Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски лаптоп до 1500лева.

Featured Replies

Памет 6 гб + ( ако желаеш 4 гб допълнителна памет с доплащане 55 лева ) 6 + 4 =10

Хубаво, че може да смяташ. А сега да видим и дали можеш да четеш: IdeaPad Y470/Y570 User Guide V1.0 страница 41 и 42. Разполага само с 2 слота за памет! Което ще рече, че тези 6 са разпределени 4+2. За тези допълнителни 4 GB трябва да се премахне едната плочка (логично 2-та GB) и найно място да се инсталира тази с по-голям размер. Получава се 4+4=8 GB. Това е подвеждаща информация в сайта и е хубаво се говори с тях!

Исках да кажа че има инстарирана рам 6 гб и ако желаеш да добавиш още 4 доплащаш.Но се се съобразих и не знаех ,че са само 2 . Извинявам се ,моя грешка :P И имам въпрос,тъй като не съм отварял лаптоп само с два слота ли са всички ?

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

http://laptop.bg/lap...d_y570_59325426

Тук са го написали по-коректно. 8ГБ си е доста памет, като за да ти я отчита ОС трябва да е 64 битова-ма предполагам ти това си го знаеш.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

Да. Тука са по-коректни. С допълнителната РАМ ще имаш общо 8 GB.

• Автор

A според вас от къде е най-добре да си го купя?

1.http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Y570+I7+4GB+500GBGT555-2GB-39618

или

2.http://laptop.bg/laptops-lenovo-Ideapad_Y570-lenovo_ideapad_y570_59325426

1. ми изглежда по-добрият избор,защото има възможност да се доплати гаранция до 3 години за +140лева.Обаче,дали като пише до 3 години,получавам наистина 3 години гаранция за 140 лева или по-малко и дали тя е международна като 2годишната?Също така,струва ли си да доплащам гаранция,след като вече лаптопа си има 2 години международна към него.

2.Има ли опция за удължаване на гаранцията,както при ардес.бг,че аз нещо не я виждам ?

И аз не виждам... По-добре вместо 3-та година гаранция, една застраховка за 1 или 2 години. Тя покрива всичко друго, което гаранцията не- изпускане, заливане, токов удар, кражба. Прочети внимателно общите условия ако се решиш да я сключиш.

Аз пък бих предпочел ASUS K53SV-SX905D. Доста по-евтин е без да е по-бавен или с по-некачествена изработка. Видеокартата в Y570 - GT 555M е с 96 CUDA cores, а не както нормалните 555M, които са със 144 CUDA cores(леко подвеждаща информация от Леново) и е просто GT 540M с по-бърза памет. Заради паметта 555М е с едно 5-10% по-бърза, но със сигурност не си струва 200лв. разлика. На практика каквото може да се игра е едната карта ще може без проблем и с другата, а каквото затрудни GT 540M със сигурност и GT 555M няма да може да го подкара, а за 1366х768 типа памет не е много важна.

quickJO,ти коя оферта би избрал?

1. Аз не бих избрал лаптоп. Това вече го уточнихме.

2. Предвид, че цените и характеристиките са напълно еднакви- бих избрал laptop.bg + застраховката. Казах защо- Гаранцията покрива технически проблем, а застраховката другите неща, които ги няма при гаранцията, а именно заливане с течност, изпускане, токов удар, кражба и тн.

• Автор

Намерих същият модел Асус с 50 лева по-евтино-->http://laptop.bg/laptops-asus-K53-asus_k53svsx905d

Когато сравних видео картите видях,че наистина разликата не е толкова голяма и не си струва 200лева разлика.Най-вероятно ще се спра на Асуса и с останалите пари ще си взема пад с вентилатор да охлажда.

ПС.http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-K53SV-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%BA-%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-2686

Дали ще могат от pcstore да добавят още 4ГБ към лаптопа от тази оферта и да се запази ниската цена +рутер?

