Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на ключ на Wi-FI

Featured Replies

Добър вечер имам следния проблем... Значи съседа дойде с лаптопа в нас, аз имам рутер за който знам само че е CBN и.. нали вписах си паролата но не съм направил така че да остане запаметена.. Проблема е че той може би след като се е свързал с моята мрежа не се е опитвал да се вкючва в други мрежи и вкараната от мен парола е активна и в момента ползва моя интернет... Та въпроса ми е има ли програма с която да го игнорирам да го забраня един вид да не ползва моята мрежа или пък да сменя паролата...

Можеш да го помолиш да изтрие кънекция, можеш да смениш паролата, а ако рутера позволява, можеш да му забраниш MAC адреса, но и той може да го смени. Като най-сигурно остава смяната на паролата на мрежата.

Сравнително сигурен начин според мен е и т.нар. "бял списък" от MAC адреси (ако рутерът го позволява, разбира се), т.е. само на адресите в списъка да е разрешено да се закачат към мрежата.

• Автор

Ясно ще го изчакам да смени връзката и после ако пак се свърже с мен значи без да искам съм я запаметил за този списък на MAC по лошо защото после пък ако наистина ми потрябва трябва да звъня на оператора който ми предлага интернета да му кажа да добави нов мас... значи смяна на паролата.. А възможно ли е да не съм си запаметил паролата и пак да е във моята мрежа в смисъл мисля си че докато не опита да смени да се свърже към друг рутер няма да му поиска пак паролата на моя... пък дали е така незнам ...

Не трябва да звъниш на доставчика си! Това е опция на рутера. За доставчика ти сигнала е към един единствен МАК адрес- този на маршрутизатора. Зад него колко устройства и с какви МАК адреса са навързани е без значение. Това е твой личен филтър, до който имаш достъп ти през менюто на рутера.

Привет, ами просто погледнете в описанието на рутера. Рутера би трябвало да има книжка , в нея е описано как се стига до менюто, търсете нещо подобно : //192.168.0.1 този адрес го напишете в браузъра или най лесно е като кликните на My Computer и го напишете адреса в полето на адресната лента. Не забравяйте обратно наклонените черти. След това в полето на юзера, би трябвало да е admin и паролата също е admin. Като се логнете разгладеайте менютата би трябвало да има нещо от рода на секюрити. Хубаво е да се запознаете добре с рутера и неговата поддръжка, да имате представа за да може да го използвате пълноценно. Никой не се е родил научин,въпрос на желание, ще се справите .... Поздрави и успех.

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

1-во Стандарният адрес е http://192.168.1.1 за вход. Или просто в адресната лента се пише 192.168.1.1 Все пак е хубаво да се провери в книжката на рутера. 2-ро Паролата и юзъра надали са admin-admin. Вероятно са променени. 3-то Съг;асен съм с останалото.

Аз лично не стрелям в тъмното, а направо проверявам ;)

Start > run > "cmd" и следната команда в прозорчето:

ipconfig /all

... и ако компютърът е закачен директно след рутера, адресът на рутера ще се появи след "Default Gateway". А колкото до името и паролата за вход, тук има един списък със стандартни такива и ако не са променяни, ще можеш по марка и модел да си ги намериш. В първия пост е писано, че не се знае какъв е рутерът - все някъде по него трябва да пише поне марка или модел или пък някакъв сериен номер. В краен случай можем да се опитаме да го познаем и по снимка.

Да бяхте снимали менюто кабел модем, там трябва да са настройките и за wifi, там и ще се смени паролата за достъп и съседа увисва. OFF: на страницата на производителя на модема не мога да сваля упътване, иска ми юзер и парола, това за пръв път го виждам. Или нещо съм се объркал.

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Да бяхте снимали менюто кабел модем, там трябва да са настройките и за wifi, там и ще се смени паролата за достъп и съседа увисва.

OFF: на страницата на производителя на модема не мога да сваля упътване, иска ми юзер и парола, това за пръв път го виждам. Или нещо съм се объркал.

Може би ще трябва да се обадя в офиса на интернет доставчика ми за да ги помоля да ми я сменят изглежда до този предоставен ми от тях Wi-fi рутер нямам достъп.... а иначе кое точно меню трябва да снимам мисля че кабел модем сам снимал.. те са три подкатегории Сигнал LOgs и още едно

Да бяхте снимали менюто кабел модем, там трябва да са настройките и за wifi, там и ще се смени паролата за достъп и съседа увисва.

OFF: на страницата на производителя на модема не мога да сваля упътване, иска ми юзер и парола, това за пръв път го виждам. Или нещо съм се объркал.

Може би ще трябва да се обадя в офиса на интернет доставчика ми за да ги помоля да ми я сменят изглежда до този предоставен ми от тях Wi-fi рутер нямам достъп.... а иначе кое точно меню трябва да снимам мисля че кабел модем сам снимал.. те са три подкатегории Сигнал LOgs и още едно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.