Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търси се лаптоп :).

Featured Replies

Здравейте :) ! Решил съм да си купя лаптоп и реших да се допитам до вас за мнение :). Преди няколко дни моя лаптоп гръмна :( и реших да си купя Macbook Pro, но разбрах, че скоро ще излиза нов модел и реших да изчакам, но найстина ми трябва компютър и затова съм решил да купя нещо много евтино без значение конфигурацията (само батерията да държи малко :P), до като излезе новия Macbook :). Надявам се, че някой ще може да ми помогне. Благодаря предварително :)!

Ако съм те разбрал правилно, не виждам смисъл да купуваш сега нещо евтино, само за да се купи нещо, а след това да взимаш нещо скъпо. По-добре изчакай да знаеш за какво си даваш парите или още сега се насочи към нещо добро. :wink12:

• Автор

Много отдавна искам да си взема Macbook, но все се отказвах, защото моят лаптоп ми вършеше работа. В предишния пост споменах, че вече нямам лаптоп, но найстина ми трябва в момента компютър и мислех да си купя желания Macbook, но на всякъде пише, че по-добре да се чака за новия и затова сега искам да купя нещо, колкото да имам лаптоп до като излезе новия Macbook :).

• Автор

800 лв. са малко множко... Аз търся нещо възможно най-евтино, просто да имам компютър..

HP 635 тогава, но няма гаранции, че ще дочака излизането на макбука :) Каквото си вземеш сега ще трябва да го ползваш поне 6 месеца. Новият макбук май излиза второто тримесечие на годината. Ако смяташ да си го вземеш от БГ дилър, ще трябва да изчакаш още месец-два.

А запознат ли си с цените на макбуците най-евтините 13.3 инчови са 2500лв .+ ( сигурно тези нови които ще излизат ще са 3500лв.+) .Съветвам се да се ориентираш към други марки като HP,LENOVO и тн. ,освен ако баща ти не е някой политик от България. :D:) Просто макбуците за мен са само прищявка на днешната мода.

Acer Aspire S3 ултрабуук- 1699 лв. Тънък, лек. Със i5 процесор. Напълно конкурира МАК-а по дизайн, килограми, размери. РАзполага със SSD за ОС-а. Защо не помислиш над този вариянт. Аз лично MAC Book го намирам за твърде скъпи. Не виждам какво повече ми дават спрямо другите конкуренти.

А запознат ли си с цените на макбуците най-евтините 13.3 инчови са 2500лв .+ ( сигурно тези нови които ще излизат ще са 3500лв.+) .Съветвам се да се ориентираш към други марки като HP,LENOVO и тн. ,освен ако баща ти не е някой политик от България.

Просто макбуците за мен са само прищявка на днешната мода.

Acer Aspire S3 ултрабуук- 1699 лв. Тънък, лек. Със i5 процесор. Напълно конкурира МАК-а по дизайн, килограми, размери. РАзполага със SSD за ОС-а. Защо не помислиш над този вариянт. Аз лично MAC Book го намирам за твърде скъпи. Не виждам какво повече ми дават спрямо другите конкуренти.

Човека иска MacBook и има мерак. Ако има реална възможност да даде една сума пари за лаптоп, който цената му е толкова висока основно заради марката, нямам намерение да го спирам, глупостта не е моя и не ги давам аз парите.

Между другото, тия високи цени са в България. В САЩ картинката с Mac-овете седи по малко по-различен начин, ама нали тук сме последната дупка на кавала...

Аз лично не си сменям ThinkPad-овете за нищо. А тези отговори не са по темата, като гледам...

800 лв. са малко множко... Аз търся нещо възможно най-евтино, просто да имам компютър..

Възможно НАЙ-ЕВТИНО IBM Thinkpad T41 ВТОРА ръка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Реших направо тук да пиша, вместо да правя нова тема. Мога да взема лаптоп на много изгодна цена, но не мога да избера( мога само от 4 лаптопа да избирам :( ). 1. http://ardes.bg/laptop/Dell+Vostro+3350-37144 2. Същият, но с Intel Core i3-2330M (2.3GHz, 3MB) процесор и 500GB Hard 3. http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-U31SD-RX223D-Black-4GB-2811 4. http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-U35JC-RX135X-1386 Това са 4-те лаптопа, само от тях мога да избирам. Надявам се да ми помогнете :).