Редактирано от imba (преглед на промените)

Ми освен да се обадиш да питаш. :) Мисля, че няма да искат повече от 40-50лв. за още 4GB RAM. To не че има смисъл от тях де, ама... п.п. То го имало - http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-K53SV-SX723D-Brown-8GB-%D0%A1-%D0%A0%D0%A3%D0%A2%D0%95%D0%A0-2923

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

Има разлика и в процесора обаче - гледай хубаво. Единият е 2630 а другият 2670. Вторият има с 200МХц по-висока честота. Но не мисля, че това ще повлияе кой знае колко на бързината, просто ти го отбелязвам като факт.

• Автор

дам,писах на ардес и те ми направиха отстъпка(същата цена,като в лаптоп.бг-5% от цената).Тези дни ще си го поръчвам.Знам,че не е кой знае какъв лаптоп и,че не е предназначен за тежко натоварване от игри,но нямам друг избор.

Е не бих казал ,че машинката не е кой знае какво-бих го нарекъл много добър лаптоп. Мощен процесор, достатъчно памет, доста място за данни като хард диск, пък и картата не е слаба. Просто не трябва да се вманиачаваш по тежките игри с него. :)

Аз си купих НР с рам 8 GB,процесор i7 quad core 2.2 Ghz,750 GB hard drive 7200,2GB videocard Radeon,Blueray dvd,Full HD display 15.6 за 1800 лв.Мисля че не е зле

Ами аз сега играя здраво COD4 МП на един лаптоп- Toshiba SATELLITE C670-18H 17"(идеално за игри,както и за филми) -Mobile DualCore Intel Core i3-2330M, 2200 MHz (22 x 100) - RAM 4GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - Вградена видео Intel® HD Graphics Family (1855478 KB) От 2-3 дена играя на негo по цели нощи и грам не загравя,играя на пълната резолюцоя 1600х900р на мин. други настройки,при 30-40 кадъра средно.По принцип в БГ съм си с настолен,обаче сега съм в Германия и в квартирата където съм е този лаптоп.Така че,не мисля ,че проблем да се играе на лаптоп.На другия ми лаптоп,на който не мога да играя COD4MP играх пък новото CODMW3,така че...

Редактирано от hooliganm (преглед на промените)

Здравейте!

Има възможност да ми вземат по-добър лаптоп, а моя да го дам на майка ми (отдавна искаше собствен компютър). Предложението е за Lenovo IdeaPad Y570:

- Intel core i7-2630qm, 2.00/ 2.90 Ghz

- ram: 4gb

- hdd: 750 gb но 5400rpm

- video: nvidia geforce gt 555m, 2 gb ddr5

- 15.6''

Няколко човека са поръчали накуп този модел накуп и можем да го вземем с доста голямо намаление, което си е оферта. Игри не играя (може малко Nfs Hot Pursuit, но мн рядко). Трябва ми основно за работа с Фотошоп, филми, музика и браузване, и мисля, че тези 2 гб видео са ми много при положение, че засега не чертая 3Д неща, но за тия пари как да откаже човек. Друг модел, който препоръчват тук е http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4730s-hp_probook_4730s_A1E71EA

Освен това Hp-то има матов екран, което е е добре, но ме интересува дали цветовете губят много от наситеността си?

.. за тия пари как да откаже човек.

За кои пари ? При равни други условия, бих избрал Lenovo-то; по-добър хардуер за сметка на (за мен лично) някои глезотиики - по-голям и матов екран например.

Освен това Hp-то има матов екран, което е е добре, но ме интересува дали цветовете губят много от наситеността си?

Цветовете са зле, както и на всички лаптопи, понеже са с TN матрица, а специално на Y570 много му плюят дисплея - http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y570-086225U-Laptop-Review.66717.0.html Ама то в тоя ценови клас е така - примиряваш се с каквото има или ползваш външен монитор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.