Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер Tenda W308r-300mb/s N

Featured Replies

връщаи...и земай тплинк 1043....нямат грешка....или 741нд.....имам такъв отличен е...400мхц...32 рам 4 флаш...5дб антена....но търси версия 1.5-до 2...квадратните кутии..

• Автор

връщаи...и земай тплинк 1043....нямат грешка....или 741нд.....имам такъв отличен е...400мхц...32 рам 4 флаш...5дб антена....но търси версия 1.5-до 2...квадратните кутии..

мм да още утре отивам дано го сменят и не се направят..

Не! 741 не взимай, слаб е. По-добре вземи за някой лев повече 841, все пак нали говорим за n стандарт. А ако имаш парички си вземи 1043, виж за него съм съгласен ;)

• Автор

Не! 741 не взимай, слаб е. По-добре вземи за някой лев повече 841, все пак нали говорим за n стандарт. А ако имаш парички си вземи 1043, виж за него съм съгласен ;)

м незнам зависи какво ще имат в наличност в мултирама... и дано не се направят на интересни да не го заменят
  • 5 месеца по-късно...

Здравейте,

Видях, че има вече тема за този рутер затова реших да я ползвам и да не отварям друга. Надявам се Georgi Rosenov да няма нищо против, че му ползвам темата. :)

По същество:

Ползвам Tenda W308r-300mb/s N от около 3 седмици. Мрежата ми е следната: Кабела на доставчика е включен във WAN порта на рутера. От ЛАН портовете с кабели са свързани два стационарни компютъра. Имам и лаптоп, който се свързва чрез безжичната мрежа.

Лаптопа е ТОЗИ. Свързва се чрез мрежов адаптер Broadcom 802.11n.

Проблема се състои в това, че през безжичната мрежа не може да се достигне максималната скорост от доставчика.

Публикувано изображение

Тези скорости са измерени от стационарният компютър по кабел. Когато направя същият тест на лаптопа, като ползвам същият сървър, стойностите за сваляне са около 20-22, а за качване около 40-44 Мb/s.

Интересното е, че когато тегля торенти или шарна някоя папка в мрежата и тегля съдържанието и от и на лаптопа, скоростта достига около 4.5-4.8 мегабайта в секунда, което е около 38 Mb/s. От къде се получава тази разлика между спийдтест и торентите или ЛАН трансфера? Възможно ли е самият лаптоп да е слаб и да неможе да се извърши теста като хората? Рутера е настроен в b/g/n Mixed Mode. Работи на канал 7, защото той беше свободен. Channel bandwidth 20/40, Extension chanel: 3, Security Mode: WPA2-PSK, WPA Algorithms: TKIP&AES, WMM Capable: Enable, APSD Capable: Disable. Последните две настройки са си заводските и незнам за какво са, затова не съм ги променял. При първите две постигнах най-добра скорост в ЛАН, съизмерима с тази когато няма парола на мрежата. Проблеми с браузването нямам никакви. От както е включен рутера не се е налагало да го рестартирам. Има 2 антени по 5 dBi. Сигнала ми е на 98%. Работи пушка. :)

Може ли да оптимизира безжичната мрежа за да се подобри скоростта? На свойства на адаптера на лаптопа ми показва, че се е свързал на 72 Мб/с. Когато сканирах с WirelessNetView ми показа пък, че мрежата ми е с максимална скорост 54Мб/с. На кое да вярвам? Идеята ми беше да махна всички кабели вкъщи и да сложа по една N карта на стационарните компютри. Но явно при този вариант няма да мога да ползвам пълната скорост, която ми предлага доставчика. В прикачените файлове може да видите свойствата на мрежовия адаптер, както и скоростта по мрежа. Благодаря предварително на отзовалите се и се надявам да стигнем до някакво решение. :wors:

ПС: Възможно ли е адаптера на лаптопа да не е настроен в N стандарт? От къде мога да разбра и съответно да го настроя?

ПС2: От свойства на мрежовият адаптер ---> конфигуриране ---> разширени направих следните промени:

20/40 Съвместяване го промених от Авто на Активиран

802.11n Preamble го промених от Авто на Смесен режим

Скоростта ми по мрежа се повиши леко и достигна до 5.2-5.3 мегабайта в секунда.

Има страшно много други настройки, но не ги знам за какво са.

post-42584-0-08817800-1343308513_thumb.j

post-42584-0-46025500-1343308522_thumb.j

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте на всички. Имам следния рутер - TENDA W308R / 300N и много често ми създава проблеми.. Към него е свързан компютърът ми с кабел, както и лаптопа ми - безжично. Както си върви изведнъж на лаптопа ми излиза един жълт удивителен знак и после ми отваря само началната страница на рутера (адреса, написан под рутера) и каквото и да правя не мога да го оправя.. ресетвам го и му слагам наново всичките настройки, същите, но без резултат. По някое време се оправя сам и то ако включа компютъра минава известно време и тогава се оправя.. Ако някой може да помогне да предотвратя по-нататъшни прояви на този така ДОСАДЕН проблем, моля да пише.. :(

Здравейте на всички. Имам следния рутер - TENDA W308R / 300N и много често ми създава проблеми.. Към него е свързан компютърът ми с кабел, както и лаптопа ми - безжично. Както си върви изведнъж на лаптопа ми излиза един жълт удивителен знак и после ми отваря само началната страница на рутера (адреса, написан под рутера) и каквото и да правя не мога да го оправя.. ресетвам го и му слагам наново всичките настройки, същите, но без резултат. По някое време се оправя сам и то ако включа компютъра минава известно време и тогава се оправя.. Ако някой може да помогне да предотвратя по-нататъшни прояви на този така ДОСАДЕН проблем, моля да пише.. :(

Проверете си dns сървърите. Може и да не е в маршрутизатора проблема.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.