В такъв случай ти препоръчвам това- http://www.laptop.bg...d_y570_59325421 . А иначе за тези ,които си предложил съм за лаптоп номер 3 . :)

Редактирано от profesionalista (преглед на промените)

• Автор

И аз към него се бях ориентирал. А за macbook-a, нямам чак толкова голям мерак. На мен ми трябва да държи батерията и да има добри параметри и да е до 13.3 инча :) , ако можете да ми предложите нещо подобно на macbook-a ще съм ви много благодарен. :)

Редактирано от tinker (преглед на промените)

Значи, ти искаше супер евтин лаптоп, докато си купиш MacBook, като после излезе, че не искаш чак толкова MacBook и заговори за някакви над 1500лв. Я си изясни първо наистина ясно какво искаш, защото в текущият вид на темата аз лично не мога да преценя.

• Автор

Така, не съм се отказал още от Macbook-a... Всички казахте, че има и по-добри варианти и реших да попитам да дадете 1-2 примера, а за 4-те лаптопа, които показах, просто мога да ги взема по-евтино и затова питам кой от 4-те(да го ползвам временно...). Така че, в момента имам 2 въпроса: Кой от 4-те е по-добър и ако можете да ми дадете 1-2 примера за лаптоп подобен на Macbook-a или по-добър.(От лаптопа искам просто да е до 13.3 инча, батерията да е добра и да е близо до macbook-a).

Така, не съм се отказал още от Macbook-a... Всички казахте, че има и по-добри варианти и реших да попитам да дадете 1-2 примера, а за 4-те лаптопа, които показах, просто мога да ги взема по-евтино и затова питам кой от 4-те(да го ползвам временно...). Така че, в момента имам 2 въпроса: Кой от 4-те е по-добър и ако можете да ми дадете 1-2 примера за лаптоп подобен на Macbook-a или по-добър.(От лаптопа искам просто да е до 13.3 инча, батерията да е добра и да е близо до macbook-a).

!?!?!?!?!?!?!

Колко по-евтино, нали искаше супер евтин лаптоп, колкото да имаш компютър, ти за теб супер евтин е лаптоп от 1500лв с Intel Corei5? На мен като ми кажат-искам нещо евтинко, давам нещо втора ръка.

Или ти си от тези, дето "искат нещо евтино", на което да играят най-новите игри, докато си купят лаптоп, за да играят още по-новите игри? :P

• Автор

!?!?!?!?!?!?!

Колко по-евтино, нали искаше супер евтин лаптоп, колкото да имаш компютър, ти за теб супер евтин е лаптоп от 1500лв с Intel Corei5? На мен като ми кажат-искам нещо евтинко, давам нещо втора ръка.

Или ти си от тези, дето "искат нещо евтино", на което да играят най-новите игри, докато си купят лаптоп, за да играят още по-новите игри? :P

Еее... какво не разбра ? Тези 4 лаптоп-а, които споменах в един по-горен пост мога да ги взема много по-евтино... и питам кой от 4те да взема... така че вече не ми трябва евтиния лаптоп... А, тей като спона, че има лаптопи, които са по-добри от макбук-а и са на по-ниска цена, питах дали можеш да ми дадеш 1-2 примера.... Ти къде видя да съм споменал, че взимам лаптопа, да играя игри на него, че веднага ме сложи в тая група ....Сега стана ли по-ясно или да продължаваме да спамим темата с безсмислени коментари ?

Еее... какво не разбра ? Тези 4 лаптоп-а, които споменах в един по-горен пост мога да ги взема много по-евтино... и питам кой от 4те да взема... така че вече не ми трябва евтиния лаптоп... А, тей като спона, че има лаптопи, които са по-добри от макбук-а и са на по-ниска цена, питах дали можеш да ми дадеш 1-2 примера.... Ти къде видя да съм споменал, че взимам лаптопа, да играя игри на него, че веднага ме сложи в тая група ....Сега стана ли по-ясно или да продължаваме да спамим темата с безсмислени коментари ?

Първо ми говореше от 4 лаптопа кой да купиш, временно, подчертавам написаното в скобата, като от там аз разбирам, че все още искаш MacBook, после казваш че трябва да е 1 от тези 4 лаптопа, после едва ли не ще купуваш лаптоп за 1500лв, докато си купиш MacBook, честно казано, доста трудно е да се разбере какво точно искаш.

