? Гледах в технополис телевизори, който даваха движениета някак си "мазно" и направо ми успокояваха очите. Коя фирма бихте ми препоръчали (Sony, Samsung, Toshiba, Lg)? И не на последно място, дюджета е около 1000лв. Ще бъда много благодарен ако помогнете.

• Отговори 59
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Единия вариант е много четене из специализираните форуми като

http://forum.setcombg.com/index.php?PHPSESSID=s0729oc30d8vrmlajsoqu6q810&topic=46866.0

тук в Калдата също има много изписано в различни теми.

Другия е да отидеш в 2-3 магазина с парите, да погледаш няколко телевизора, които влизат в бюджета, да попиташ дали имат екстрите, които те интересуват - и да си избереш един и да го купиш.

А най-добре иди огледай, спри се на 2-3-4 модела, запиши си ги и тогава търси информация по форумите.

Аз лично засега се въздържам най-вече поради некачествения сигнал на кабелните телевизии.

Публикувано изображение

те всичките са LCD, разликата е в подсветката (LED или CCFL) led подсветката пести ток, но качетвото на картината не може да се мери с лампите (CCFL) тошиба са пълни боклуци - матриците им са много зле, но имат и модели със матрици на самсунг... LG CCFL не съм обръщал внимание, но тия с LED - графиката е като да гледаш 32 битова картинка на 16 битов цвят... сони ако е трябва да е със самсунг матрица (ниския клас на сони и самсунг се правят с каквото дойде, високия със - самсунг) шарп с техния четвърти цвят - ми всичко се прави на базата на 3 цвята а тия идиоти правят 4-ти с интерполация от трите цвята за да вкарат още 1 субпиксел... какво като са измислили LCD-то, лежат на стари лаври...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ами аз засега съм се спрял на няколко модела. На LG, SONY, Samsung и LG. Кажете според вас кой си струва най-много. Ето ги и тях:

TOSHIBA 32TL838G- http://www.technomarket.bg/products/09112781/toshiba-32tl838g

LG 32LW4500- http://www.technomarket.bg/products/09108824/lg-32lw4500

SAMSUNG UE-32D6000- http://www.technomarket.bg/products/09107301/samsung-ue-32d6000

SONY KDL-32EX520- http://www.technopolis.bg/b2c/details/13011/P11090103/LED-televizor-SONY-KDL-32EX520

Искам да питам и също така струва ли си 3Dто, има ли голяма разлика между 100 и 200хз? Защото не е задължително телевизора да поддържа 3д и може да се окаже че и не си струва (тъй като чух че имало "фалшиви" 3d телевизори)

Е то всичкото 3Д е фалшиво.Просто се разчита на биполярното човешко зрение и с някои оптични номера се постига пак някакъв ефект. Да,ще има разлика при повече херци.Но просто,сигнала който вкарваш в телевизора,не е толкова херца.А с някои допълнителни обработки,че постига още един кадър в процесията и се подобрява цялостното изображение.

• Автор

Аха за 6 серия на Самсунг става въпрос...

Това лошо ли е ?

Ами плащаш си за него а не го получаваш. Ти на това добре ли му викаш? Ако не ти трябва 3D не си купувай такъв телевизор. Ако ти трябва стой далеч от тази серия на Самсунг. Най-добре разгледай форума за които ти е дал линк human1970. В темата за Самсунг имаше разни сравнения и тестове с други телевизори и т.н.

Аз съм с LG 32LW4500 - няколко теми по-надолу е и моята, но нещо малко хора сме с такъв модел, защо ли? - аз като оглеждах по техномаркета всеки път някой влачеше такъв LG от серията, но малко пишат по форумите. Мен ме грабна пасивната технология на 3Д-то. Разлика в картините между новите телевизори няма да откриеш просто гледай кой какво има повече от другия - то сега какво ли не се блъска в тях.
  • Автор

До колкото прочетох тази серия на Самсунг 6ххх била с "фалшиво" 3д и фирмата дори била осъдена. Заключението ми е че не трябва да се взима самсунг 3д. От другите 3 модела които съм постнал какво бихте казали за Тошибата и сонито. Мар7о ти доволен ли си от ЛГ то ?