Ако няма да играеш игри, взимай Dell-а. Dell e по-читава марка и имам по-добри впечатления от нея, отколкото от Asus.

Oтделно, така и не каза за какво ще ползваш машинката и някакви конкретни нужди/изисквания???

Не каза горен лимит в цената...

Въобще, ще ме извиняваш, но не аз съм този който спамя. Не може с ченгел някой да ти вади думите и първо да викаш как ще взимаш лаптоп под 800лв, а след това MacBook, после пльосваш 4 лаптопа на двойна цена и питаш кой от тях да вземеш за ВРЕМЕННО, после казваш, че са за постоянно, ама не съвсем, че не си се отказал от MacBook-а, ама май така излиза!?

• Автор

Първо ми говореше от 4 лаптопа кой да купиш, временно, подчертавам написаното в скобата, като от там аз разбирам, че все още искаш MacBook, после казваш че трябва да е 1 от тези 4 лаптопа, после едва ли не ще купуваш лаптоп за 1500лв, докато си купиш MacBook, честно казано, доста трудно е да се разбере какво точно искаш.

Ако няма да играеш игри, взимай Dell-а. Dell e по-читава марка и имам по-добри впечатления от нея, отколкото от Asus.

Oтделно, така и не каза за какво ще ползваш машинката и някакви конкретни нужди/изисквания???

Не каза горен лимит в цената...

Въобще, ще ме извиняваш, но не аз съм този който спамя. Не може с ченгел някой да ти вади думите и първо да викаш как ще взимаш лаптоп под 800лв, а след това MacBook, после пльосваш 4 лаптопа на двойна цена и питаш кой от тях да вземеш за ВРЕМЕННО, после казваш, че са за постоянно, ама не съвсем, че не си се отказал от MacBook-а, ама май така излиза!?

Не знам как не разбра, че тези 4 лаптопа МОГА ДА ГИ ВЗЕМА МНОГО ПО-ЕВТИНО и няма да са 1500 лева о0.... И за трети път казвам НЕ СЪМ се отказал от Macbook-a, просто казвате, че има много по-добри и реших да попитам за 1-2 примера... Ще се ползва за лекции главно за това държа на батерията най-много, но искам и горе-доло добри параметри да може да подкара някоя друга игра(и да е 13.3 инча). Сега разбра ли ? 4те лаптопа не струват 1500 лева, ако взема един от тях ще се ползва временно и после ще отиде при брат ми. А за макбук-а, не съм се отказал от него, но ако някой има по-добри предложения, ще съм благодарен ако ги сподели.

Не знам как не разбра, че тези 4 лаптопа МОГА ДА ГИ ВЗЕМА МНОГО ПО-ЕВТИНО и няма да са 1500 лева о0.... И за трети път казвам НЕ СЪМ се отказал от Macbook-a, просто казвате, че има много по-добри и реших да попитам за 1-2 примера... Ще се ползва за лекции главно за това държа на батерията най-много, но искам и горе-доло добри параметри да може да подкара някоя друга игра(и да е 13.3 инча). Сега разбра ли ? 4те лаптопа не струват 1500 лева, ако взема един от тях ще се ползва временно и после ще отиде при брат ми. А за макбук-а, не съм се отказал от него, но ако някой има по-добри предложения, ще съм благодарен ако ги сподели.

Брейй, дай един и на мен, като ще ги вземеш много по-евтино.

Уж не беше за игри, па игри вече искаш да подкарваш...Vostro-то от линка е с Intel видео-забрави за нови игри с Intel видео. От друга страна е читава марка...

Лаптоп с максимален живот на батерия има също така и възможно по-малко изразходващ енергия хардуер, което означава, че ще е и по-маломощен, най-често режат от видео карта. Choose life.

A иначе, един Lenovo ThinkPad X220 при сърфиране отива към 7часа живот на батерия. В САЩ обаче е 880$, a тук над 2000лв.

Друг вариант-Малко по-старият Lenovo ThinkPad X200, чиито живот на батерия при слабо натоварване пак отива към 7 часа.