...От другите 3 модела които съм постнал какво бихте казали за Тошибата и сонито...

В общи линии никой от четирите в коментара ти ...не е това, което е - за D6xxx на Samsung вече стана дума, че е с работещо наполовина 3Д, друг е въпросът доколко ще ползваш тая опция, много сме далеч от триизмерността. Не съм съвсем сигурен какви матрици се ползват от Samsung в тоя ценови клас, но по спомен не е собствена. Ако имаш намерение да ползваш вградения в телевизора плеър за възпроизвеждане на филми, то само Samsung върши работа, защото бг субтитрите му не са проблем, но за мен лично е несериозно мъченето на телевизора с несвойствени функции, след като може преспокойно да се закачи с компютър или блурей плеър и да отпаднат всички проблеми с формати и субтитри.

Проблемът с матриците важи и за останалите - висококачествените на Samsung, които се поставят и на Sony, и Toshiba, остават за високите класове на трите марки, а за масовата продукция - каквото остане...

От 4-те бих взел LG-то без особено колебание, най-вече заради бързата матрица, а и не само, защото бе един от трите, между които избирах преди около 2 месеца, но иначе, никой от 4-те. Ако не те мързи, хвърли един поглед на тая тема - http://www.kaldata.c...howtopic=186630 , може пък да ти е от полза.

Гледам че си се насочил към `32 до 1 000 лв. та ето един вариант - http://www.technomar...lips-32pfl8605h

И тук както е разпространено почваме от 9 серия и надолу. Демек този се води висок клас. Може да се вземе по-голям но от бюджетната 6/5 серия и т.н.

http-~~-//youtu.be/AeQazqe2gqY

пс. При големия брат http://www.technomar...lips-37pfl8605h разликата не е само диагонала та ако намериш още кеш...

Даже и стойка за стена пише че е включена в цената.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Мерси :). А каква е разликата между clear motion rate; active motion rate; motion clarity intex; trumotion ?

...А каква е разликата между clear motion rate; active motion rate; motion clarity intex; trumotion ?

Вероятно е лесно да се опише чисто технически, но трябва да се види в действие, защото е въпрос на субективно възприятие, т.е. въздейства по различен начин и следва да се види, за да се прецени дали и до каква степен (иначе казано, при гледане на какъв тип предаване) ще се използва. True Motion, например, създава усещане за обемност на движенията, но това няма нищо общо с 3Д-то, да речем.

Най-лесният начин, за да се ориентираш е да идеш до най-близкия магазин и да помолиш за демонстрация.

И имай предвид, че който и модел/марка телевизор да купиш най-късно до средата на март ще го видиш в някоя брошура на промоция със около 100лв. по-евтин. Така че се поогледай още малко, поразходи се няколко пъти до магазините /Метро не го подценявай също/ и щом бюджета ти е до 1000лв. спокойно гледай и телевизорите с моментна цена до 1200лв.

Помисли и какъв сигнал ще му подаваш - в най-лошия случай виж кой кабелен оператор предлага най-много HD канали, за fullHD не знам дали предлагат.

undefined

Това са от Близу

Планета ХД - 1920X1080

Delux HD - 1280x1080

HBO HD - 1920x1080

MTV HD - 1920x1080

Penthouse HD - 1920x1080

Viasat HD - 1280x720

History HD - 1920x1080

Luxe HD - 1280x1080

FTV HD - 1920x1080

NG HD - беше 1280x720 ,скоро не съм тествал как в момента,но ми изглежда не променен!

NGW HD - 1920x1080

ESPN HD - 1920x1080

Travel HD - 1920x1080

Discovery HD 1920x1080

Да, така си и мислех - няма все още. Тези гореизброените не си спомням да сме ги гледали в къщи, още повече пък и ежедневно.

Публикувано изображение

• Автор

А какво ще кажете за Сони? Може ли да ми предложите 2-3 модела (един 32 и един 40-42 инча), защото немога да се ориантирам. А много ми похвалиха Сони.

Скъпи са. Трябва да е бюджетен модел като тоя дето си си избрал.

Другия вариант е да не е Led. Примерно...

http://www.technomar...ony-kdl46v4000k Без DVB-T

http://www.technomar...ny-kdl-46w4000k Без DVB-T

http://www.technomar...-kdl-40nx500aep Този си има

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Мар7о ти доволен ли си от ЛГ то ?

Доволен съм! Как няма да бъда, просто не ми трябваше Смарт ТВ, а иначе имаше за към 1200лв. - е 200 лв. за Смарт - не е много смарт :) За да гледаш 3д-то трябва да си хоризонтално на екрана иначе не става - е то верно кой гледа отгоре!

Самсунг щели дa пускат активно-пасична технология скоро, но нещо са го "затаковали" и скоро няма да е.

• Автор

Доволен съм!

А с софтуера как е? Всмисъл чете ли субс през флашка и има ли звук при Блу-Рей филмите?

Наруто, а за този какво ще кажеш, вчера бях в техномаркета и ми го похвалиха. http://www.technomarket.bg/products/09112350/sony-kdl-42ex410baep . LED e и е дори 42 инча FULL HD разбира се, но май само 50хц

...вчера бях в техномаркета и ми го похвалиха...

Е, затова им се плаща - да хвалят. Не съм попадал на консултант, който да каже, че стоката им не става - това няма връзка с модела, за който говориш.

По разните форуми има противоречиви коментари дали опресняването е 100 или 50, или 200 Хц (същото се отнася и до практически всички останали "подобрители", та в един момент оставам с впечатлението, че за да гледам нормално, едва ли не за всеки тип предавания да правя отделни настройки и непрекъснато да ровичкам из менюто, намирам това за несериозно). Ще попаднеш и на чести съвети 100-те херца да се включват/изключват според това дали гледаш статични или динамични кадри. Аз лично не виждам разлика при включени или изключени 100 херца, а някои твърдят, че имало разлика от небето до земята. Е, не знам, може пък да не гледам телевизора от правилната страна...

Ако ще ползваш вградения плеър на бъдещия си телевизор, то гледай да поддържа качествени видео формати, разбирай да възпроизвежда .mkv. Ако не може, мини на следващия от редицата. Още по-сложно е с бг субтитрите, но това вече го коментирахме.

Ако ще ползваш компютъра си за филмите (или външен блурей плеър), а телевизора ще ти играе ролята на монитор, тогава няма смисъл да се тормозиш от това телевизорът ти какво чете или не чете - взимай го "по свой образ и подобие".

• Автор

E да де и аз си мислих да използвам комютъра за филми, а ТВ то като монитор, но само когато ще гледам някакъв филм. Пък когато имам някаква работа на компютъра да може да се гледа ТВ. И тъй като компютърът ми е през 2 стаи от хола, ще трябва да го места (защото е настолен) и тя става дълга и широка. Та ако може най-добре самия плейър в ТВто да си ги може тея работи. Примерно качвам филма на флашка или ДВД и да си го гледам през ТВто. Сега знам че няма да може блу-рей ама ако има такива случаи ще позлвам компа. Та всъщност как да разбера кои формати поддържа въпросния телевизор. И кои формати ми трябват за обикновенни филми и субс.

Хм, яко са копипействали сайтовете един от друг, все на едно и също попадам, но според написаното тук KDL-42EX410BAEP поддържа .mkv, но май не намирам потвърждение.

Най-сигурният начин ти е дал naruto в горния коментар - мятай 1-2 флашки с различни формати и отивай с тях на място. Не се притеснявай в магазина и не пристъпвай плахо, ще даваш пари за тоя телевизор, при това не са лев-два.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.