Цените на лаптопи с наистина дълъг живот на батерия и по-мощна конфигурация обаче са феноменални и обикновено са с Intel-ски видео карти. А за мен дълъг живот на батерия е поне 6-7часа.

За това ти казах да зададеш критерии и ценова граница. Мога да дам Lenovo-та, дето ще изкарат по 9 часа(почитател съм на IBM/Lenovo), но ще ти струват колкото MacBook.

• Автор

Под подкарвам нямам предвид най-новите игри, а просто някоя друга стара игра :). Значи видео картите на intel ги отписваш така ли? Гледам Macbook-a е с Intel HD Graphics 3000(ако не се лъжа), тя добра ли е ? ( не съм много запознат и за това питам, сигурно въпросите ми изглеждат тъпи и безсмислени, но...).

Под подкарвам нямам предвид най-новите игри, а просто някоя друга стара игра :). Значи видео картите на intel ги отписваш така ли? Гледам Macbook-a е с Intel HD Graphics 3000(ако не се лъжа), тя добра ли е ? ( не съм много запознат и за това питам, сигурно въпросите ми изглеждат тъпи и безсмислени, но...).

Видео картите на Intel са слаби за нови игри, но дават най-малко дефекти, а дефектите с отлепване на видео чипсета са едни от най-масовите при латопите, но също така хабят и най-малко ток. Ако нямаш намерение да играеш Crysis и подобни заглавия, a д пускаш основно HD филми и т.н, ще ти стигне Intel видео и ще ти е предостатъчно, особено в комплект с Corei5/Corei7.

Crysis1 на Intel HD 3000 върви с не повече от 10 кадъра в секунда, например.

Ако искаш дълъг живот на батерия нямаш избор, или ще е Intel или нещо подобно, също толкова орязано, но хабящо малко ток, като Nvidia Ion, например.

Кажи колко пари даваш, защото аз не знам колко струва MacBook-а, който искаш и кажи колко време автономна работа искаш.

Във всеки случай се ориентирай към лаптоп с Intel видео. Аз лични имам доверие на ThinkPad серията на Lenovo(T/X) и Dell като марки. HP са ми създавали много проблеми, някои MSI имат страшни проблеми с прегряването, Acer просто са по-евтинки, не че не стават, но са далеч от върха в качеството като цяло, за Asus нямам големи впечатления.

Аз не отписам Intel видеата, казвам ти че не стават за най-новите игри. За по-стари игри примерно 2005-2006година едва ли ще има проблеми.

Ето ти няколко заместителя на макбука щом толкова настояваш да ти предложим - Acer S3 - http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_S3-acer_aspire_s3_S3_951_2464G34ISS ( мисля ,че колегата quickJO го беше предложил по-рано в темата) , Asus ZenBook http://www.laptop.bg/laptops-asus-ZenBook_UX31E-asus_zenbook_UX31E_RY012V, Samsung 9 series http://www.laptop.bg/laptops-samsung-NP900X3A-samsung_series_9_np900x3a и HP Folio http://www.laptop.bg/laptops-hp-Folio_13-hp_folio_13_B0N00AA .

Ето ти няколко заместителя на макбука щом толкова настояваш да ти предложим - Acer S3 - http://www.laptop.bg..._951_2464G34ISS ( мисля ,че колегата quickJO го беше предложил по-рано в темата) , Asus ZenBook http://www.laptop.bg...ok_UX31E_RY012V, Samsung 9 series http://www.laptop.bg...ries_9_np900x3a и HP Folio http://www.laptop.bg...olio_13_B0N00AA .

Идеята е да са значително по-евтини от MacBook-а :P

Аз лично мисля, че Lenovo T400/X220 са добри попадения със страшно дълъг живот на батерия. Но цената им удря 2000лв.

Идеята е да са значително по-евтини от MacBook-а :P

Аз лично мисля, че Lenovo T400/X220 са добри попадения със страшно дълъг живот на батерия. Но цената им удря 2000лв.

Кой е казал ,че не са по евтини от Макбука ,който е 2600лв. + (Става въпрос разбира се за 13 инчовия) .

справка- http://www.laptop.bg...r_air_mc965zh_a

п.п. 500лв. не са малко пара ( говоря да най-скъпия модел ,който съм предложил) .

Редактирано от profesionalista (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.